Thursday, December 7, 2017

malam jumaat

pacik kembali lagi. ceria je pacik sekarang nih kan?hee
sampai ari jumaat tiba pon pacik xsedar,nak.
nampak tak betapa bahagianya aku tak pergi kerja? 
indah rupanya hidup ini XD
memandangkan aku masih bercuti makanya pariz aserap cuma memandang malam jumaat sebelah mata je. eksen hoi
kalau tak kemain lagi tunggu jumaat tiba macam nak buat pulut kuning.
dasar lupa daratan! wahahahahhaa
dan aku telah sakses menyambung cuti tanpa gaji sampai akhir bulan nih.
ya allah nikmat tak terkata.
naseb baek dad cool je buatnya tak cool mau aku kena hempuk dengan mesin potostet kat opis tuh.

so basically, macam biasa la aku takde cerita pon tapi sebab takot korang rindu aku yang hot nih jadi aku gagahkan diri jua nak tulis kat sini. wahahahahhaa
apesal perangai ko selalu mcm nih pacik? bila nak berubah ni haa?? bila???
tadi akak sayam aku sampai kedah. cuti sekolah dah lama start tapi dorang laki bini bz sikit so baru dapat bercuti bawak anak2 balik kampung. tapi oke la balik lambat pon sebab dorang amik cuti 2 minggu. baru la best nak bemesra dengan akak sayam beta. adik perempuan aku sabtu nih balik. meroyan dah haa farah nak balik kampung.
seronok weh cukop kuota. rendu gila adik sayam abam.
tadi akak aku sampai jalan sultanah lepas singgah rumah kejap jumpa momdad terus dia datang sini.
sini=rumah iskal *sebab aku kan bermastautin kat sini sekarangXD*
tapi kak long datang tergesa2 kat sini bukan sebab aku oke!!!
walopon dia peluk siom2 aku sampai lemas lepastu kata rendu tapi sebab utama beliau datang mestila sebab iskal. dari aritu lagi asik tepon aku tanya 'dan dah mcm mana fari?dah oke x?' soalan tu je la kua dari mulut dia. tapi anak2 jangan risau ye aku xjeles sebab akak aku memang sayang maut dekat iskal.
dulu aku gaduh dengan iskal ada ke kak long suruh aku pegi mitak maap kat iskal? padahal bukan salah aku. ahahhahaa
tu memang kesayangan dia weh jangan main2. tapi takpe sebab abg long di pihak aku jadi aku tak heran.wakakakkakaka
adik perempuan aku pon sama macam kak long jugak sayang maut kat iskal tapi still takleh lawan kak long la. iskal tu memang peberet dia.
jadi kesimpulannya, adik beradik perempuan aku memang sayang tahap dewa dekat hencik mafia beta. eh mak aku pon la.
senang cite sume perempuan dalam pemeli aku la sayang maut kat dia.hahahha

tadi satu family aku datang umi ajak dinner kat sini. baru je balik pukul 11 kejap tadi. dan muhammad hakim pon ikot balik sana sebab dah janji nak main game dengan darren+darius.
besopan santun tanye dedi boleh tak kalau dia tak tido sini malam ni?
soleh sangat anak aku kelaut terus kalo nak banding dengan dedi dia.hahaha
taon depan dah masuk tingkatan 3 dah. tak sangka anak aku dah besar
tahun depan pt3. semoga sakses la ye wahai anak. sekarang sila berpoya2 dulu sebelum bukak sekolah.wahahahaha
tak guna dedi!
so malam nih dedi tido dengan ankel dan+boy+yugi je la.
budak bedua nih ada kat sini sebab mak aku kata yugi taknak makan rendu aku
ye2 je mak aku macam dokter hewan plak dia.wkakakaka
dorang memang berpindah randah la kejap duk sana kejap duk sini tapi  2 3 ari ni yugi buat hal so aku angkut je la dua2 datang sini.
duk sini oke plak dia. aku rasa mak aku betul la. dia rendu aku.hahahaha
dia manja weh selalu nak siom dedi
aku duk semayang dia bleh bantai panjat atas riba aku pastu kuis2 muka aku lepastu siom sikek lepastu terus landing atas riba aku. apekah?
dedi baru tahiyyat awal weh cemane nak bangun nih? adoi laa yugi
boy tak banyak hal janji boleh duduk dalam sinki. eh sekarang dah pandai nak bukak air paip ko tau tak. siap mengiau2 suruh bukak
lepastu dia tahan kepala dia siap minom air paip yang tak tahan tu.
aku layankan je la. tapi boy bagus dia sekarang nih jadi bodygad iskal ko jangan main2.
kalau tak main air paip dalam sinki tuh mesti dia lepak atas bed iskal duk tidor kat sebelah pesakit.
aku pon kompius sejak bila mereka besfren.
aritu dia panjat atas iskal lepastu duk jilat2 bulu dia mcm tengah landing atas sofa
suprisingly encik mafia buat tak tau je. tak marah pon weh so aku memang agak kompius disitu XD
korang bespren diam2 eh? wakakakakka

oke la aku dah kena op dulu sebab pesakit dah nak tido
nak kena angkat dia pindah katil sebab dia xnak tido atas katil sepital tuh. tak best katanya.hahaha
so malam2 katil tuh boy la konker. yugi taknak yugi nak tido dekat dedi
sepanjang iskal sakit nih kitorang memang tido kat bilik bawah nih je la
kau gila nak naik bilik dia? paling atas tuh. kang ada yang masuk icu terus nnt.wahahahahaha
haikal dengan firdie je ada kat atas sana tak tau buat apa tiba2 lesap
gasak korang la.
pacik nak op dulu nak tido sekali la.
sejak2 cuti nih aku boleh la jugak tido  2 3 jam malam2
aku rasa lepasni aku kena sambung cuti lagi la.hahahahha
terajang nak?
oke dah la aku op kesian pesakit nak tido dah.
semoga bertemu dilain hari. tapi taktau la bila nya XD
kalau rajin nanti aku tulis lagi.
jom tido semua orang.

