Wednesday, July 31, 2013

haikal yang bongek!


malam tadi masa kami tengah ramai2 lepak dalam bilik iskal tetiba fir kata ada nyamuk.
dia dah garu2 dah tangan sebab gatal..lepastu ape lagi,terus aje firdie aserap meneruskan misi membunuh nyamuk tesebut..besungguh haa adek aku nak tepuk nyamuk tesebut siap amik buku ye tuan2 dan puan2 yang dikasihi.
kesian aje nyamuk tuh menemui ajal di tangan firdie aserap yang sadis itu..wahahahha..

tapi lepastu ada lagi sekor datang jamming kat tinge aku..muakakaka
annoying nye bunyi nyanyian beliau..aku pon saje la begurau tanye kat iskal, "buat sarang nyamuk ke ape dlm bilik nih?tetibe je ada nyamuk"

haikal pon jawab, " sarang dia bukan dalam bilik ni abg fari..tapi kat bawah tuh.dalam garaj tu sarang dia..besar plak tuh nyamuk."

serius gile haa haikal bagitau..
semua orang macam esaited sebab nak tau la kan..fir siap tnye ag cemane nyamuk bleh buat sarang dlm tu..mane tau besar? banyak x?
kal kate yang besar tu satu je..kaler merah..
masa tu aku blur lagi..tetiba iskal amik bantal baling kat dia,
" weh nyoq, hang skolah kat mana? motoq dgn binatang xbleh beza ka?"

T_____________________________T

bongeknyaaaaaa haikall!!!!
beliau maksudkan motor abang dia wesss..
moskito..huakakakakakakakakakaka
aku rasa nak sekeh2 je haikal dengan kelajuan paling maksima.
menganjeng xingat duniaa..wuwuuuuu
dia gelak macam syaitonnnn..huakakakakaka
tapi lepastu kami pon gelak sama..
aku percaya okeee dlm garaj tu sarang nyamuk!! *dush!muka haikal*
sebab muka dia siriyes abesan wesss masa bgtau tu..
rupanya tipah tertipu.tsk2..





gambar di atas adalah nyamuk yang kami maksudkan..ia adalah sepisis binatam yang ada sayap dan menghisap darah..wkakakakakkaa..
tapi nyamuk versi haikal adalah sangat berbeda ya ibuk2 bapak2..
mcm nak amik je nyamuk bekenaan baling kat dia..
rasakannn!!!!
huakakakakakakaka..

inilah nyamuk bersi daniel haikal 




gambar mcm bese la..aku amik dari pacik google.wahahhahahaa..
motor sape nih wess pacik pinjam gamba kejap ek..sbb aku kat opis skang xkan aku nak balik umah semata2 nak amik gamba moto bekenaan??
mcm amik gamba kat tempat kejadian jenayah plak rasenye nnt..feeling forensik ke ape??wkakakakakka
tp lebih kurang je nih kire boleh la..
cuba ko buat pebandingan dua spisis dlm gambar2 di atas nih..
same ke wess rupe meke?? XD

mcm mane haikal buleh berpikir sangat diluar kotak? T___T
itu yang kita xtau..
hahaha.



saya-yang-sangat-hot, *muka mintak lempang*
marco.





Tuesday, July 30, 2013

yes! imma bos..so please respect me!

arini pariz aserap dah masok opis balik walopon dad bagi cuti lama lagi tapi terasa dh mcm tidak mampu menanggung kebosanan yang berada di tarap paling tinggi..muakakakaka
ko kene contohi aku wess kene jadi rajin macam aku barulah hot *xde kaetan*
inilah yang dikatakan oleh fadilah kamsah sebagai insan cemerlang *la sgt* whahahahaha...

tapi arini mood mcm singa lapar sikek..bulan posa kan wess mmg la lapar..wahahahhaa..
siriyes insiden pagi td buat darah aku mendidih mcm nk amek mesin potostet baling kat pale orang.
alkisahnya minggu lepas sorang staff aku cuti besalin pastu sorang lagi dah cuti dah pegi umrah..
lepastu 2 3 minggu ni kerja mmg agak bnyak la..sume orang opkos nak raye dgn aman dan tenteram dan jgk lama kan? *yg lama tu aku la tu*
makanya dad transferkan sorang staff kat unit aku untuk mempercepatkan lagi kerja2 sebelum raya menjelmaa *esaited nih*
aku xjmpa lg pon dia aritu sbb aku kan tengah sakan bercuti mc..
tapi pagi tadi dah jumpa...
dah siap naikkan darah aku pon..muakakakakaka

beliau adalah berjantina lelaki dan berumur 31 taon..
aku xtau ape masalah dia tp tolong jangan kurang ajar dengan staf2 aku   boleh x??
dia asik membebel2 merungut2 buat keje lambat bla3..
siap hempas2 barang2..oii harta sarekat tuh!!hahaha
hellooo encik-yang-namanya-diresiakan, mereka ke awak yang buat keje lambat? asik duk komen2 kritik2 org je,keje xjlan..
tadi ain kena marah ngan dia.ain ni dia dh la lurus sangattt2 ape ko kate dia pecaye je..
smpai menanges oke budak tuh..

aku panggil dia pastu tnye elok2 la apsal kan..apa masalah dia?
dia kate budak2 tu xreti buat kerja..
ouhh aku xperasan plak selama nih staf2 aku xreti buat keje *sarcastic*
sebab selama ni pon kami xpenah ade masalah..
even  bigbos puji unit kami..
so kat mane meke xreti buat keje tuh??
ko baru seminggu kot dlm unit nih encik wess..
wadehek laa..
ikotkan ati aku mmg aku nak hembus aje tp keje kan?
popesyenel tu kena letak paling utama sekali..
aku kate kat dia bebudak tu oke.selama ni pon kerja xde masalah..
dia ingt aku nak kate sbb dia ade, keje jd bermasalah..pdhal aku xmksudkan mcm tu pon..
dia kate kalo xbleh terima dia apsal suh dia dtg kat unit nih.
aku kate aku xsuruh pon bos dia yg anta..
pacik sudah geram..hahaha
sebab dia ckap kurang aja gile dengan aku siap tunjuk2 depan muka aku..
beta sudah tidak kira ko tua dari aku ke ape ke, terimalah hembusan naga daripada pariz aserap!!
"im a bos here so please respect me..selagi awak duduk dlm unit saya awak kena ikot arahan saya..jgn jadi bodoh sombong..we work as a team! unit ni xperlukan orang yang berlagak pandai..kami lebih appriciate orang yang reti hormat orang lain dan boleh berkerja dalam kumpulan and i think u dont have that criteria..if u wanna quit from our team then u may go now!"

dia diam aje..bukan aku nak sound sgt sebenarnye..but know ur limit oke..
baru seminggu dah memandai2..
even aku rapat dengan bebudak nih sekalipon..bnyak main,kadang2 aku kacau meke ajak main dam ular same2 tapi mereka xpernah kurang ajar dengan aku..
opkos aku rase panas ati mcm nak bakar opis je td..wahahhahaha..
kerja kena la ade perasaan hormat xkire ko bos ke ko pekerja ke..
pangkat xpenting yang penting peribadi..
kalo ko keje tinggi melangit pon kalo ko xpenah belajar nak respek orang tade orang pon nak respek ko..

aku bukan xappriciate dia dtg sini sbb nak tolong kurangkan kerja walopon aku xtau dia ikhlas ke x *sbb apak wa yg anta dia*
tapi mcm dia lagi tambahkan beban budak2 nih aje ngan pangai dia tuh jadi rasanya elokla balik dekat unit awak ye encik..
encik hepi kami pon hepi..
abis cite..

