Wednesday, July 19, 2017

percutian yang tiba-tiba

baru kejap tadi aku sampai rumah selepas berpoya2 di port dickson
tiba2 sangat pegi sana tak rancang apa pon
nampak x napsu berpoya2 melebihi segalanya? main redah je. wahahahaha
aku pergi lexis hisbiscus tuh konon nak try la sebab ramai yang post kata best
tapi siriyesli aku rasa biasa2 je xbest sangat pon
melayang duit pacik T_T
malas la nak cerita pasal tu sebab xbest kan? jadi tayah cerita.wakakakka
harga agak mahal dah la xde promosi time tu.
tapi aku tak gemar part kolam renang dia. kecik je pastu ngadap dengan bilik orang lain. dimanakah privasi pacik nak? bayar mahal nih! hahaha
member aku book grand lexis kot nama dia tapi kolam besar mcm kolam renang tuh. aku punya kolam macam kolam budak2. apekah?
kalau aku tau aku amik grand lexis weh dah la murah sikit daripada hibiscus tuh
kemain amik panorama pool sea view ke jadah ape tah nama dia aku tak ingat dah tapi macam tu la.
tak bersyukur nih pariz aserap!
astaghfirhullohal'azim. bukan tak bersyukur tapi macam sayang je duit aku.wuwuu
kesimpulannya lexis hibiscus is not my cup of tea *bantai je*
so far, terpaling peberet aku adalah banjaran hotspring. ohmaigod yang tu paling best gila tak tipu
kolam renang gedabak besar private pulak tuh siap ada jakuzi dengan open shower. apa lagi yang kau mau,nak? hahahaha
disebabkan hibiscus ni tak berapa nak best jadi aku taknak cerita. tapi kalo ko nak pegi pegi je la maybe bagi aku je yang xbest sebab bilik dia macam mengadap dengan bilik lain walaupon xde la rapat sangat tapi boleh nampak la.
aku kan suka privacy jadi walau hebak cemana pon tempat tu kalau xde privacy makanya tak bestlah bagi pacik.
ko try la mana tau kau suka. tapi better amik grand lexis sebab pool dia ada kat dalam(?) bilik. ko nak tido dalam tu sampai subuh pon xpe.

oke dah. tamat cerita percutian-yang-tiba2 aku.hahaha
sekarang marila kita lemau+penat+letih bersama2 selepas drive dari pd balik ke jalan sultanah.
esok kerja weh xboleh cuti lama2 kerja dikantor masih belum beres pak.
kerja tak beres tapi nak pergi bercuti inilah padahnya
aku sebenarnya stress banyak kije sebab tu aku melarikan diri kejap dari opis.
wahahahahaha
stress dan pariz aserap berpisah tiada. macam mana la ko tak darah tinggi pacik weh. eh tapi sekarang darah tinggi aku dah oke sikit dia x kerap menyerang sangat.
tapi aku rasa dia bakal menyerang dalam waktu terdekat nih la bila aku masuk opis nanti sebab kena deal dengan satu kompeni ni.
aku harap cepat je la settle dengan dia nih sebab aku kemurungan tahap tertinggi bila kena discus dengan beliau.
ko bayangkan bila aku kol tanye pasal sekian2 takde sape tau.
pakat main pass2 tepon kejap kerani kejap assistent kejap lagi project manager pastu bos. korang nih nak kerja ke nak main2?
pening la kepala aku macam nih.
bila tanya2 tergagap2 jawab macam tak kompiden. tak tau la lama mana lagi aku boleh tahan handle mende nih
agak2 kalo teruk sangat stress nih aku pass kat abg zul je la.
mana aci aku sakit kepala sorang2 kan? kena la berjemaah.wahahahaha
ko doakan je la semoga aku tabah layan karenah sorang2.
kate hot kan? orang hot kena bersabar menempuhi dugaan.
lempang nak pacik?

esok ada jamuan raya lagi. selagi x abis raya ko bersyukur je la asik dapat makan free je.hahaha
dah la kawan aku kawen esok. apesal dia buat ari rabu? aku pon kompius
tapi xpe la esok kalau sempat aku pergi la jugak
'orang jemput tak baik tak pergi tau nanti kecik ati dia' bak kata mak aku dan aku masih memegang slogan mak aku nih XD
tahun nih aku dapat pulak soalan cepu cemas bila-nak-kahwin nih. dah lama xdengar orang tanya taon nih sempena umor 30 ada yang bertanya kat pacik.
hahahaha
jawapan aku taon ni aku up sikit dari taon2 sebelumnya.
kalau dulu aku jawab ntahla, xtau la, xde jodoh lg la
taon nih bila orang tanya aku bila nak kawen, aku jawab 'hmm susah soalan nih saya nak jawab mcm mana nih ek?' 
dan aku jawab dengan muka siriyes macam tengah jawab exam spm addmath. wahahahaha