selamat malam.baibai. ilalliqo'


saya yang sangat hot walaupon musim hujan,
pariz aserap

Friday, November 24, 2017

get well soon my mafia


assalamualaikum warohmatullohiwabarokatuh.
akhirnya pariz aserap dapat hidayah pegi repair laptop.hahaha
aku sekarang free melampau2 sebab aku cuti sebulan tanpa gaji.
oh sorganya duduk rumah goyang kaki.
nanti nak sambung lagi la.hahahaha

well regarding to my previous post ada yang tanya kenapa?apa? mengapa?dimana? bagaimana? bila?iskal sakit balik*mintak terajang* 
oke tak2. meh serious sikit.
ada yang tanya aku pasal iskal. macam mana dia boleh sakit balik.
akhir bulan lepas dia jatuh kat luar rumah masa nak pegi amik barang dalam kereta sebab licin air hujan T_T
i swear i wont let him go outside had i known it.
masa jatuh tuh kebetulan abah ada sebab abah nak keluar.
aku cuak macam nak mati sebab lepas jatuh tu dia terus tak boleh bangun dia cakap belakang dia sakit sangat
kami terus angkat bawak pegi hospital masuk kat emergency
seminggu jugak kena admit.
so sekarang dia memang kena baring je sebab tulang belakang dia ada problem sikit. sumpah sedih weh tengok dia macam tu.
kadang2 kalau dia lenguh baring dia suruh angkat dia sebab dia nak duduk tapi dia tak boleh duduk lama nanti belakang dia sakit. dokter pon mmg prefer dia baring je dulu buat masa sekarang
tapi kesian la lenguh kot kalau baring 24jam. sebab tu kadang2 aku angkat jugak la dia bagi duduk kejap kalau dia mintak
dia tak boleh bangun sendiri kena ada orang yang buat.
kalau dia nak duduk dia kena paut dekat tengkuk(?) aku dulu lepastu baru aku bangunkan dia. aku memang tak bagi dia guna tenaga langsung
sebab aritu dia dah try nak bangun sendiri tapi lepastu sakit teruk
so bila aku angkat dia memang aku suruh dia rilekkan badan dia maknanya seratus peratus berat dia tuh memang aku yang carry.

kalau nak pegi toilet tu seksa sikit la sampai tahap aku suruh dia kencing dalam botol je.haha
tapi dia xnak. so aku kena dudukkan dia dulu atas katil tu lepastu bagi dia turun dari katil tu,bediri lepastu cepat2 dudukkan dia atas kerusi roda pulak sebab dia tak boleh berdiri betul2 lagi. lepastu tolak la kerusi roda masuk toilet XD
nak dudukkan dia atas kerusi roda tuh paling mencabar bagi aku sebab memang guna tenaga aku seratus peratus. takot jugak kalau terhempap dia kat atas kerusi roda tuh kang. so i have to be extra careful sebab mcm aku cakap td la aku memang xbagi dia guna tenaga langsung. 
kenapa gigih sangat pacik sampai angkat2 macam tu? kenapa tak dukung je?
tak boleh dukung oke!  takot tulang dia mcm mana tah dokter kata aritu.
so tu je la cara dia.
kondisi dia sekarang memang memerlukan orang lain ada dengan dia sebab dia tak boleh buat sendiri.
dan orang yang paling sesuai mestilah aku. hahaha
sebab umi mana larat nak angkat dia. umi tu dah la kecik je.
haikal dgn abah ada kata aritu nak gilir2 jaga iskal tapi kesian la dorang
aku tau la sekarang dorang bz dah la iskal dh mc sebulan xkan la abah dgn haikal pon asik nak amik cuti kan?
korang sila bekerja ye? pariz aserap dah buat keputusan nak cuti tanpa gaji jadi sila jangan persoalkan keputusan beta ini.hahaha
lagipun iskal kalau nak pergi toilet dia taknak umi/abah. dia kata segan.
dengan haikal dia oke je tapi xpe la kal sila membanting tulang di opis ye biar abg fari je yang uruskan.
so macam tu la rutin harian aku.

tapi tadi dah sampai dah bed yg macam kat hospital tuh aku order aritu
lepasni senang sikit dia kalau lenguh baring dia boleh tekan button tuh je naikkan bed tu. 
tak payah nak kena angkat lagi pastu letak bantal kat belakang
aku order bed tuh sebab aku risau sebenarnya kalau aku asyik angkat2 dia mcm tuh. aku takot belakang dia lambat sembuh.
so sekarang at least satu kerisauan aku dah berakhir.
sekarang nih aku cuma nak dia rest je tayah rushing nak recover ke ape
walopon hakikatnya dalam hati aku harap sangat dia cepat sembuh.
tak sanggup weh tengok dia mcm tu. tapi dokter dah cakap menda nih amik masa. paling cepat pon 4 5 bulan baru boleh baik.
so aku tanak dia stress depress tensen dan yang sewaktu dengannya la.
take your time ish. jangan risau la pariz aserap ada je nih dengan rela hati nak angkat awak/tolak kerusi roda awak pegi mana2. haha
bulan depan dia ada appoinment untuk cek up tulang belakang. sekali dengan sambung mc lagi sebulan. memang asyik sambung2 je la mc dia selagi dia xsehat.
aku rasa aku pon sambung cuti jugak la nanti.hee
hal ofis biar abg zul yang settle. abg zul memang esisten paling terbaik la yang pernah aku jumpa. aku cuma pergi opis kalau ada surat/dokumen/cek nak sain je. lepastu aku balik rumah balik. pakai suar trek pon boleh XD
satu opis tahu aku amik cuti sebab nak jaga pesakit.hahaha
staf aku siap datang ziarah iskal a.k.a ziarah aku sekali la. dorang pon memang dah kenal iskal. 
dah muka dia je yang asik datang buat onar kat opis aku kan? mestila budak2 ni kenal.haha