naseb baek aku bagi hembusan naga aje tadi..
kalo aku henshin jadi baje itam cemane??
dah satu hal nak kene tenangkan aku..wkakakakakka
kurang sikek pahala pose ari ni sebab xbleh menahan napsu amarah..tsk2
tapi pariz aserap juga manusia biasa ye anak2..

bile dah melampau xkan aku  nak buat xtau..hamek la kauu!!
wahahahahaha..

aku syg wess anak2 buah aku..
aku xkesah kalo org nak tegor tp biar dgn cara berhemah..
bukan dgn kata2 kesat mcm tu..
awak xlayak duk dalam team kami,encik
aim beri the beri the sori..wahahahaha

u're fired! *feeling donald trump*
huakakakakakka..xde kaetan oke..
amekla beliau ni balik, dad..
kami dgn rela hati melakukan ot di bulan puasa yang mulia ini..hihik..

sudah2 la merapu pacik!
dah 4 sengah lebih wess aku nak kene turun bawah dh ni..
kejap lg iskal smpai..
arini beliau dpt hidayah lg  nak jd drebar aku..
time kaseh iskal..jasamu dikenang! ailebiu..muahahaha..

balik oiii balikkk!! XD


saya-yang-hot *pangg!pp sndri*
pariz aserap
 
 
 

Saturday, July 27, 2013

lagu motivasi

sejak kebelakangan ni asik la aku denga satu lagu nih..
xtau kenapa tiap kali denga mesti macam rasa sesuatu.
suka sangat2 dengan lirik2 dia..very inspiring!
buat aku rasa macam, yes! I have to move on...
very positive..it's really motivate me..
beautiful song + beautiful voice = amazing!
speaks straight to the soul.

bagi org mcm aku nih lagu ni mmg ada efek yg agak besar..
sangat2 membantu  untuk menjadi lebih positif dalam meneruskan kehidupan..
walopon xdpt apa yg diimpikan tp kena pecaya ada yang lebih baik menanti kat depan :)
bertabahlah pariz aserap..
xtau la nak kate mcm mane tp aku suka sangat lagu nih..
kadang2 rasa mcm sedih gila denga tapi very moving..
bnyak maksud tesirat..
I really fall in love with this song..
it's from chris mann - roads..

                                                   " i'd be lost but no matter where I go, they will one day lead me home..."

suara dia lagi buat lagu nih ada feel kot..
very classic!
thanks to chris..

here the lyrics:


There are roads in this life that we all travel
There are scars and there are battles where we roam
When we are lost or wherever we may go
They will always lead you home

There are roads that have lead me to another
To a friend or to a lover I have known
For every turn is a year that I have grown
As I walk along these roads

Some are long and some are weathered
Some will lead you through a storm
When you've gone astray you will find you way
As you walk along these roads

There were times when I stumbled and I wondered
But every choice and every step I don't regret
Cause I have lived and I have loved like no other
I won't fear what lies ahead

Some are long and some are weathered
Some will lead you through a storm
When you've gone astray you will find you way
As you walk along these roads

There are roads in this life that I have traveled
There are scars and there are battles, this I know
Cause I'd be lost, but no matter where I go
They will one day lead me home
They will one day lead me home 




*every choice and every step I don't regret* :)


marco ^_^

Thursday, July 25, 2013

fesyen kami ; lelaki lelaki ini


tajuk xboleh blah seh siap berpesen2 bagai..perasan model ke ape pacik?
tapi suke ati aku la nak taip ape ni kan belog aku..muahahahaha
'kami' yang dimaksudkan mestilah kami berempat; aku, fir, iskal dan hekal..sape je lagi lelaki kat sini?*dad dgn abah terkecuali* wahahahhahahaha
walopon kami sangat rapat bagaikan aur dengan tebing *peribahasa tetiba kenapa?* tapi taste berpesen adalah sangat berbeda ya pak..
kalo mcm maksom ke mom ke parah atiqah ke yang melipat kain memang xperlu tnye dah ni suar sape ni baju sape..otomatik tau sndri  'oh ni kal punya'..haa mcm tu contoh dia ye adik2..
sangat tok moh tak mereka?wkakakakakakka
kain baju kami mmg merata2 sbb mmg pakat bantai aje nak tido umah sape..kdg2 aku tido umah meke kdg2 meke tido umah aku..
sebab tu kami bestt!! *kaetan??* XD

disebabkan taste laen2 makanya anak pacik la yang sering menjadi mangsa fesyen mereka2 itu..
nnt kang aku tgok hakim mcm anak didik hekal..nnt plak tgok mcm gaye firdie aserap..kejap lg kang mcm, eh2 apsal napak mcm gangster nih? huakakakakakakaka..amponn
tapi pacik xkesah nak, sebab pacik tau anak pacik pakai ape pon ttp ensem mcm dedi dia *muntah jemaah nak x?*

oleh yang demikian, *rasa mcm baek2 je tulis ayat buku teks XD* marilah kita bongkar misteri nusantara fesyen masing2.hihik.
baeklah, skang meh kita lempar dadu dulu nak tgok sape yang kene mula2..wkakakakakkakakakaka..
tape la bia aku volunteer dulu sebab aku kan hot *hntok pale sndri kt dinding*
walopon pacik hot tp pacik bukan metroseksual ye anak2 sekalian alam semesta..pesen pariz aserap adelah biasa tidak ada yang luar biasa melainkan yang biasa2 sahaja..
aku suka pakai tshirt/tanktop lepastu nnt bantai sarung kemeja/jaket/sweater plak kt luar..oldskul x pacik? dari dulu aku suka pakai mcm tu..bila nak berubah kearah kemodenan nih xtau la..huakakakkakakakaka
haa mcm gini






time kaseh pacik google sedekah gamba nih *jangan pecaya!dia xsedekah wes aku amik sndri* whahahahaha
xtau la nape tp aku selesa pakai mcm ni..tp lg selesa kalo tanktop aje kat dlm tu..pastu pakai dgn suar jeans..ke ade org pakai mcm ni ngan kaen pelikat?? ade ke wess???huakakakakakakkakaa
bongeknye pariz aserap nih!
tp aku mmg suka kemeja kosong aje pon..kotak2 aku kurang suka xtau la apesal.di zaman kegelapan lg kah pacik nih, nak?
aku jenis kalo aku xsuka aku xkan pakai..ko puji la aku ensem tarap dewa naga pon *dewa naga ensem ke?* memang tetap dgn jawapan, nehi bhaiya..wahahahha
memilih nak mampos pangai..kemeja lengan pendek pon aku xpakai..
ntah la xbekenan di diari hatiku..muahahahaha..
padahal pakai yang lengan panjang pon nnt lipat jgk..xpaham la aku pangai pariz aserap nih *tampo pp sndri pat ploh pat kali*
tp tshirt aku pakai yg lengan pendek xsuka lengan panjang..mangade kan pangai? muakakakakaka..
tapi kalo lepak kat umah aku tibai tshirt dgn track bottom aje..selesa pon selesa..nak lagi selesa ko pakai kain pelikat tayah susah2..
kesimpulannya pacik mmg tidak benapsu sgt nak berpesen..mana yang bekenan aku rembat aje..whahahahahaha

mangsa jenayah seterusnya adalah...
*bunyi drum mcm mjlis anugerah bintang popular*

firdie aserap!

antara kami berempat beliaulah yang paling agak metroseksual sikit *sikit je la tp* memilih jugak kalo nak beli baju..hee
kalo aku xsuka dgn kemeja kotak2 tadi tp lain plak dgn beliau nih..fir suka pakai kemeja kotak2 mcm nih..

