Thursday, August 23, 2012

lagu peberet..


baru2 ni aku denga adek pompan aku tengah duk layan lagu korea..
aku tanye dia layan lagu ape..dia kate tengah denga lagu super junior..
aku xtau plak dia layan lagu2 korea..tp tengok macam dh meroyan aje asik2 duk denga lagu super junior aku tumpang sekali la denga dh dia bukak laptop mcm nak bagi satu rumah  je hapal lagu kumpulan tu..whahahaha..

tapi tibe2 aku rase mcm aku tersuke plak 2 3 buah lagu meke..
haa ko jangan main2 aku siap google cari lirik..siap dh buleh nyanyi walopon xpaham maksud..

meh nak share sikek la lagu2 peberet aku.
yang bawah ni tajuk dia let's not.

                                                                      let's not

aku suke wess lagu kat atas ni..dia punya melodi mcm best aje.
ko xsuke?? aku peduli ape ko xsuke..ni blog aku suke ati aku la nak letak ape pon..muakakakkakaka..

ni lagi satu lagu super junior yang aku suke..
tapi part rap yang kat depan tu buat rosak lagu sikek tp bukan kat depan je kt tgh2 lagu pon rap jugak..tsk2..tp tape la sbb aku suke lagu dia..hahaha..tapi kalo tade rap tu lg best..tajuk dia heartquake


                                                   heartquake

lastly, ni lagu super junior yang paling aku suke..
aku dh hapal smpai tayah tgok lirik dah..muakakakkak
haa pelek oke bile alien tibe2 nyanyi lagu korea..tsk2.
tapi ade aku kesah?lagu ni bese2 aje kot tp aku suke..
tajuk dia HIT..




sekian saje untok ari ni,,
tetibe layan korea ape kes?? sume salah parah atiqahhhh!! muakakakakka
tapi tayah gebang sangatlah parizaserap wess..
ayat korea pon tau dua patah aje..wkakakakakakka..
ZasssS~

8 comments:

Dzar said...

Wow! Cayalah Encik Baje Itam aka Parizaserap!! Terpegnaruh dengan orang sekeliling dan mula meminati lagu Korea!! Lol! Saya pon sama di sini; Ada member dok sebut-sebut tentang videoclip IU, then saya pon terasa macam nak checkout kejap kan, so pergi lah bukak kat YouTube jap; Sekali nah! TERasa best lah pulak kan. Hohohoho. Pastu mula lah layan-layan sampai terhapal lirik. Lol.

P/S: Btw parizaserap, I heard about you from my mom. She talked very nicely about you :)

beta: baja itam! said...

sebenarnye saye xminat korea sgt pon..mane lagu yg best layan aje..zasss..hahaha
err,,buleh tau x sapekah yg mengomen kt sini ni?laki kah pompan kah?hee
ur mom kenal saye ke? *eh malu plak tibe2*hahahahahha..
she talked very nicely bout me?awak kompem ke dia ckp pasal saye tu?whahahahhaha..jgnla puji2 nnt malu makin ensem plak.wkakakkaka..papepon,thanks sudi approach..kim salam kat mak nnt. ^_^

Dzar said...

I'm a guy...Sorry to disappoint you... Lol! :D
Yeah my mom knows you...but not in person maybe... Kawan chat di KampungChat, katanya.

Dan memang betul lah yang dimaksudkan oleh bonda saya itu adalah anda, hai parizaserap. Haha. Sebab, yeah, menurut diskripsi beliau, ibu anda adalah orang italy, anda punya anak angkat bernama hakim, anda baru lepas operate, anda ada kedai kopi di italy sana, dan anda dipaksa sambung belajau di sana, katanya. Lol. So yeah, dan semua diskripsi itu telah saya temukan di blog ini, jadi memang betullah anda yang bonda saya maksudkan itu.. :) (Sowie bahasa agak terlampau skema di situ... tiba-tiba terasa nak berskema pulak pagi ni)

Salam perkenalan parizaserap! Aaaaaaa... Btw, wlupon nama saya bukan Dzar, tapi anggap je lah itu nama saya ek. Hahaha. :)

beta: baja itam! said...

err..oke ini dh buleh masok misteri nusantara nih..hahaha
sapekah bonda anda wahai encik dzar? sapekahh??sapekahh??hahaha
banyak kot beliau tahu pasal saya..
kenal kt kc erk?hadeii..
tp xpe la, time kaseh la sudi nak kenal2 dgn saye..
nanti kirim salam dekat ur mom..cakap kat dia time kaseh sudi amik tau pasal parizaserap yg xseberapa nih..salam pekenalan jugak untuk anda..^_^

Dzar said...