so ishqal, dont rush oke?
jangan pikir pape. jangan pikir ish susahkan org lain ke ape ke cause you are not.
14 taon kita kenal ish, cmon la. kate susah senang sama2 kan?
dulu riz sakit pon ish buat menda sama jugak kan?
so sekarang rileks je. take your time. rehat puas2 nnt dah sehat masuk opis lagi menderita tau.hehe
takot sangat dia pariz aserap fedap nak jaga dia berbulan2
helloo daniel ishqal bin shazwan, ini fariznil ashraff la.
id do anything for u oke.
sekeh pale kang baru tau ada pulak pikir mcm tuh
get well soon babe. i know its hard for u. trust me its hard for me too to see u suffer in pain when there is nothing i can do to stop it.
so lets be positive and just focusing on your recovery oke? while u rest and recover i'll always be next to u praying and wishing u a speedy recovery :)
we love u so much ishqal. and u know who love u the most rite? hahaha



riz.

Sunday, November 5, 2017

when his back pain is back


the black line isnt important for u to read :P

a few years ago he gave me this short but yet a meaningful note after i'm fully recovered from an operation.
i asked him why he hand it to me just after im perfectly fine, he said he wrote it before that but refuse to give it to me cause he's afraid i'll think too much about the situation/my condition.
so i received this note after that and until now i still keep it with me :)

and now ish, the situation is just the same.
i guess i'll just hand this note for you to realize that you are not the burden for us at all.
don't think too much, just focusing on your recovery/treatment.
i'll always have your back so don't you worry if you stumble or fall.
even if u can't handle  this situation very well it's oke
don't worry, you always have me :)

i wish you a speedy recovery and get well soon daniel ishqal.
we all love you :)


p/s : he got a month of sick leave while i've got a month of unpaid leave of absence hahaha :P



riz.


Tuesday, October 24, 2017

i see you when i see you

assalamualaikum warohmatullohiwabarokatuh.
panjang pacik bagi salam tuh sila jawab ye anak2.
okelah tanak cakap panjang malas nak bagi mukaddimah merapu2 aku cuma nak bagitau yang blog nih maybe tak berapa aktif untuk sementara waktu.
kemain tak berapa aktif.
bilanya ko aktif? wahahahhaa
maksudnya disini makin tak aktif la untuk beberapa ketika. 
beberapa ketika tak boleh blah.
tapi aku cakap betul nih ko ingt aku main2 ke?
sebabnya laptop aku rosak takde masa nak pegi repair takde masa nak pegi beli baru dan takde masa untuk segala alasan yang sewaktu dengannya.
kat opis ko tayah harap la memang takde masa nak blogging2.
berada di opis pada zaman muda adalah berbeza ye anak2 dengan berada di opis pada usia 30 tahun. hahahaha
tengokla kalo aku ada mood+rajin+ada laptop available kang aku tulis2 la.
laptop available xberapa nak ada masalah tp masalah dia  mood+rajin tuh penghalang terbesar.wakakkakakaakak
makanya ko jangan rendu aku teruk2 tau.
macam la orang nak kesah ko ade ke  tade pariz aserap weh.
eh aku ada peminat tau! ko jgn main2 XD
kesian peminat aku nanti tertanya2 mana pergi pariz aserap yang paling hot tahap raja dewa tuh *muka mintak lempang bertalu2*
so oke la aku nak sambung buat keje sikit lagi.
sanggup nih bukak blog kat opis semata2 nak inform peminat aku tau.
sila menangis air mata darah please! hahahaha
sebelum kena tendangan padu maut berjemaah baik aku op dulu.
dah pukul 5.15 dah nak orang lain dh kemas2 ready nak balik tapi aku still kena pulun buat kerja lagi.
bertabahlah orang hot. wakakakka

oke dah2.aku op dulu jangan nangis guling2 rendu aku hokey.
insyaAllah aku cuba cari masa nak pegi repair laptop tuh.
nanti aku muncul lagi.

sekian terima kasih.


laptop rosak tapi masih menten hot, XD
pariz aserap

Friday, September 29, 2017

dipenghujung september

aucakk!! akhirnya pariz aserap jumpa jugak jalan pulang ke blog
dapat hidayah weh nak tulis blog malam nih
aku pon tak tau la kebelakangan nih apesal takde mood sangat nak bukak blog
aku rasa faktor usia la. aku dah rasmi 30 tahun oii
25 september aritu arijadi aku. haa cepat wish! beserta hadiah sekali ye XD
aku dah dari minggu lepas lagi asik bukak laptop sebab nak menulis kat blog
yela risau jugak tkot ko rindu kan?wakakakakka
jangan menyanyah tengah siriyes boleh x pariz aserap?
tapi bukak2 laptop terus tutop. takde mood nak tulis weh asik duk bukak tutup bukak tutup macam tu je la. 
dulu kemain meriah sebulan je dah berapa entry kan?
sekarang nih memang sebulan 2kali je la. awal bulan dengan akhir bulan
takpe la ada dari takde. daripada ko rendu aku kan? wahahahha
aku tengah berusaha menghilangkan penyakit malas nih
nanti kalo ko nampak entry aku bulan depan ada empat entry ke kan maknanya usaha aku dh berhasil la tu.wakakakakakka
berangan nak mampos.