aku rasa kena op dulu nih kena pergi mandi segarkan badan
lepastu takleh tido padan muka ko pariz aserap!
tapi siriyes kena mandi nih. lemau nak mampos rasa
lenguh weh tubuh badan.
aku tak kira lepasni aku nak tido jugak.
tak boleh tido aku bantai air kopi nanti gasaklah. yang penting pacik kena tido sebab esok nak hadap bebanan di opis yang sangat hebak
semoga aku tabah dan tak menangis bawah meja hendaknya.wakakakaka

semoga bangun pagi esok aku terasa segar cergas dan besemangat waja untuk ke opis.
mintak2lah keajaiban itu berlaku. meh sama2 doakan aku.wahahahaha
dah laa. merapu xtentu hala dia nih.
selamat tido sume orang. jangan mimpi aku nanti ko sawan sebab aku hot sangat. 
mintak tendangan padu berjemaah nampak pacik? XD


sekian terima kasih. ilalliqo'


lenguh-tarap-dewa-semilanbelas-tapi-masih-hot,
pariz aserap.

Thursday, July 6, 2017

pariz aserap selepas raya

tadaa!! aiyembek bebeh!
dah rendu aku x semua orang? aku tau ramai orang rendu cuma malu nak angkat tangan kan? kan? *matikla ko perasan pacik*
macam mana raya adik2 sekalian? dapat duit raya x? 
kalau dapat sila share kat pacik sikit sebab pacik dah botak selepas raya.
sadis betul.
aku rasa macam tukar duit lagi banyak dari tahun lepas tapi apesal asik xcukup je? taon depan aku nak bagi sampul macam cabut undi tuh.
lepastu tulis banyak2 'maaf anda tak bejaya sila cuba lagi ditahun hadapan'
wahahahahaha
rasa berdosa pulak kalau buat macam tu XD
tak weh aku  baik dan berhati mulia ko jangan risau aku xbuat perkara keji macam tuh.

haritu aku cuti raya seminggu. kalau ikutkan 9 hari la start jumaat dah cuti.
lepastu straight sampai sabtu depannya.
ko tau tak perasaan heaven tu mcm mana dapat cuti 9 hari straight? ko tau x?
rasa nak menangis gembira dihari raya.
tahun ni raya sakan weh dari hari ahad sampai hari sabtu tak abis2 lagi beraya
melampau betul pacik nih.
hari ahad masuk opis terus lemau xbertenaga. abg zul siap halau aku suruh balik. 'pegi balik je la fariz daripada duk kat ofis xde perasaan mcm ni'
wakakakakakkaka
culture shock laa abg zul tiba2 raya dah abis.
tapi raya tahun ni aku hepi la sebab firdie aserap cuti 2 hari.
dapat satu hari pon aku dah rasa nikmat ni kan pulak 2 hari. rasa nak menangis air mata darah bak hang! *tiba2 ckp kedah dah kenapa ko pacik?*
anak aku pulak kalau dulu beliau gembira dapat duit raya sekarang nih dia malu weh bila orang bagi duit raya kat dia.
bengang je muka muhammad hakim bila dapat duit raya.
dia dah besar katanya malu la kalau dapat duit raya lagi. unless kalau dari dedi dengan ankel2 dan anti2 beliau yg tu dia memang berbesar hati la menerima.wahahaha
14 tahun tu dah besar ke? aku pon xpasti.
tapi xpe hakim kalau hakim xnak duit raya tu takpe terima je bila orang bagi lepastu pass kat dedi la kalau xnak. dedi sentiasa nak.wakakakakaka
tak guna dedi!

aritu hakim cerita kat aku ada kawan dia nih sorang kena gelak dengan budak2 laki kelas dia sebab dia baru sunat.
umur dah 14 tahun tapi baru sunat. 
lepas dia bagitau aku kawan2 dia gelak2 kat budak tuh dia pon kate 'tapi hakim xgelak tau dedi dekat dia'

aku : bagosla mcm tu xbaik gelakkan orang nanti malu dia. tapi betul ke hakim xgelak nih?
hakim : betul dedi hakim xgelak sebab hakim teringat dedi pon dulu sunat masa 14 tahun jugak.

T___________T

terima kasihla anakanda sebab teringatkan dedi. dedi lebih rela hakim xingt.wakakakakkaka.
siot la.
mana bleh samakan dedi dengan budak tu. dedi spesel kes la sebab dedi duk obersi dulu *xde kaetan oke ko duk kat mana pon dedi*
boleh putus napas pacik kalau dengan muhammad hakim nih.
dedi sayang banyak laut tau kat budak nih.hahaha