haa mcm gini la kemeja kotak2 yg aku maksudkan..sekali lagi gamba adalah dari pacik google..xde mase dan xde kuasa aku nak bukak almari semata2 nak amik gmbo baju nih..nnt org ingt aku sawan plak..whahahahaha
ramai aje aku tgok skang org pakai mcm ni..aku ade satu tp jarang sgt pakai.kalo pakai pon aku tetap sarung kat luar aje tanktop kt dlm..muakakakakakka..tp ni baju peberet firdie aserap la..kdg2 dia pakai jeans kdg2 dia bantai shorts je.pastu satu lg peberet beliau nih adalah pakai sweater yang ade hood tuh..masa taon lepas kot masa kami join battle breakdance, iskal nak tempah baju untuk battle tu la lepastu tnye la nak design mcm mane..firdie cpt2 angkt tgn kate xkesah design ape2 mmg serah kat iskal sbb dia bab2 art2 nih dia terer tp fir nak sweater yg ade hood tu la..makanya satu sorang la dpt baju tesebut dgn tulesan 'ishq'.boleh nyanyi boria x? XD 
seb baek kaler itam kalo kaler merah aku tumbok iskal.huakakakakakaka..
tapi fir pakai ape pon tetap ensem jugak mcm abg dia la *gelak guling2 smpai putus napas*


oke, seterusnya adalah mafia jalan sultanah..hihik
sape2 yang kenal iskal mmg dah tau la beliau dan suar baggy mmg xdpt dipisahkan..wahahahhaha.
hiphop tegar ke ape name nih wess??
mmg dari sekolah lagi aku kenal dia pon mmg style dia mcm ni xdpt diselamatkan dh..
peberet dia pakai baju putih besar gedabak lepastu sarung sua baggy kaler itam..
dia mmg suka gila sua itam tuh..berpuluh2 helai dalam almari dia..penetik sama tarap dgn penetik kat ayam goreng.wkakakakakakka
meh aku tunjuk sikek suar mcm mane..


haa..mcm ni wess..sameee2!!*glemer ko eminem*
mmg hiphop gaye mcm ni eh? kasut pon same kaler putih..biasa dia selalu lepak studio dia pakai mcm ni la..
org tarap abg long kawasan mmg pesen lain sikek kan wess??huakakakakaka
ampon iskal..
tapi dia bleh je pusing 360 dajah ke selatan drp baggy2 kepada sua pendek+ t shirt yang xbape nak besa..hahaha
satu lagi peberet beliau adalah short pants yang petak2/kotak2..aku xtau ape yg best sgt kotak2 tuh..
ketinggalan zamankah beta??tsk2
tapi dia suka pakai suar pendek kotak2 mcm nih





 apsal turn iskal sume ade artis2?? ini tidak adil!! muakakakakkaa
lempang kang pariz aserap nih..
dia mmg bleh geng dgn fir la suka kotak2 nih..
tp aku ada satu pesamaan wes ngan beliau nih dr segi pakaian..
bila time pegi opis..huakakakakaka
kemeja+tie+sua slack = T____T 
lagi satu style beliau adalah cap di atas kepala *mmg la..xkan kat mata kot*
jarang sgt dia xpakai..kalo xde cap pon mesti ada beanie..
xtau apesal..cuba try pegi opis pakai semat2 lepastu pakai beanie..huakakakakakakaa..mmg kene trajang
aku xsuka la pakai topi ke ape bende atas kepala nnt abis rmbut pacak2 pacik,nak XD
kalo panas pon aku pakai spek aje..abis cite.
paling dia pusing smpai beratus2 darjah adalah apabila beliau memakai baju melayu.muakakakakakkaka..haloh2 somelnya!! XD

oke next!

daniel haikal ni simple aje..ikot suka dia nak pakai ape.kdg2 dia kebas aje baju aku ke baju abg dia ke baju fir ke...buat mcm harta sendiri lah ye.hahaha
tapi dia obses dekat seluar askar..
sebab tu kalo mak aku ke maksom ke lipat kain meke dah tau dh kalo sua askar tu mmg kal punya tayah tnye2..wahhahahaha
sape suh xhntar dia masok askar?? tgok la skang bejenis2 koleksi sua askar dia..wkakakakakakakkaka
yang celoreng2 ada yang kosong pon ada..
aku nak suh umi isi borang masok askar la budak ni nnt mesti dia suka ari2 pakai baju askar..wkakakakkakakaa
meh la tgok sikek suar peberet haikal..sian haa org lain sume ada gmba.


haa contoh mcm di atas ni la..pastu dia suka kalo seluar yang ada poket besar kat tepi dua2 belah kaki..
main bmx pon pakai seluar askar..aku rasa aku nak hadiahkan dia helmet yang mcm askar tu la nnt bia sedondon lepastu suh iskal spray bmx dia celoreng2..wkakakakakakakakkaka
menempah tumbukan padu namanya..
tapi tade la pelek pon aku tgok dia pakai seluar mcm tu..biasa je..

taon lepas,hekal keluar dgn farah lepastu ada la tenampak seluar askar dia letak mcm pair yang laki dgn pompuan..dia paksa adek aku beli sekali boleh x??wkakakakakaka..xmasal aje parah atiqah dpt seluar askar satu..
lepastu kelakar gila sbb sume org tau dh kalo seluar mcm tu mmg kal punya la xde org lain dh..lepastu aku xtau la mom ke maksom yg lipat, kompiden nih wess letak dlm almari aku sbb ingt kal punya..aku pon bia aje la kat situ..
pastu bila kal dtg tido kat umah dia amik la seluar dia tuh nak pakai..
lepastu terus aje eh ni bukan kal punya nih..ni farah punya laa..
aku macam ???
bila masa adik aku ade suar mcm nih jugak hoii??huakakakakakaka..
adoi la haikal...
tp kalo bab baju dia bleh geng aku la..suka pakai tanktop xpon tshirt bese je..
sbbtu asik ilang aje baju2 aku..pastu bile pegi umah dia, eh2 nih baju ni mcm kenal nih..muakakakakaka..

naseb baek berempat aje.kalo sepuloh orang??
xke pening ngan pangai masing2 yg mcm nih..
nnt aku nak tulis fesyen baju tidor bebudak ni plak la..huakakakakkaa
meroyan ke ape pacik nih..
aku bosan la wess senanye duk umah xde buat ape nih..cuti panjang lg..
kemaren disebabkan aku bosan tahap rimau dlm zoo makanya aku pegi mesorat..
seb baek ayah aku xpensan tgok aku tercongok kat situ..hahahaha
balik umah mak aku dh tunggu nak bg ceramah bebas..tahan telinga ape ada hal..wkakakakakakakaka..
tapi bila mafia dh bagi pancaran laser dgn mata sepet dia tuh tanpa berkata2 makanya pacik akur..duk aje la umah golek2 merapu2 kat belog..
wuwuuuu
sadisnya hidup ini..
jangan sampai aku main kaler2 gunting2 bentuk kucen lg..wkakakakakakaka

dah penat lah merapu..pacik setop disini dulu ye tuan2 dan puan2 sekalian alam semesta..ada masa nnt aku tulis lg..
nak pegi kacau muhammad hakim buat keje skolah dulu..muakakakakakka
pangai dedi macham tettt!!

sekian time kaseh..



saya-orang-matahari *hot kan?* XD
pariz aserap..
 