baiklah. abaikan je mukaddimah merapu aku.
arini kita nak cerita pasal apa tuan2?
cerita kita arini adalah tiada cerita. wahahahahahaha
nak cerita apa pun cerita sama je la kat opis tuh. bulan nih kan aku dah bagitau aku memang bz yang hamat sampai rasa stres nak terajang orang
tapi alhamdulillah berjaya dihandle oleh pariz aserap
memang cemerlang gemilang dan terbilang la pariz aserap nih.
tapi jangan bimbang sebab sengsara aku dah berakhir. minggu depan dad dah masuk opis. *tadah tangan bersyukur*
sekarang dad dengan mom dah ada kat kl duduk umah parah atiqah dulu.
bia la dorang lepas rendu kat anak pompuan bongsu dorang.
dad jejak je kaki kat tanah melayu terus tepon aku tanya kabar
macam biasa la jawapan cliche pariz aserap 'dont worry dad,semua oke'
padahal dia xtau anak dia ni dah menangis bawah meja.wahahahahha
memandangkan sengsara dah berakhir makanya marilah kita berpoya2 kat sini malam nih.

kat rumah aku skang cukup kuota la 5 orang
iskal dengan haikal tido sini sebab umi dengan abah balik penang ada nak urus apa tah lepastu amik popo dia sekali bawak balik sini
anak2 dorang tayah cakap la memang susah nak ikot balik sana kalau xde ape2 hal. makanya berkampunglah semua orang kat umah aku. hahahaha
malam ni aku rasa kebarangkalian semua orang tido kat bilik aku adalah sangat tinggi nih.
lagi2 si haikal tuh. ya allah dia punya penakut tuh kalah anak aku.
dia memang takut. jangan main2 weh kalo dia kata dia takut pastu ko buat main2 ko buat lawak bodoh ke ape memang dia tak becakap la dengan ko.
kalo ko rasa nak kena mcm tu ko buat la. aku taknak. XD
sebab aku dah rasa cemana. seksa nak pujuk balik tuh boleh makan bulan baq hang.wakakkakakaka
tapi betol la kan, mana boleh main2 mende mcm tuh
kene respek la apa perasaan orang kan? macam kes aku, aku geli cicak dengan katak.
ya allah aku punya tarap geli tu paling maksima tahap gaban tebelah dua weh
kalo ko nak rasa kena lempang ke terajang ke ngan aku ko try la buat lawak bodoh pasal nih.
naseb baek aku jenis tak melatah je. kalau la aku ni melatah aku harap aku melatah sambil pegang pisau.wakakakakkaka
aku tak boleh. aku memang tak boleh hati aku tak tenang kalau nampak binatang2 ni kat mana2. meremang weh bulu roma.
ni kategori takut jugak ke? tapi aku xtakot aku geli. geli oii lembik2 mcm tu.*muntah*
siriyes aku memang xboleh lagi2 cicak. eh geli tahu takkk??
budak2 nih pon memang tak pernah buat main benda mcm ni dengan aku. 
so aku paham la perasaan haikal tu kalau dia cakap takut pastu org main2 memang berasap la kan?
kal, abg fari memahami. ahahahhaha
tapi aku xde la menjerit2 macam histeria kalo nampak cicak
tu ko nak kena pelangkong namanya pacik.
aku kalo tekejut apa2 memang aku otometik diam. pastu kepala aku rasa kebas.wakakakkakaka

makanya haikal dia terbukak page ape tadi ade tunjuk gambo hantu gula2 dia terus baling henset. dramatik haa.wahahahaha
lepastu dah takut nak turun bawah sebab terbayang2
biasanya kalo fir ada dia tido dengan fir je tapi arini dia taknak tido berdua je sebab dia taknak tido kat tepi. hahahaha
abang dia pon dah penim dengan dia. time tgok cite hantu kemain lagi beriya2 ajak orang lepastu dah satu hal nak kena teman dia. spesis muhammad hakim la nih. tapi kitorang tak kesah pon.
gila ke nak kesah nanti chef diraja merajuk sapa nak masakkan untuk kami lauk sedap2? haa kalau tuan bijak bestari jawab la.
sebabtu la kami kena jaga hati haikal.wakakakakaka
bongok je statement.
tak kal, bukan mcm tu.kami jaga ati sebab kami sayang tau. jgn salah paham XD