Hahahahaha!! Misteri Nusantara ek... Haha... Bonda saya adalah Sabrina Sofea... Haaaa... Dah tak misteri nusantara dah.. Hahaha! Harap-harap bonda saya pon tak kesah saya reveal nama beliau di sini... Hoho

Bila dok dengau cerita bonda saya tentang anda tu saya terasa agak jealous dengan anda ok parizaserap.... Anda sungguh energetic dan decisive owangnya.... Siap boleh mula bela anak angkat lagi dengan umur anda yang agak masih muda itu... *Aiceh...macam la saya di sini jauh lebih tua kan... Haha.. tua setahun je kot*

"Teringin nak jadik mcm dia", that was my first thought kot, bila dengau cerita tentang anda tu.. :D Jujur ok... bukan sengaja nak puji lelebih ni. Hahahaha.

Semoga terus menjadi dedi yang baik, dan owang yang sangat baik kepada owang sekelilingnya, tegas kepada owang jahat (siap boleh pi tumbok anak owang lagi kan.. GOOD!! Haha).. *ow yeah, selitan: Saya pon dulu jenis yang boleh pi tumbok anak owang tanpa segan silu..tp lani entah hilang ke mane entah momentum tu... Mungkin sejak amek Sains Komputer bila masuk U dulu tu makin jadi Nerd... So makin jadi passive kot... Lol...(End Of Selitan)*, semoga terus baik kepada ibubapa, semoga terus kekal sebagai seorang yang optimist + aggressive... And... happy monday blues!!! :D~

beta: baja itam! said...

astagaa..anak kak sofi ke nih? eh tape la kan panggil mak awak tu kak sofi? ke nak kene panggil bonda jgk ni?hehe..dr dulu mmg pnggil kak sofi aje kot..xtau plak dia dh ade anak yg dh besar..sbb dia banyak berahsia so saya pon xnak la bzbodi kan..xelok..
ur mom sangat baik..kdg2 dh jd mcm sumber rujukan saye plak.hee..banyak nasehat yg dia bg kt saye..awak betuah dpt emak mcm dia.jage dia baik2 tau..
aritu dia kate nak kene operate lg.skang dia mcm mane?dh sehat betol2 x?kim salam sangat2 kt dia..suh dia jage diri baik2..
thanks untuk semua doa2 awak tu..ameen..awak tayahla nak jeles2 dgn saye, saye bukan ade ape pon ade anak je sorang..hahaha..awak nak anak jugak ke?sile la kawen cpt2 XD juz kiddin.dun take it to heart..hee

Dzar said...

Hehe.. Silalah teruskan dengan panggilan Kak Sofi. Sedap jugak panggilan tu. Hekhek. Padan dengan perangai bilau yang masih ceria remaja tu. Hahah :)

A'ah beliau ada operate, lebih kurang 2 bulan lepas kot. Tapi alhamdulillah, sekarang dah makin sehat dah.. Walaupun kadang beliau masih ada pening-pening, muntah-muntah sikit.

Thanks for the compliment for my mother. Yeah, she's *sometimes* kind. Lol!

Dan mengenai -nak anak- jugak tu. Haa~ Memang nak pon~ Tapi aura nak kawen tu masih takdak lagi lah XD.. Hahaha. Ada masalah dalaman sikit. Lol!

Anyway. Nice to know you parizaserap! :D Teruskan berblog. Ni saja je saya try sapa-sapa sikit. Dan alhamdulillah tidak menyesal menyapa anda. Anda sudi memberikan layanan yang baik!! :) I really appreciate it! Thank you :D~~~~~

Lepas ni mungkin kembali menjadi silent reader semula. Hehe. Assalaamu'alaikum parizaserap ^^

beta: baja itam! said...

silent reader<~~~ like mother like son..hahahahah..
thanks sudi sapa2 saya..
nice to noe u too encik dzar..
kalo nak tego ke ape tayah segan2 *mmg xsegan pon kan?* hahaha..
kim salam *lagi* kt ur mom..semoga dia sehat seperti sediakala..untok anda, semoga cepat kawen..ameen..hee.
guess that's all.thanks again.
waalaikumussalam warahmatullahiwabarakatuh *tarik napas pjg2*
ciao~