 
 


 

Monday, July 22, 2013

akibat bosan melampau

aucakkk!! hihik..dah bape ari ye pacik xon? rendu x?rendu x? *redi tadah pp mintak lempang*
dah 3 ari dh haa xtulis2 kat sini..ingtkan pegi singapore kan?
tetapi adalah TIDAK! muakakakaka
beriye aje aku bgtau aritu kene pegi sana atas urusan kerja tapi xpegi..
penat tau gebang suh tunggu bajeitam kat sana XD
tapi nak buat mcm mane kesihatan xmengizinkan 2 3 ari ni..
mlm td baru discaj dr wad..seb baek dokter tu baek nak bg kua awal.
kalo x bleh sawan aku duk kat sana..wuwuu
time kaseh dokter jasamu dikenang!!

makanya skang ni pariz aserap duk kat umah aje kene perintah bekurung oleh beliau2 ini.tsk2
tau x bosan wesss?? tau takk?? *menempah tumbukan mafia namanya*
tetibe plak ramai gile yang jadi dokter bidang terjun kat sini..garang2 plak tu sumenye..yang xgarangnya adalah real-dokters-to-be ; firdie aserap..ailebiu beri strong bebeh..muahh2..muakakakaka
dah tu duk je la kat umah nnt kang kalo ingkar arahan semua orang bleh btuka jadi rasaksa ijau..takotttt!!takottt!!!
huakakakakakaka
amik hakim balik sekulah pon xbuleh..wuwuuu
kejamnya hidup ini *oberdos*
makanya pacik tunggu kat umah aje la.

aku punya la seteres+bosan+yang sewaktu dengannya sebab tade nak buat ape pon,oleh yang demikian *xbleh blah ayat buku teks* muhammad hakim la yang jadi mangsa jenayah dedi pada hari ini..hihik
tapi beliau kool tgok la sape dedi dia xkesah pon aku ajak main pelik2
dulu2 masa aku kecik2, kat komputer ayah aku ada satu game yang dia suh teka2 nama..ala yang kene sebut2 nak huruf ape tuh pastu kalo salah nnt dia lukis gamba kepala org, kalo salah lg lukis badan plak smpai la org tu mati kena gantung..kesian aje..wkakakakakka
aku ajak muhammad hakim main mende tu la tadi tapi kami main manual = lukis sendiri.wahahhahaha
aku siap amek gamba wesss!!! sebab aku nak gebang kat ko la *tade motip lgsung*

inilah dia ektibiti aku tadi



tadaaaaaa!!!!!
*mitak maap kamera demam panas..dia mogok makanya gamba xclear*


terer gile kan dedi main mende nih?wkakakakakka
sedih gile haa pangai naseb baek anakanda memahami dedi bosan..
yang tulesan biru tuh muhammad hakim yang punya *buat suara mcm jin dlm cite p.ramlee*
itam tuh aku la xkan ko plak...tp aku xtau apsal muhammad hakim punya tulisan asik kebawah..wkakakakakka
main teka2 nama binatang wess yang xtahan tu..
mula2 oke lagi la main inesen2 je mcm gmba kat atas tuh..
lepas pada badak sumbu tuh turn hakim plak..
aku xbuleh jawab oiii..siap kene gantung oke! huakakakakakaka
meh kite tgok sikek hakim teka apa smpai aku xbleh jawab...

 haaa tudiaaa!!!
ko mampuu? beast oke! jangkit adek pompuan aku ke ape nih?
aku tnye dia, "apesal beast plak?mane aci..tu kumpulan korea la" *xbleh terima kekalahan*
wakakakakakakaka
dia kate beast tu kan binatang, mcm cite beauty and the beast tu..
T___T
oke. baiklah.
wakakakakakkakaka..
lepastu aku terus dpt idea keji *terus tumbuh tanduk* XD
ko tgok je la dua dr bawah tuh..huakakakakakaka
kesiannya anak aku dpt dedi pangai mcm gini..
kire oke ape aku teka boy..boy tu kan kucing aku..binatang jugak.xngelat kan?kan?wakkakakakaa
hakim gelak mcm nak pensan.dia dh la suka gelak
smpai begegar katil wess muhammad hakim gelak..lama plak tuh.hihik

lepastu dah bosan main mende tu..kalo main jgk nnt ntah nama binatang mana lagi aku letak.wakakaka
pastu hakim ajak aku main
err...
aku xtau nak panggil ape mcm kaler2 jgk..
tgok la sndri aku xtau nak esplen..hahaha


haa cantik x hasil kerja *la sgt* aku dengan muhammad hakim??
muakakakakaka
cuba tgok yg bawah sekali..itu adalah dedi punya kerja..meoww2
huakakakakakakaka
gigih oke aku gunting bentuk kucen tp telinga ilang sebelah..
eko pon pendek aje sbb putus ditengah jalan.wkakakakka
putus wess masa aku duk nak tarek2 kaler tu..tape la kucen cacat pon asal ade rupe sudah..
rama2 pon pacik tolong guntingkan ye anak2..terer kan aku?
napak sgt bosan duk umah xde buat pape..
seb baek ade geng yg sudi layan..whahaahhaha

kenapa saya sayang anak saya??
sebab dia besttt!!! muakakakaka

esok kita buat bentuk lain plak ye adik2..
takpe pacik bnyak masa sbb bigbos bagi cuti lama..
yahoooooooooo!!! esok raya. XD

dah la nak pegi menunaikan kewajipan dulu..
ada sape2 nak ikot x?hihik..
hayya 'alassolahhhh!!

ma'assalamah wa ilalliqo'




yang benar,
dedi yang hot *pensan*

 

 

Thursday, July 18, 2013

u are sooo retarded!

aku pantang sangat dengan orang yang anggap diri dia bagos..
dah la perasan bagos lepastu selamba badak aje nak making fun of others..dasar xsedar diri!
macam nak lempang aje tadi,tapi pompuan..hahaha
pacik tanak jadi dayus ye anak2..lagipon bukan muhrim..
ape hukum dia adik2??
HAROMM!!
tapi pangai macam tuttttttt! *ditapis*

kot ye pon jangan la memalukan org lain depan org ramai..
dia pon ada maruah, ada perasaan malu, ada harga diri..
sekurang2nya dia ada impian sendiri..
ko ade ape?? ade pangai perasan bagos tu aje..

tryin' to shame people away from the rite of havin' a motivation as well as wat they wanna achieve in their life is not only RUDE and DISRESPECTFUL..
but also just PLAIN STUPID! 
it's not like their life will affects or harm u anyway..
so, why bother?

susah kalau orang pangai menunjuk2 mcm ni..
xsedar dah menunjukkan kebodohan diri sendiri..
harap2 insap la cepat2.kesian je sape yang kene layan pangai mcm tu hari2..

nasihat pacik : jgn pandang rendah dekat orang lain.cermin diri sndri dulu..

sekian, terima kaseh.


pariz aserap.