oke dah pasal haikal nanti kang dia merajuk susah aku. 
sekarang meh kita trobek sikit arijadi aku aritu. aku xsempat nak tulis kat blog wish2 diri sendiri sempena umo 30 tahun.hahahahaha
tapi siriyes xde ape yang spesel pon.
cumanya banyak orang belanja makan la. staff2 kat opis bawak makanan banyak hoi semata2 sebab arijadi aku.
teharu macam nak nangis airmata darah je rasa.
tengahari tu padahal firdie ajak aku makan kat luar tapi tak sampai ati pulak sebab budak2 ni sanggup masak2 bawak datang opis.
so kesudahannya firdie datang makan sekali kat opis.wahahahah
tapi lepastu aku keluar jugak dengan fir.
adik sayam aku nih sanggup weh postpone offday. sepatutnya dia offday 24 hb.
sebab sebelum tu dia ada oncall. eh ke macam mana jadual dia? aku tak berapa reti sangat jadual dokter.hahaha
tapi lepas oncall tu dia sambung keja semata2 nak offday 25hb arijadi abam sayam dia. macam mana la abam tak sayam awak fir.hahaha
petang tuh haikal dh meset2 ajak pegi makan. sepantas kilat aku reply meset dia tanda bersetuju. ko ingat senang dia nak offer belanja2 nih?
asik aku je belanja dia.dia kata yg tua kena belanja yg muda. sistem monarki katanya. monarki kepala hotak kata aku.
so petang tu kami berlima pegi manhattan fish market.
sebenarnya haikal yang beriya nak makan kat situ.wakakakakakak
tapi sebab dia belanja and aku memang suka  makan kat situ makanya jomla kita melantak tak hingat donia.
dan yang paling penting kek wajib diharijadi pariz aserap adalah new york cheese
aritu kal dah buat sebelum arijadi tapi arijadi aritu iskal beli sebijik kat secret resipi. inikah yang dinamakan kebahagiaan? hahahahaa
awak memang terbaik ish. tak pernah menghampakan pariz aserap.ailobiu la XD
malamnya pegi seoul garden *lagi* sebabnya anak aku nak pegi sana so alang2 fir tanya nak makan kat mana aku jawab je la seoul garden.
misali tak dedi, muhammad hakim?
yang nih fir belanja. indahnya hidup ini kalau aku tayah keluar duit.wakakakaka
esoknya 26hb abah dengan umi ajak pegi ciken rice shop. aku sorang je ye anak2 dia tak payah!
makan lagi ye anak2. atau lebih tepat, makan free. 
tolonglah belanja pariz aserap lagi semua orang.aku bahagia nih asik dapat makan free. dah selama nih aku yang asik keluar duit.wakakakakaka
dah 30 hoii pacik sila semenggah sikit ye lempang kang tau la.

eh alamak aku kena op dulu la tak sempt habis nak merapu.
sebabnya bateri laptop nak habis dah aku malas nak menapak naik atas pegi amik cajer. tak ingat tertinggal kat atas tadi. redho je la pacik
ayat aku macam biasa la ayat cliche pariz aserap 'kalau rajin nnt aku tulis lagi'
cliche tahap hokage ayat kau pacik.wakakakaka
sebelum aku mengundur diri, meh la kita layan satu lagu peberet pariz aserap.
lagu nih aku suka sangat weh.
ed sheeran - perfect



aku suka gila lagu nih. dia punya melodi tuh rasa macam zaman2 dulu yang ada castle2 yang pakai baju meriah2 tuh pompuan pakai gaun kembang2.
macam zaman romeo and juliet.
eh aku suka la lagu nih. romentik tahap teruk nih.hahahaha
sapa kata tak sedap aku sekeh dia. ed sheeran memang pandai buat lagu la kot.
aritu lagu shape of you pon aku suka. lagu photograph pon aku suka.
tapi yang nih la yang paling aku suka. sesuai tajuk lagu dia perfect.

oke skang aku siriyes kena op.bateri dah warning dh.hahaha

babai semua orang, jangan rindu aku tau.hahahaha
bulan depan aku kembali la kot. take care.


sekian terima kasih.


30-year-old-daddy-and-still-hot-as-hell, XD
pariz aserap


Monday, September 4, 2017

hello september

hari ni dah masuk 4 haribulan september.
dah masuk dah bulan terpaling peberet pariz aserap.
sebab apa terpaling peberet?
sebab sukati akulah nak peberet bulan berapa pon. hahahaha
sebenarnya sebab ko beranak bulan semilan kan pariz aserap?
orang2 yang best je tau beranak bulan nih *teori main taram*

oh aku lupa nak mengucapkan selamat hari raya aidil adha kepada semua muslimin dan muslimat.
dah masuk 4 haribulan baru nak wish. takpe la kan weh sebab aku bz dengan hal duniawi semata2 jadi malas nak on blog
raya kedua haritu aku buat korban dengan fir. biasa aku buat raya pertama
tapi sebab fir pon join dan beliau adalah bekerja pada hari raya pertama maka aku pon buatla raya kedua.
penuh haa daging dalam peti tak tau nak letak kat mana dah main sumbat2 je
dah la mom xde kat sini sekarang nih so tak berapa nak berasap sangat la dapur rumah pacik. 
tapi aritu kak long satu family ada raya kat sini baru pagi tadi balik pahang
farah je tak balik sebab zarith tak cuti. sila menangis di kl sana ye adik sayam abam.
naseb baek chef diraja a.k.a haikal ada boleh la jugak culik dia datang rumah tolong masak kat aku. hahaha
cantik sangat muka kau pariz aserap main suruh2 je kan?
tapi nak buat cemane aku memang tak reti masak. 
hidup ini tidak adil!! hahaha
kepala hotak!
tapi tak mengapa sebab haikal rela masak untuk kami.
diibaratkan kalau dalam cerita one piece nih haikal memang kami bagi watak sanji la kat dia sebab terer masak. terima kasih haikal. jasamu dikenang XD

raya pertama haritu iskal dengan haikal yang buat korban.
kalau tak aku join mereka ni je tapi sebab fir join lepastu buat raya kedua so aku buat dengan fir la. mana boleh tinggal adik sayam pariz aserap sorang2 kan? aku kan pemenang award abam paling misali seumur hidup. *lempang please!*
tapi aku pergi ikut jugak iskal sebab dia dah sesedap rasa buat deal nak suruh aku angkut daging lembu dia.
banyak cantik muka beliau. tapi aku angkat la jugak.
sebab aku kan sayang dia. wahahahahhaha
mana nak cari macam pariz aserap ni haa? dah la hot baik dan berhati mulia pulak tuh.
sila bersyukur cepat!
makanya sekarang ini adalah sangat sorga petala ke semilan puluh semilan sebab daging lembu banyak gila kat rumah
raya haji nih memang raya peberet la bagi seorang karnivor macam pacik nih
siang nanti aku nak buat bbq kat rumah
walopon mom dengan dad tak balik lagi tapi tak mengapa
bab berpoya2 pariz aserap memang tak tunggu orang. harap bertabah momdad
yang penting bekalan daging memang mencukupi. banyak tak hengat
lembu besar weh dah bagi2 daging kat orang pon still bnyak lagi
ini namanya apa anak2?
inilah dinamakan rezeki. cepat tadah tangan bersyukur!

