Sunday, June 3, 2012

daniel ishqal.

xtau wess nak taep cemane pasal  beliau
dah la mcm tibe2 aje name beliau pemes *banje nih ish wess*
tp mcm bese la..suke ati aku laa belog aku..hahaha

sebenarnye banyak bende nak cakap kat dia.
sbb dh banyak sgt benda yg dia dh buat..aku xmmpu nak balas
tp aku dh tau la kalo aku ckap satu2 kat dia lepastu duk tengs2 segala
mmg dia amik bantal terus Zzz! aje..wahahaha
dia mmg xsenonoh  
makanya aku taep kat sini je la..nnt dh post aku suh la dia bace
wakakakakkakaka.

aritu ade sorang makhluk ni tanye aku apsal aku panggil daniel ishqal tu ish?org lain panggil dan aje.
mcm bese la aku mmg malas nak jawab kebenaran jadi aku taram aje kate ish tu manje sikek.whahaahhaa..kesiannya beliau percaya 
sebenarnya dulu mase pom4 kelas aku ade lg sorang name daniel. bile aku panggil dan, dua2 perasan..makanya aku tepakse la kate bukan dan ni, dan tu la.
fedap oke.*dah la malas becakap kena esplen2 plak*
lame2 aku tensen dah.wakakakkaka..
jadi aku sedap2 rase la ubah panggil name dia ishqal..tp pjg la plak ishqal *mmg dasar pemalas parizaserap* aku pon pkir nakpnggil name yg ujung aje..kal la kan?
tapi kal tu pon dh ade org cop..adek beliau oke..aku malas nak esplen plak nnt kal yg mane2 jd aku amik jalan selamat pnggil ish aje..seb baek beliau kool..
kalo x kool mmg lebam muke aku..wkakakakaka *ampon ish*

aku kenal dia  mase pom 4..satu kelas.hihik
tp dia bkn ade sgt pon dlm kelas..wkakakakaka..2 tempat aje la nak cari dia..kalo x kat bilik disiplin maknanya dia dh lepak kt umah la tu..huakakakkaka..
senang ckap beliau mmg pangai agak syaitonirrajim sikek..bilik disiplin tu mcm dh jd bilik darjah dia.wkakakkakaka..tp sebenarnya dia baek..sangat baek..cume besela budak2 kan..sblm2 tu aku mmg dh bnyak denga pasal dia..mafia wess walopon muke jambu.wkakakakakaka..tumbok2 org tu rutin harian ke ape?wkaakakkaka..ampon lg skali ish..

tp betol la org kate kan? dun judge a book by its cover..
kalo nak bilang dgn jari jasa dia kat aku mmg xterbilang dh.
dr dulu..smpai skang..xterbalas ape yg dia dh buat kat aku..
time kaseh ish..
time kaseh sbb maseh betahan dgn parizaserap yg terlalu banyak masalah
time kaseh sbb selalu jd pendengar yg setia tiapkali parizaserap merungut,mengadu masalah.
time kaseh sbb sabar dgn pelat parizaserap mase mula2 balik mesia dulu
time kaseh sbb sudi esplen bnyak2 kali bile parizaserap xpaham bnyak benda dulu walopon dh hntok pale kt meja sbb tensen..hihik
time kaseh sbb selalu jd org yg petame ofer diri nak denga masalah parizaserap
time kaseh sbb xpenah boo/making fun bile parizaserap menanges luahkan masalah
time kaseh untuk cuti sebulan tanpa gaji semata2 nak dtg itali jage parizaserap lepas operate
time kaseh sbb jd dokter untok parizaserap walopon garang
time kaseh untuk bantuan kewangan disaat parizaserap memerlukan
time kaseh sbb terlalu banyak bersabar dgn perangai parizaserap yg asik ikot mood
time kaseh sbb xpernah merungut dgn masalah2 yg ade
timekaseh sbb maseh percaya dgn parizaserap walopon org lain dh givap
time kaseh atas sokongan yg xpernah putus walopon kdg2 parizaserap sndri dh rase putus asa..
timekaseh  sbb selalu ade waktu susah senang parizaserap
time kaseh sbb selalu bg harapan yang parizaserap maseh buleh kejar cita2 sebagai psiktrik walopon kite bedua tahu benda tu mustahil..thanks ish :')
time kaseh sbb xpenah denga/pecaya cakap org
time kaseh untok kata2 ni, "kalau parizaserap jatuh, daniel iskal pon jatuh sama"  it's just a simple phrase but i felt move
time kaseh ish..untok semuanya.. :')
kalau nak sebut semua mmg xtersebut..hahaha
time kaseh untok 9 tahun kite kenal..