 

Wednesday, July 17, 2013

eight below

bila takde keje di opis,ape lagi mcm bese la peberet baru pacik adalah tengok movie kot tenet..whahahaha..
aku xbape gemar tgok movie yang baru tayang..aku suka cari yang lama2 *pngai pelek xtau dr mane*
cari punya cari *mcm bese la kat 'watch32' idaman kalbu* pastu napak movie tajuk "eight below"
tanpa membaca sinopsis maupon bepikir 2x terus aje aku klik cite tesebut..
hihik
sebabnya aku bekenan tengok cover depan dia tuh..hahahaha
haa mcm nih 


aku geram gila tgok anjing2 tuh haa..gebuss2..
tu satu hal..pastu eh2? paul walker ke tuh? 
oke..tnpa membuang sebarang masa marilah kita menonton..muakakakaka..
paul walker tu peberet aku wess..stat dari 2 fast 2 furious tu la aku admire gile haa dia..whahahaha
walopon aku suka cita drift2 mcm tu tapi aku pon suka cita2 binatang mcm ni..pariz aserap adalah pencinta binatang sejati *yang berbulu aje la tp nya* muakakaka..
aku suka sangat2 binatang berbulu..tetapi..
anjing adalah HAROM! ye anak2..
makanya sila bertabah la walopon geram..whahahahhaa
haram tetap haram..

sebelom aku melalut smpai kelaot marilah kite pokes pada cite ini..
ni cite pasal ekspedisi kat antartika..mcm buat kajian jgak la..
jerry (paul walker) nih dia dog trainer..kirenye dia la yang jaga anjing2 comel2 tuh..ada 8 ekor sume.hihik..
pastu satu ari tu salji makin teruk..meke tepaksa balik kat basecamp..
xmuat nak bawak anjing2 skali..tepaksa tinggal kat situ..
meroyan haa jerry nak bawak balik anjing2 tuh..
jumpa org tu org nih nak cri sponsor nak pegi antartika balik..
tapi xde pon yang nak tolong..
smpai nam bulan kot..kesian aje..
dalam masa yg sama, kat antartika tuh.anjing2 tu struggle la nak survive..
tapi ceredik gila laaa..wuwuuu
anjing sape la tuh wess?? dah la comel ceredik plak..
pandai je belakon..hihik
kira mcm teamwork tau..saling tolong menolong *ayat buku teks*
comel oiii ekor kembang2..aku sengeh sorang2 aje tgok cite nih.hahaha
tapi dalam 6 bulan tuh 2 eko mati xbleh survive T__T
pastu pendekkan cite lepas nam bulan tuh jerry nih bejaya la jgak pegi antartika nak tgok anjing2 tuh..
smpai sana dia ingt sume dh mati tp tibe2 denga bunyi anjing mnyalak..
siap belari2 lompat atas beliau haa..
tapi tinggal enam je la..

cite binatang macam ni sedih seh walopon ending dia hepi..
last2 tu aku rasa mcm..eh ape nih mcm hangat je kat pipi..
huakakakakakakaka
pariz aserap nanges okee *boo ramai2*
tp tade la meraung2 haa..tu nak mintak terajang
sikek aje pon dah last2 tuh je..hahaha
aku xbleh la tgok cite2 binatam nih..cepat aje rasa sedih..
dah la anjing2 tu bijak gila survive..
comel..bulu kembang2..wuwuuu
wat a beautiful dogs!

great film! a must watch! amazing! very nice! very beautiful! wonderful! it's everything!
bnyak pengajaran kot bleh amek drp cite nih..
pacik sokaaa...!!
btw, cite ni dia jadi dabel best sbb paul walker hero..huakakakakaka


okela pacik, masa merapu2 sudah abis..
kejap lg dh 4 sengah dah boleh balik..hihik
aku balik 4 sengah tau bulan pose..
baik x en.harriz? baik kan?
skang dh 4 suku lebih sikek.baik aku siap2 dulu tutop pc ape bende sume la..nnt nak gerak amek mafia plak..

makanya dengan ini pacik ingin mengundur diri dulu la..
sekian saja untok ari ni..
wabillahitaufik walhidayah assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh
ma'assalamah wa illliqo'


marco ^_^
 


 





singapore

entri xmenarek ati langsung..hahaha
ahad nih kene p singapore atas urusan kerja..
pacik ulang, atas urusan kerja ye anak2..bukan untuk berpoya2 maupon berholiday..wuwuuu

tadi dad tnye boleh pegi x..
xkan aku nak kate, "tanak la dad xbest..org nak p berpoya2 je bukan nak p sebab keje"
haa kalo aku jawab mcm tu tadi kompem ayah aku betuka jadi donald trump, "u're fired!" huakakakakakakaka..
lagipon kesian dekat beliau nak rest2 jugak asek p outstation aje..
ape guna ada anak yang baik+sopansantun+hot+berbudibahasa kalau xbleh membantu kan kan? *misalinye diri ini*
huakakakakakakakaka

tade la wess, aku nak pegi sebab nak tgok sndri nnt cemane..nak belajar jugak..bnyak benda lagi yang kurang nih..
kalo xbuat skang pon nnt kena buat jugak..kompem!!
so,baikla buat skang..take it like a man,bebeh!! yeahhhh!!*semngat baje itam tibe2*
kene sedar diri ye anak2..umo dah dua puloh nam!!
dua puloh enam ye bukan nam belas..
makanya kene lebih serius dalam idup *la sgt*
taget kene ade ye murid2..makanya pariz aserap akan bekeja keras untuk mancapai taget tesebut..ameen..

tapiiii...
aku xpegi sorang..kompemla aku tarek abg zul lagik..wkakkakakakaka
abg zul la peneman-setia-tanpa-rela pariz aserap..
tp beliau spoting..
aku dh bgtau awal2 kat dia..dia kate no problemo..
makanya marilah kita berjimba2 di singapore..hahahaha
tepaksa meninggalkan anakanda techenta untuk 2 ari demi mencari sesuap nasi *oberdos* XD

singapore...!aim kaming bebeh...
nantikan kedatangan baje itam disana!! hihik



saya-yang-hot *muka mintak lempang*
pariz aserap.

 
 

Tuesday, July 16, 2013

krim siang dan malam

tadi pukul 1 lebih aku balik umah kejap lepas amik muhammad hakim balik sekolah..pastu farah kate nnt nak tumpang pegi umah iskal sebab dah janji ngan umi nak buat kek ape tah dia sebut tadi..beliau memang suka buat2 kek nih..aku on je lagipun lalu jalan sama..so lepas solat zohor beta pon terus mengunakan enjin turbo pegi umah umi dengan adinda tesayam..

sampai sana duduk2 kejap lepak2 ngan umi dulu..
umi siap amik cuti haa sebab dh janji ngan farah nak buat kek..anak raja ke ape parah atiqah nih??wkakakakakak
tadi kat umah ada umi dengan kal je..mafia xbalik duk opis tengah tunggu masa nak jadi hulk sebab tensen.muakakakaka..ampon
pastu tiba2 farah datang dari mana tah bawak dua botol dtg kat umi ngan aku kat ruang tamu..

farah : ni sapa punya ni umi?
umi   : *belek2* rasanya daniel kot sbb umi nampak dia pegang aritu
farah : *tunjuk2 kat aku* ni krim muka la kan?
aku   : bila masa dia pakai krim muka? *muka seribu persoalan*
umi   : krim ke pencuci muka ni? mcm botol pencuci muka je umi tgok
farah : krim la umi..ni yang putih siang kot tu yang itam malam
umi   : aah la kot.umi xtau plak
aku   : rajin plak dia nak pakai krim siang malam.nak putih cemane lagi la?
farah : bia la dia nak pakai..sebok je.

lepastu kal turun kat bawah..baru lepas mandi..umi tnya dia pasal botol tu

umi  : dik, ni abg punya kan?
kal   : aah, awat?
farah: ni krim ke pencuci muka kal? tade sebut pon

kal tediam kejap lepastu..hamek koo!! dia gelak mcm orang gila..smpai beguling2 atas sofa tuh..aku dh agak dah bukan pencuci muka maupon krim siang dan malam kalo dah dia gelak gaya mcm gitu..
umi dengan farah blank aje muka..hihik..