lupakan dulu pasal daging lembu. umi dah volunteer nak perap untuk esok makanya kita serahkan pada yang pakar je. 
pariz aserap duk diam2 jangan kacau mereka. nanti bawa bencana je kalau ko tak duk diam pacik.
sekarang meh kita becakap pasal cuti yang sangat heaven tak hengat donia
aku hepi weh pasal cuti nih
kemain gumbira riang ria hari raya lagi kau kan pacik dapat cuti lama?
gila kau xhepi lima hari stret tayah masuk opis oii
apa lagi yang kau mahu,nak? inilah kebahagiaan. hahahaha
kamis-jumaat-sabtu-ahad-isnin. time kasih la bang jib bagi cuti extra satu hari
mula2 aku duk bilang kamis sampai ahad tu pon dah heaven
tiba2 tambah sari lagi.
homaigod2! tak sangka bahagia itu masih ada
wakakakakakkaka
mintak penampo sangat ayat
best weh cuti lama terus lupa jalan pergi opis.
eh kejap. opis tu ape ek? hilang ingatan dah. wakakakkaka
kau nak kena terajang berjemaah ke pariz aserap?
tapi takpe sebab masuk opis pon dah selasa. lepastu rabu lepastu kamis
lepastu boleh berpoya2 lagi dihari jumaat dan sabtu yang indah.hahahaha
memang tiada keinsafan.

dah nak pukul 2 pagi dah tapi mata tak ngantuk lagi nih
muhammad hakim dah sakses dah pergi dreamland.
dia sekarang nih duk dalam rumah ni memang berteman la pergi mana2
nak turun bawah pegi dapur ajak aku teman. nak naik atas mandi pon nak kena teman.hahahaha somel oke muhammad hakim
dia kata takut sebab rumah sunyi takde orang
ye la aku berdua je ngan dia. kalau fir tak oncall memalam ada la dia.
kalau tak memang aku ngan hakim je la
kadang2 malam2 iskal datang
sebab tu bila aku tanya nak duk umah ankel dan tak hari sekolah dia angguk laju2.wahahahaha
penakut rupanya. boleh geng haikal nih XD
sekarang dah tido dah tapi dengan syarat dedi jangan pegi mana2 jangan turun bawah pegi dapur jangan naik atas kat libry jangan keluar bilik.
hebak x anak bajeitam? wahahahaha
seb baek bilik air + toilet dalam bilik. kalau x naye je dedi kalau nak kencen tapi tak boleh keluar bilik.
terus kena tahan kat wad sebab batu karang kang.hahaha
adoila anak aku. somel je perangai dia nih.
aku pon tak tau apesal dia takot sangat. sebelum ni oke je
rasa lain kot bila atuk ngan nenek dia xde.
boy dengan yugi rilek je XD ikut je aku angkot mereka berpindah randah kejap duk sini kejap duk sana.
naseb baek tak banyak cekadak kalau tak penim jugak dedi.

aku nak off dulu la. tiba2 encik mafia datang membawa kejutan
kejutan nasi goreng daging merah peberet pariz aserap.hahahaha
macam tau2 je aku tengah lapar. cuma belom lapar tahap raksasa je
tenkiu ish. aishiteru XP
oleh yang demikian *skema tak hengat* marilah kita bersantap dulu
makan pukul 2 pagi. harapnya bulan ni aku masih menten berat
dah la daging manjang nih bulan nih. kebarangkalian nak gemuk tu ada ye anak2
lepas makan kita eksesais oke. jangan malas!
banyak cakap la pacik nih meh la kita makan dulu. lapar hoi
sekian sahaja untuk hari ini
nanti kalo aku dapat hidayah/kerajinan datang mencurah2 hingga ke ladang kokokrunch aku tulis lagi
sila jangan rindu aku tau nanti aku malu. hahahaha
ayat mintak tumbukan padu maut sangat.
okela2 aku op dulu.papai eberibadeh.




orang matahari yang hot tarap dewa naga,
pariz aserap.

Saturday, August 26, 2017

cerita hari sabtu


cerita apa harini anak2?
ceritanya adalah pergi kenduri kawen dari tengahari sampai petang xbalik2 rumah.
banyak weh jemputan kenduri hari ni. ada dua belas kenduri
kau mampu?? hahahaha
aku kena pergi semua ye anak2 sebab mom dengan dad dah pesan awal2 kena pergi bagi pihak mereka berdua.
mereka takde kat sini 40 hari lamanya  maka aku anak yang soleh lagi taat haruslah tidak membantah pesan mereka berdua.
oleh yang demikian, pergilah pariz aserap kesemua duabelas kenduri tersebut.
kawan aku je pon dah 4 buah rumah campur sedara mara lagi kawan mom dengan dad lagi.
aku redah je la pergi tunjuk muka je takkan nak makan semua weh
kebarangkalian aku nak masuk sepital sebab darah tinggi adalah amat tinggi kalau aku melantak kat semua rumah tu.wahahahaha