satu pekare yg aku rase bangga gila2 babi sebab aku dah buktikan dekat cikgu2 sekulah aku dulu yang mereka tu salah!
ramai cikgu pernah nasehatkan aku jgn rapat sgt dgn iskal..hahaha..lawak gile la cikgu2 nih.mcm budak2.
meke kate cari kawan yg elok2..iskal tu budak nakal xssuai buat kawan..
see cekgu! budak nakal yg xbuleh buat kawan tu la yg xpenah tinggalkan parizaserap bile parizaserap ade masalah..
cekgu dah salah!
banyak benda yg cikgu salah pasal daniel iskal..
aku paling ingat ade sorang cekgu ni kate..sungguh lepastu aku hilang respek dkat dia.
dia kate kt iskal, "org macam awak ni xde mase depan"
dalam kelas oke..ko xbuleh ke jage ati org sikek?hah?
aku takot satu aje mase tu..tau2 la mafia kan..ade cekgu yg kene tumbok nnt kang.kalo kene pon padan la muke dia.wakkakakakaka
tapi sekali lg cekgu salah..
daniel ishqal yg xde mase depan tu dapat 7A spm.
lepasan degree kelas pertama..
dpt 3 ofer kerja sebagai engineer...cume dia lebih suke keje dgn ayah dia sebab buleh cuti bile2 mase yang dia nak.wkakakakakakak
i'm 100% sure that u'll feel embarassed when u meet him,teacher.. *smirk*

aku dengan iskal memang totally different..
xheran cekgu tekejut bile tgok aku rapat dgn dia.hahahaha
dia banyak ckap..xsuka terperap kt umah,buleh gile katenye.wkakakaka
xsuka  membaca, hot temper mafia kan?hihik,
mmg betentangan la ngan pangai aku..aku xbnyak ckap,suke bekurung dlm bilik,gile  membace xkisah la ape bende pon asalkan benda bertulis.hahaha..
aku jenis kool *org baik2 kan?wakakkakaka*
tapi satu aje yg same.bile dua2 mengamok mmg runtuh rumah..=))
kalo aku begadoh teruk2 dgn dia..mmg merasa la tumbokan padu dia..kebas jgk pipi.wkakakakka..aku bg tendangan padu kt dia..xtau la rase ape xpenah interview plak..hahaha..lepas satu sorang dh kene diamla..otomatik lepastu oke balik..hahaha
dia ni lawak jgk.kdg2 tgh marahpon dia xsedar dia buat lawak..ayat peberet dia nyoq..tu paling sopan la..kalo up sikek malaun..up sikek lg lahabau..lepastu terus kene lahanat.wakakkaakakka..

xkesah la dia mafia ke,hot temper ke, gengster ke
even with those qualities, i'd still like him
he's one in a milion
ailebiuu ish..hahaha.
suke ati aku la nak kate ape..ko ade ke mafia jambu mcm tu??
xde kan?? wakakakakaka..

lagi sekali beta nak ucapkan jutaan time kaseh dekat daniel ishqal selama 9 taon nih.
TIME KASEH ISH! TIME KASEH MELESIA!
JASAMU DIKENANG... ^_^


kami sayang anda..:D














2 comments:

honey dya said...

tahniah punya sahabat yg sgt hebat! :)

Dzar said...

Ohooooi~ Salam. Encik Baje Itam. Bila nak update lagi ni. Sudah sekian lama saya dok tunggu ni *2 bulan dah kot*... Lol.

-Pembaca baghu blog baca itam