kal  : *tarik napas dlm2 kontrol gelak*
aku : jadah ape nih kal wess? *muka tade pasaan*
kal  : tu kan dia tulis acrylic tu..mcm water color jugak untuk lukis2..bukan krim siang dan malam tau farah

huakakakakakakakaka..
aku gelak mcm nak pensan masa tuh..
boleh plak dia bantai pakai teori sendiri krim siang/malam..
dasat gila adek aku..dengan umi sekali gelak mcm nak sempot..

nak tengok cemane rupe beliau? kejap aku letak..
tapi bukan yang ori la..aku petik gamba aje sbb td xsmpat nak amik gambo sebab asik gelak mcm org sawan..
tapi ni kira lebih kurang sama la..
time kaseh pacik google..hee


gamba di atas adalah krim siang bersi parah atiqah..huakakakakakaka..
botol memang mengelirukan pengguna..hihik..
yang ni kaler puteh..
meh kite tgok krim malam plak XD

haa..nih krim malam (?)
hoii xnapak ke dia tulis pemanent black tuh?? xnapak ke??
wkakakakakakakaka
nak mati ke ape kalo bantai letak kat muke?
bahaya gila haa adek aku..seb baek dia xtry td..kalo x??
xtaula naseb parah atiqah..wakakakakkaka

nnt aku nak bgtau iskal la laenkali beli water color yang budak sekolah pakai aje..kesian haa sume org tertipu dengan botol tesebut..hihik.
gelak mcm nak pecah umah..
tp aku xdpt join gelak bejemaah lama2 sebab lepastu aku terus balik opis tinggal meke betiga dengan krim siang dan malam tesebut..hahahaha

hadoii la..macam2 pangai la..seb baek xgelak sampai batal pose..muakakakaka..
saket mulot gelak bnyak sgt..tsk2.


yang benar,
marco.
 

peti.


peti kat umah aku nih asek bemasalah la xtau pasal ape..kene sampuk dengan hantu ke ape la..
aritu yang kat dapur sampai aku meroyan mcm buat gwiyomi depan peti..huakakakaka..
jangan imejin!!!! huduh okee..
tadi peti dalam bilik plak..haa ko jgn maen2 sampai dalam bilik aku ade peti ye tuan2 dan puan..macam nak amek campak kat bawah aje bia hancor..wahahahahhaha..
motip utama peti dalam bilik adelah kerana...
pariz aserap  adalah PEMALAS! nak turun kat dapur..
ko napak x adek2 sekalian alam semesta aku punya pemalas tarap ape tuh???
tarap bapak segala dewa naga..huakakakakaka..
aku suka minom air soya..sangatttt2!!
kat umah aku stok air soya mmg xpenah putus..xkira la yang dalam tin ke  dalam kotak kecik ke kotak besar ke mahupon yang dalam botol..
kadang2 yang bungkus dalam pastik tuh yang beli dekat gerai pon ade..
pacik memang hantu sikek bab air soya..xdapat dibantu dah..hahahaha
disebabkan beta memang pemalas tahap dewa naga nak turun kat dapur malam2 makanya beta telah merajenkan diri membeli sebuah peti sejuk untuk diletakkan dalam bilik tido..huakakakakaka
dasat gile kan pangai aku? malas yang xmampu dibendung T__T

tapiiii....
bukan yang gedabak besar mcm kat dapor tuh wesss..
kalo yang mcm tu bek aku tayah turun terus..betapa je dalam bilik amek sume makanan simpan dlm tuh..takpon bia aku tido je dalam tu sejuk sikek...wkakakakakakaka
aku beli yang kecik aje..lebih kurang mcm yang kat hotel tuh..yang bentuk segiempat sama tuh *siap bagitau bentuk xtahan tu*
nak beli besar2 pacik xmampu,nak..muakakakaka
lama dah pon aku beli dah nak jadi besi buruk dah..

tadi dia buat pangai..
bukak2 pintu lampu xnyala..pastu mcm xsejuk aje..
aku ingt suis tutop..tgok suis elok aje on..
kompem dia tengah mogok..wakakakakakka
ko jangan macham2..
dah la bnyak aje air soya dalam tuh..aku malas *malas lagi* nak angkot bawak turun kat peti bawah..dengan lasagna yang xabes pon ada lagi..huakakakaka
cheese yang slice lagi..kek coklat moist pon ade oke XD
bnyak wess stok makanan aku diwaktu malam
makanya menggelupur la pacik nak mencari org nak baiki peti..
masa tuh dah pukol 11 sengah malam dah..ko nak cekau org kat mana?
terus aje beta kol iskal tnye ade tau sape2 x boleh repair peti..
dia kate mane ade org nak baiki dah malam2..
oke..xmembantu..wahahahahha
aku tanye haikal plak..dia kate abg kawan dia ade..
hoyehhhhh!!! terasa cerah mase depan aku bile denga kal kate mcm tuh..
pastu dia kate nnt dia kol tnye kawan dia tuh..lepastu dia kol aku balik kate  kawan dia kate abg dia ade kat umah..boleh tolong repair..
ailebiuu hekall..muakakakakkakaka

dalam pukol 12 kot dia dtg tadi..time kaseh daun keladi tau..
aku memang dah amek simpan save laju2 nombor tepon dia..
wakakakakkakaka
abesla lepasni mmg muka dia aje la yang jadi mangsa jenayah pariz aserap kalo peti buat hal lagi..hihik..
seb baek beliau sudi datang di malam hari makanya selamatlah makanan2 pariz aserap di dalam peti itu..muakakakakakkaa..
oleh itu,
time kaseh dekat hekal sbb membantu mencari org untuk membaiki peti
time kaseh dekat kawan hekal sebab ada abg yang boleh baiki peti *tetibe XD*
time kaseh dekat abg yg baiki peti sebab telah membaiki peti beta tadi..jasamu dikenang!! hihik

dengan itu, meh la kita sumbat bnyak2 lagi makanan dalam peti ais nih..wahahahahahha..

peti, sila jangan mogok lagi..hee


beta-yang-hot XD
pariz aserap



Monday, July 15, 2013

15 julai


tarikh istimewa dalam ati pariz aserap :)
kenapa?
biarlah rahsia *feeling siti noaliza* XD


Sunday, July 14, 2013

IKHLAS..


tadi bukak pesbuk kejap tengok meset tapi tepanggil plak nak letak status bile tengok dekat home ade yang semacam menunjuk2 + menghebah2 bila melakukan ibadah..
bagi aku xperlu kot smpai nak buat status sampai sume org tau..
tu namanya riak! bukan beribadah..
kalau betol nak buat  biarlah ati tu ikhlas lillahi ta'ala..
apa yang kita buat..besar ke kecik ke biarlah kita dan Allah je yang tahu..
bukan ape tkot nnt pahala yang kita nak xdpt plak..
aku bukan bagus sangat pon nak nasehat orang
tapi bagi aku kalo betol nak beramal di bulan pose ni beramal la dengan ikhlas..bukan beramal sebab nak suh org puji ke ape..
even kalo derma sekalipon,bila tgn kanan memberi biarlah tgn kiri tidak mngetahui ^_^

*peringatan untuk diri sendiri jugak*


ikhlas dari,
pariz aserap

 
 