aku keluar awal pukul sebelas tuh dah keluar dah sebab banyak nih hoii nak kena pergi nih.wakakakaka
sengsara betul la. naseb baek adek sayam abam, firdie aserap tak kerja arini jadi aku angkut rombongan cik kiah la pergi kenduri.
macam biasa la pariz aserap and the geng mestila berlima; aku,fir,hakim,iskal,haikal
keluar pukul 11 pagi pukul 6 petang baru sampai rumah
sakan haa ko pergi kenduri ye pacik. sangat berdedikasi x aku?wahahaha
sampai rumah terus tingtong pening kepala terus terdampar atas katil
naseb baek aku dah siap2 solat asar kat masjid sebab dah tau sangat dah kesudahan pariz aserap nih nanti. 
bak kata pepatah sediakan payung sebelum hujan. bijak x aku? hahahaa
tapi sekejap je pening tadi dah oke dah. siap karoke dah haa dengan bebudak nih kat sini tadi XD
pariz aserap berpoya2 tak kira dimana jua dia berada.wakakakaka
dah lama x pegi jemming. tak dapat jemming dapat karoke pon boleh ah.

tadi aku meset iskal. aku biasa tak suka meset2 aku telepon je dia nih
tapi tadi aku dapat semangat mahsuri ke ape tah rajin pulak pergi taip meset kat beliau.
dan aku adalah typo yang hamat dasat T_T
typo nih aku kategorikan typo tahap hokage nih weh.
hilang terus semangat mahsuri. wahahahaha.
malu gila babi macam nak masuk dalam pastik sampah hitam tuh
tak boleh bagitau aku typo apa sebab lucah nak mampos ayat.
aku tak perasan pon aku typo rilek je tunggu dia balas.tsk2
dan beliau adalah tak balas meset aku dia terus kol weh, 'lain macam typo dia malam nih boleh begegaq otak cek baca'
aku blur2 lagi masa tuh lepastu dia suruh baca balik meset yang aku hantar kat dia sambil gelak macam syaiton yang direjam.
tak guna iskal!
malu hoi baca meset sendiri. sepantas kilat aku delete pada waktu itu juga.hahaha
gelak je la dia aku nak cakap apa lagi. sapa suruh sent tak baca dulu.
kemain semangat mahsuri sangat rajin nak meset
sekali...terimalah kehel yang maha dasat petala ke semilan puluh semilan.
bak kata iskal pon, typo tahap durjana. wakakakakka
bodo la dia nih. 
tapi dia tau la aku tak sengaja sebab aku mana penah meset/cakap benda tak senonoh dengan dia. aku kan budak baik lagi suci dan murni.
naseb baek meset kat iskal. kalau dekat adik beliau tuh mampos lima belas keturunan aku kena bahan dengan haikal nanti.
kesimpulannya, ko jangan cuba2 nak dapatkan semangat mahsuri lagi nak meset orang ye pariz aserap.
duk diam2 sudah. diri sendiri pon tak malu.wahahahahah

aku tido rumah iskal malam ni. memang aku selalu tido sini la sejak2 mom dengan dad xde nih
kalau hari minggu je la tido kat rumah
sebab kesian dekat hakim dengan firdie pagi2 nak pegi sekolah/kerja  kena breakfast dulu
kalau duk kat rumah sapekah yang nak masak?
sape2 ada jawapan x? persoalan yang maha penim nih.wahahahaha
aku tak berani nak amik risiko masuk dapur.
nanti mak aku balik rumah kang pensan tengok dapur tebakar XD
makanya baiklah kita tido rumah iskal ye anak2. ada umi yang baik dan comel yang boleh buat breakfast.hihi
tapi kadang2 adik beradik daniel nih tido umah aku makanya haikal la selaku chef diraja yang kena buat breakfast.
kal memang thorbaik!
terima kasih haikal! terima kasih malaysia!
jasamu dikenang.


esok dah ahad weh. lemah segala sendi2 pacik.
oberdos ko pacik.
aku nih bila nak insap la nih asik takde mood je nak masuk ofis.
tapi sekarang nih memang mood aku kelaut dalam terus la
dah la dad takde sekarang nih.
makanya ko paham sendiri la macam mana gaya pariz aserap dekat opis.
macam tak jejak tanah nk kejar buat semua benda.
hebat gila pariz aserap sampai xjejak tanah. ko jin ke haa? wahahaha
sila la bertabah nak tunggu akhir bulan semilan.
semoga tak hantuk kepala kat dinding la ye kalau stres.
lambat hoi minggu depan. nak cuti stret kamis sampai ahad. bestnya bestnya!
tolong la tumbok aku laju2 plis. ahad esok pon tak sampai lagi dah tunggu nak pegi ahad minggu depan.
sila berenti keje la hoi pariz aserap kalau macam ni gaya. wakakakaka
arghh stress la stress!! ko tau x stress tu apa?
dah la baik aku op pergi bertenang rehatkan minda jiwa rohani jasmani fizikal mental emosi dan yang sewaktu dengannya.
semoga esok aku masuk ofis dengan penuh semangat pahlawan melayu melaka *takde kaitan*
naseb baek baju nak pakai esok dah ada orang tolong iron
jadi boleh la aku bersenang lenang bergolek2 atas katil. dari tadi asik betangguh kejap lagi la iron baju kejap lagi la iron baju
tiba2.....tadaaa!! dah siap iron dah
terima kasih iskal. esok kita gi kepsi ye bebeh.hahaha

aku nak op dah. nak turun bawah sebab tadi kal kata umi masak nasi goreng daging merah spesel untuk menantu kesayangan dia nih *kelip2 mata* wahahaha
tumbok nak tak pariz aserap?
dah la aku nak gi makan nasi goreng umi dulu. ada sape2 nak x?
nanti aku tolong makan bagi pihak dia.

sekian sahaja untuk hari ini. marilah kita pergi melantak dulu dimalam hari yang indah ini.

sekian terima kasih.



masih yang terpaling hot(?),
pariz aserap.