oke meh sambung balik cerita lepas raya pariz aserap.
paling xbest kat ofis bila kena tukar jadual waktu balik.
bulan puasa balik pukul 4.30. pukul 4.30 tuh aku dah bedesup keluar ofis.
sangat punctual ye anak2 sesuai dengan motto hidup pacik 'masa itu emas'
*dush! muka ko pacik*
sekarang dah tukar macam biasa la balik 5.30. terasa lambat gila weh
asyik2 tengok jam didinding terus berdetak ah.wakakakakakaka
hoii ko kena rasuk syaiton ape nih pacik? geli la lagu tuh.
tarik napas bawak mengucap pariz aserap.
seb baek esok jumaat weh. terasa indahnya hidup ini
esok aku tanak pegi mana2 aku nak duk rumah je rest
seminggu raya xrest langsung weh boleh tahan penat dia. kalah budak2 haa aku beraya sakan.wahahahaha
lepastu bila bukak pesbuk tak macam meriah gila pulak ramai yang aplod2 gambo raya memasing. best la tengok.
tapi aku tak suka baca yang ada hashtag team-sekian2
tak tau la ngapenye tapi aku jadi menyampah bila baca.
ampon maap dipinta la ye.hahahahha
kemain banyak team itu team ini. teambiru teamhijau teampepel.
aku team-merahnya-makngah rilek je tak bising pon XD

taon ni aku takde misi menurunkan berat badan selepas raya
sebab berat aku maintain xnaik xturun
ni efek aku mengamalkan gaya hidup sehat nih. ko kena tiru tau.
iskal macam biasa la mulut je bising kate dah naik sekilo. tapi mulut tu jugak la yang makan macam2.wakakakakaka
aku ingt dia naik banyak berat badan sebab dia makan macam rasaksa tapi tengok maintain je xde perubahan. sekilo pon xtau kat mana.hahahaha
tapi dia walopon makan banyak dia rajin eksesais. siap menari tonggang tebalik sebab tu kot lemak pon xsempat nak dihasilkan(?)
kesimpulannya, contohila kami *sengeh mintak penampo*
aku sekarang dah haramkan benda2 manis kat dia walopon dia derhaka nak jugak tapi pacik kena bertegas ye anak2.
lepas raya dah mintak cari macaron ape kes?
macaron tu manis gila babi hoii. dh la beli banyak!
mahal tu aku xkesah duit boleh dicari *ayat mcm mahal gila macaron tuh XD*. aku kesah manis tuh. aku dah tahap siriyes risau nih.
lepas makan macaron aku heret dia pegi klinik nak cek gula.wkakakaakakaka
nampak x risau aku macam mana?
seb baek dia xmembantah. tapi dokter kate kandungan gula dia normal.
xde kencing manis pon. dokter kate maybe sebab dia aktif.
aku siap api2 kan sikit dokter tuh biar dia bagi ceramah kat iskal.hahahaha
so far lepas balik dari klinik tuh sampai arini dia xmintak bukan2 lagi dengan aku. boleh la tarik napas sikit.hahahaha
mampos la ko pariz aserap bila dia baca nih 
pariz aserap care tau ish sebab tu buat mcm nih. kate sayang kan kan? hahaha
tak aci marah nanti jatuh derhaka XD

oke la aku nak stop dulu.
ade agenda lain pulak dimalam jumaat yang best nih.
nanti x bz aku tulis lagi. sekarang pon xde la bz sangat. lebih tepat belum bz lagi cuma aku MALAS nak tulis.
walopon dah 30 taon tapi perangai malas masih xhilang.
sila doakan aku hilang perangai malas nih.wahahahaha
so kalau aku rajin aku muncul lah lagi kat sini sesuka hati dan sesedap rasa.
malam nih sume orang tak tido lagi. betapa menghargai malam jumaat ke ape nih sebab esok cuti?
tapi rasanya aku sorang je yang mcm tu.wakakakakka
eh tak. aku dan haikal.
baru sekarang kal paham perasaan aku macam mana. heaven kan kal ari jumaat kan? hanya orang bekerjaya yang bekerja bersungguh2 je yang paham perasaan ni tau. tahniah haikal!
iskal tu aku xtau besungguh ke x sebab sama je dari dulu.hahahaha
tapi kalau dia xde kat opis haikal jd lemau sebab dia nih selalu jadi penyelamat haikal walaupon asik pusing kerusi je kat opis.
hebak tak mafia pariz aserap? 

aku nak op dulu nak pegi layan muhammad hakim nyanyi
aritu aku pasang lagu charlie puth - attention tuh. aku suka lagu tu sebab mcm best je. pastu tiba2 muhammad hakim addict dgn lagu tu.
besemngat waja hapal lirik. dedi join je la nanti bleh karoke sama2 dengan dia.hahaha
sekian sahaja untuk malam ini. marilah kita bergumbira dimalam jumaat yg indah ini.

wabillahi taufik walhidayah assalamualaikum warohmatullohiwabarokatuh.


p/s: semalam, 5 july genap 2 tahun maksom pergi tinggalkan kami. not a single day goes by that i havent thought of u. i miss u and i know i will miss u forever. i love u :') al-fatihah.



hottest guy on earth *straight face*,
pariz aserap.