Saturday, July 13, 2013

adoiyai muhammad hakim

insiden sahur semalam adalah paling lawak dalam sejarah aku pose dengan muhammad hakim selama 4 taon nih..
semalam lepas tules2 belog smpai kol 3 pagi tuh aku xtido pon..xboleh nak tido.
pastu aku bace je la buku2 yang bekenan dihati..muakakakaka
hakim ade je sebelah aku tengah sedap tido.
pastu dah pukol 5 aku kejutkan la dia.
"hakim, bangun sahur dah pukol 5 nih"
pastu dia gerak2 tp mata xbukak lagi..aku kejutkan dia lagi sekali goncang2 bahu dia sikek..
lepastu dia pegang jari telunjuk aku *xtau motip*
aku tunggu jelah dia bukak mata..sekali dia letak jari aku dalam mulut boleh tak???huakakakakakakaka
siap gigit2 kot tapi tade la gigit kuat mcm nak makan orang tuh..
astagaaa..aku dah begegar2 badan tahan gelak..ape terok sangat pangai beliau nih..mengigau ke ape laa?? XD
aku pon tanye beliau, "dik, mengigau ke ape nih?"
xmasal oke aku panggil adik..huakakakkakakkaa..bangangnya dedi..
sebab dulu2 firdie selalu main tgn aku sebelum tido makanya aku terus aje ber adek bagai dengan hakim..
pastu aku macham..eh apsal aku panggil dia adek?? wakakakakkakaa..
bongek!!
aku kejutkan dia lagi sekali.kali nih hardcore sikek sebab napak gaye mcm dia tengah besahur dalam mimpi aje..jari aku dlm mulut dia lagi okee..
dasat!
pastu dia bukak mata..

aku : nape gigit tangan dedi? *merah muke tahan gelak*
dia  : bila masa?

aku dah xboleh tahan aku gelak hihihihi aje..mcm mane beliau buleh tanye 'bila masa' dalam keadaan jari aku kat mulut dia lagi wess???huakakakakakakakkakaka..
pstu dia tengok aku gelak2 terus bukak mata luas2..dia tengok jari aku dlm mulut dia..

dia : awat dedi letak jari dalam mulut hakim?

omaigoddddd2!! T_________________T

memang tade kaber dah terus aku begolek2 atas katil gelak macam nak putus napas *oh embulen sila lah turun dari langit*
huakakakakakakakakakakakakaka
saket perot aku gelak macam orang sawan..dia duk paksa2 tanye apesal aku gelak..sambil gelak sambil esplen kat dia..
last2 dua2 begolek atas katil..
kelakar xtipu tengok reaksi dia tadi mase tengah inesen.wuwuuu
aku lagi bangang..dah gelak beriye pastu nak pegi basuh muka+gosok gigi sebelum turun kat dapur, aku nak bukak pintu bilik air tapi pegi bukak pintu almari =.='
motipp????
hakim gelak macam orang isteria..
padan muke dedi..tadi beriye gelak sakan kat beliau..sekarang terimalah balasan karma! wakakakakakakkaa
memang kemusnahan alam betol la insiden sahur tadi..
sampai kat meja makan pon aku duk terkekek2 lagi dengan beliau..orang laen tgok aje dengan muka seribu persoalan..whahahahahaha



dedi kool XD


tragedi skateboard di malam hari...


kalo dah pasal skatebod opkos la mafia punya keje kan?hee..baje itam siap begaduh oke dengan iskal tadi..astagaa degil nak mamposs la pangai dia..boleh gugur rambut aku kalo dia setat buat pangai..tadi balik terawih dia tepon aku ajak keluar..aku tanye nak pegi mane dia kate nak maen skate.
aku terus, "hahh??" memalam buta oii ko nak buat apela nak main menatang tuh..wkakakakakkaka..tapi aku ikot jugak XD
dia dtg umah aku dulu tinggal kete dia kat sini pastu kami pegi naek kete aku..
aku pegi ngan dia je tadi sebab bebudak laen tanak ikot..sebok dok layan ps..

sambil drive sambil aku layan pale otak aku nih yg duk tetanye2 kenapa pangai mafia mcm nih? kenapakah??wkakakakakkaka..
dah sampai kat sana beliau terus pegi main kat tgh2 tuh..turun naik turun naik mcm roller coster..
ade la bebudak laen lagi yang lepak2 kat situ jadi tadela sunyi sangat pon..
aku duduk aje la smbil bace buku sikek *seb baek ade cahaya lampu* sementara tunggu mafia puas main bende alah tuh..whahahahaha..
pastu dalam sengah jam aku tgok dia dah benti dah..dalam ati aku sangat lega sebab cepatnye beliau benti..wkaakakakakka
tapii...ramalanku salah belaka XD
aku ingt dia nak dtg kat aku ajak balik tapi dia pegi tuju arah lain..
aku tengok aje mula2 pastu napak dia dah tuju kat tangga..
haaa tudiaa!!!
pacik dah tau ape yang akan belaku selepas itu..
dia nak turun kot tiang tangga dengan skatebod tuh okeee!!!!
ko jangan harap! makanya sebelum sempat beliau meneruskan niat yang tependam tuh aku terus aje, "hoii hoiii,,nak buat ape tuh hahh??"
dia pusing..pastu muke mcm merayu  abesan smbil tunjuk jari mcm no.1 tuh kat aku..aku takrifkan *base ape nih?* beliau nak kate "sekali je..sekali jee"
ouhh nehi bhaiyaa..wakkaakkakakaka
sebab tu la aku sanggop ikot beliau maen skate malam2 buta ye tuan2 dan puan2 sekalian alam semesta..sebab aku risau dia buat mcm tu laa..
dulu dah kena kan? seb baek xjadi pape tapi belakang dia mmg bemasalah sikek lepas kene tiang tu..
dah tu xserik2 ke ape nak buat lagi?? meh sini hantok pale kat dinding konkrit nak?? manusia ke ape beliau nih xserik2..tsk2

aku bangun pegi kat dia kate tayah gatal2 nak cari penyakit..nak main main je la yg kat tengah2 court tuh.tp xbeputus ase seh beliau..degil tahap babun!!
aku dah hangin dah..aku bukan ape wess tp kalo kene nnt sendiri yang saket orang laen xrasa ye encik ish awak yang rasa..huhuhu..dulu bape bulan duk atas kusi roda sebab maen menatang tuh la..emo gile dah haa pacik..muakakakaka
dia tetap jugak, "sekali je lepasni kita balik" *degil T_T*
aku pon terus aje la kuakan jurus naga dah degil sangat..wakakakakakakka
pacik marah okee! *marah tanda syg kan? XD*
mnderem aku kat situ..aku pantang betol la org xamik pengajaran nih..
bukan xpenah rasa kan saket cemane..org kesian kat dia tp dia xkesian kt diri sndri..hahh amek la kauu xpasal2 malam2 buta kena denga aku marah2..
sepanjang bebelan aku beliau cuma diam je..terer kan baje itam??wakakakaka.
pastu dah penat aku benti la sebab tade reaksi *ke dia malas layan?*
tetibe aje dia baling skateboard dia..sangat dramatik...tsk2
semua orang pandang sebab bunyi bising..seb baek tade org melatah..seb baek jugak dia baling kebawah kalo dia baling kat muke aku cemane??mau gelap gelita masa depan pacik,nak..huakakakakakakak..
muka dia masam je xpuas ati..tapi aku pon tengah hangin jugak masa tuh..
pastuh dia duduk atas tangga tuh..aku pon ikot duduk sama..

diam.

aku : dah la jom balik *marah dah reda*
dia  : *diam*
aku : jom la dah lewat nih
dia  : *diam*
aku :  tanak balik lagi ke? 
dia  : *diam*
aku : nak main lagi?
dia  : *diam*

(huakakakakaka..see?? aku seorang yang penyabar okee!!)

aku : meh la balik ish wess
dia  : *tetap tade reaksi*

(walopon aku penyabar tp ko penah denga x tuan2, org kate sabar ade batas?muakakakakaka..)
aku pon terus bangun berdiri...

aku : ishqall! *angin timor laot hampir dtg XD*
dia  : *pandang aku pastu terus bediri*
aku : jom balik! *muka: ini adalah arahan!*

pastu aku terus dari kiri cepat jalan pegi kat kete..dia ikot..
huakakakaakaka baje itam menang ke nih lawan mafia?? wahh,rasa berkuasanya diri ini..wkakakakaakaka..tu laa laen kali degil la lagi kan dh kene setepek..dia diam sebab dia tau dia salah..hahaha
masok dalam kete diam aje...dalam 1km tuh tiba2 dia bersuara..
haa boleh pon becakap kan?hihik..
dia suh aku benti tapi cara dia suh benti tuh macam budak naik moto tade lesen napak jpj kat depan *oberdos*
"riz, benti2!!!"
aku terus bagi signal benti kat tepi sepantas kilat.

aku : apesal?
dia  : skatebod..
aku : tetinggal??
dia  : *angguk laju2*

huakakakakaka..padan mukaaa! sape suh maen baling2 tadi..tapi aku tade la gelak depan dia nnt memang betul skatebod naek atas muke aku kang..
aku tnye ajela apsal xamik tadi..dia kate xingt dah tgok aku laju sgt pegi kat kete..wkakakakakakaka..adoilaaa
makanya pacik patah balik pegi kat tempat kejadian..seb baek ade skatebod tu kat situ..kalo ilang??
kalo ilang aku tepuk tgn la..
aah pastu dia tepuk dahi aku balik..padan muka pariz aserap!wkakakakakakaka
lepastu terus balik umah..dia lepak2 umah aku dulu tadi.
pukol 1 kejap td baru balik umah dia..lepas dia balik kejap ade meset masok kot enset aku..dia anta meset mintak maap pasal tadi..huakakakakakaka
woiii ego sehhh depan2 xnak mitak maap ngan aku..malu la tuhh..hihik
tape la iskal wess, bukan pariz aserap xbiasa ngan pangai awak yang macham mintak terajang nih..dah 10 taon kenal dah biasa sgt dah..dun wori ai tetap leb u bebeh..wkakakakakakaka
lain kali sila jangan buat perangai mcm ni lagi oke..penim pale pacik,nak..
nanti ilang awet muda nih asek bekerut aje muka nak marah2*muka mintak lempang*huakakakakakaka..

uik tengok jam dah pukol 3..apekah? aku ingt tadi baru kol 2..tsk2.
dah la beta nak beradu la kejap *kalau boleh*
nnt nak bgun sahur plak..
muhammad hakim dah belayar pegi aprika lame dh..hahahah
oke la dedi nak tido dulu..
selamat bersahur kepada saudara serta saudari..


baje-itam-paling-hot-di alam-semesta, XD
parizaserap

Friday, July 12, 2013

iftar jama'ie

kompiden aje haa tules tajuk..betol ke tu wess aku tules tuh??
eksen kamen aje nak tules base arab..
tapiii..suka ati aku la ni kan belog aku..muahahahaha
iftar jama'ie nih maksud dia berbuka pose ramai2 *kalau salah tolong boo laju2*
aku ingt mase kt matrik uia dulu, masa buke pose ade bape kali tah mahallah/kolej aku buat iftar jama'ie nih..
agak shock sikek la masa tuh..bese la aku kan jakun terdasat di alam semesta..muakakakaka...
shock sebab buke pose makan dalam dulang besar ramai2 T___T
satu dulang 4 orang..aku was2 aje nak makan mase tuh..hee..tapi mane bleh demand2..ko ingt ko anak raja ke ape?? makanya kite kena la follow with the flow bak kate omputeh..aku pon makan aje la tapi opkos la makan xbape nak benapsu..heh heh heh..tp skang tu memori paling best kot masa kat sana yang aku xkan lupa :)

tadi kat umah ni pon ade iftar jama'ie wess..tp xmakan dalam dulang..makan dalam pinggan je..wahahhaahha..
arini iskal dengan hekal buka pose kat umah aku..
sebabnye abah ade majlis buke pose kat luar..opkos la umi kena ikot sekali..
anak2 macam bese la..mane suke majlis formal2 xde feel nak melantak kan?
wkakakakakakak..makanya mereka memeriahkan majlis kat umah aku je la..
petang tadi p serang bazar lagi...beni esaited nak pegi bazar makanya pegi aje la..pegi dua buah kete ye tuan2 dan puan2..memang betol2 serang nih..wkakakakakka..
aku+hakim+firdie+beni+farah+haikal+iskal=tebalek bazar XD
ramai gile oiiii orang..nak jalan pon sangkut2..huhuhu
makanya masing buat keputusan nak pegi cari sendiri2 makanan2 yang patot..
nak balik kang tunggu kat kete je..
aku +farah+hakim+beni = team no.1 *xbuleh blah team bagai*wkakakakakaka
firdie+iskal+haikal = team no.2 XD

dalam 45minit jugak kot merayau kat bazar..parah atiqah mmg bijak..
dia tunjuk je dia nak ape..bile macik tuh dah bungkus pastu bg makanan tu kat dia, dia cepat2 tgok aku...
tuh maknanya aku kena bayar ye tuan2...
aku dah tau sgt taktik adek pompuan aku nih..wkakakakaka
tapi tape sebab aku lg sayang dia drp duet nih *misali x aku?* XD
pastu kol 7 kot camtula balik umah..kat umah mom dengan maksom dah masak pon sebenarnya..
sebab tu pegi bazar xbeli makanan yang berat2..
bila dah letak makanan masing2 atas meja..hahh kauu!!! mcm dah raya boleh??

ko nak ape oder je sume ade..wakkakakakakka
ondeh2, murtabak, putu kuning, ayam percik*ini opkos la iskal punya kan?*, kebab, popia basah, yongtaufu pon ada*ni kal punya,mentang2 beliau keturunan yong terus aje beli yongtaufu* wkakakakaka xmasal aje aku..roti john pon ada..bnyak wess T__T
boleh bukak gerai depan umah jual balik makanan2 tuh XD
air pon bnyak jenis seb baek mak aku xbancuh air lagi kalo x sape nak abeskan semua??simbah kat muke nak? muakakakakka
air soya, air tebu, air kelapa,air asam boi..mari mari mariii!!! *antok pale kat dinding* muakakakaka
lain kali kalo nak pegi bazar xbleh bawak ramai2 la..bahaya!!
kena anta sorang je wakil pegi beli..hahahaha
esok tanak pegi bazar dah!!

tapi oke jugak beli bnyak2 sebab bebudak nih lepas teraweh memang meke pegi serang dapor..lapar katenye..jadi tade la membazir pon..mintak maap la tong sampah, mmg xde rezeki la kalo dengan bebudak nih..wkakakkakakaka..

tu belom akak aku lagi wess pegi bazar..kalo x lagi bnyak..
kalo boleh dia nak angkot dengan payung2 kat bazar tuh bawak balik umah..wkakakakakkaka..
akak aku nih walopon garang selalu kua sore petir dengan anak2 xhempuk dia, tapi jiwa sensitip sgt..asik kesian aje kalo tgok macik2 yg jual kat tepi jalan..kesudahannya memang dia pegi beli pastu bawak balik paksa kami makan..kenyang adek2...huakakakakakakakka

itu sajelah pembelajaran kita pada ari ini..inilah yang dinamakan iftar jama'ie  *la sgt* versi umah en.harriz dengan puan sofea..sile hapal nama2 makanan yang cekgu beli tadi ye..esok cekgu tanya kalo xingt  denda!! muakakakaka..


esok tanak pegi bazar dah!!


alien-paling-hot,
parizaserap..
*ada sapa2 nak tolong terajang?*