Sunday, August 6, 2017

amukan rasaksa boy

takut x baca tajuk diatas? 
jawab la takot wess.jaga la sikit hati aku nih.hahaha
harini si miau dedi yang bernama boy telah bertukar menjadi rasaksa
nih siriyes first time aku tengok dia macam nih.
sebijik perangai iskal. eh? terpetik nama mafia plak.wakakakaka
amponkan saya yang arif.
tapi tadi aku terkejut wess naseb baek tak saket jantung dedi
aku xtau la macam mana sebab aku takde kat tempat kejadian
sebelum2 nih dia begaduh dengan kucing yang selalu lepak belakang rumah aku je tapi takde yang teruk pon cuma gaduh biasa2 bunyi2 meow2 tuh je
sebab boy nih walopon dia macam gengster tapi dia tak begaduh
kalau kucing lain kejar dia dia terus lari masuk dalam rumah
tapi tadi aku tak tau la macam mana dia boleh pegi begaduh dengan kucing mane tah
boy, dedi paham la iskal yang bawak balik awak kat rumah nih tapi jangan la ikut perangai mafia dia.haha

tadi petang aku cari boy dia takde. biasa dia duduk kat port favorite dia je
dalam sink kat dalam bilik air aku takpon dia masuk tido dalam cage dia. kalo x pon dia ada je terjelepuk atas lantai tuh duk tido sesedap rasa.
tapi tadi aku dah cari semua dh dari tingkat bawah sampai paling atas kat libry takot2 dia ada port baru tapi takde jugak.
aku keluar la pegi tengok belakang. tetapi hampa ye anak2.
tiba2 aku dengar suara kucing begaduh kuat gila jerit
jerit meoww yang garang gila tuh pastu mcm bunyi rimau(?) yang 'ggrrr' tuh
aku pergi la tengok kat depan nak tgok kucing mana yg begaduh kat umah aku nih sebab aku memang tak expect tu boy
sebab dia tak pernah bunyi garang macam tuh
bising gila bunyi weh tak berhenti
sampai depan tuh.....terkaku dedi tengok
dia tengah duk wrestling dengan kucing dari mana tah
kucing tuh besar jugak. eh aku dah takot nih sebab dia memang tengah bergelut *bantai je ko pacik*
kucing tuh tengah gigit dia hoii. bayangkan perasaan dedi tgok boy kena gigit
cepat2 dedi berlari nak leraikan. kucing tuh aku rasa memang gengster abisan la
aku dah tarik nak leraikan dia dengan boy dia tanak lepas.
boy pon duk cakar2 dia.
aku siap jerit nih suruh stop. sekali amik kau kucing tuh cakar aku
panjang weh cakaran dia. dalam pulak tuh. bedarah lengan dedi tapi dedi tak marah dia dedi kan sayang kat semua spisis kucing. penyayang x dedi? hahahha
pastu oke la dia pon lari

berbalik kepada boy, dia macam shock ke ape tah tapi dia macam tak sedar weh aku yang pegang dia
dia meow lagi yang kuat tuh. masa tuh aku dah angkat nak dukung dia tapi dia duk meow2 dengan bunyi 'ggrrr' tu lagi
aku terai usap kepala dia lepastu menggila dia cakar2 aku siap nak lompat turun
aku rasa dia trauma lagi kot
lengan aku tayah kate la memang berdarah banyak la kena cakar macam tuh
aritu nak sgt kena cakar kan dedi? rasakan.wakakakaka
tapi aku rasa boy masa tu dia tak sedar la tu aku
maybe dia shock lagi lepastu rasa tak selamat lagi kot.
aku peluk dia kemas2 aku kate kat dia ' boy, boy....ni dedi boy. tgok sini dedi la ni jangan takot'
tapi dia bunyi 'grrr' lagi. nak lompat tak boleh sebab aku dah peluk dia
lepastu aku usap kepala dia lagi gosok2 dia diam je
aku pusing dia ngadap aku nak suruh dia tgok betul2
lepastu terus tangan(?) dia naik kat pipi aku. kena cakaran emas kat muka sekali. tapi tak teruk macam kat lengan la.
tapi boy jangan bimbang dedi tak marah boy. dedi tau boy takot
dia shock teruk la aku rasa sebab jantung dia laju gila.
lepas dia cakar muka aku tuh aku kate lagi kat dia 'boy tengok sini tengok betol2 ni dedi la jgn takut dah dedi ada nih'
dia diam je jantung laju lagi. badan dia pon keras je sebab xnak kena peluk
dia macam ada aura2 nak lompat turun
tapi lepastu lama sikit tuh dia pon pandang aku
aku pon, 'see. ni dedi la'
pastu baru dia macam sedar kot dia pon meow selow je kat aku
terus rebahkan badan dia atas dukung dedi.
dia siap jilat weh darah kat tangan aku. rasa berdosa ke cakar dedi tadi? wahahahaha
jangan risau ye dedi xmarah boy tau

kat tangan dia ada luka sikit bekas kena cakar dengan kucing tadi
tapi aku dah sapu minyak gamat dah. naseb baek tak luka teruk
memang terkejut la tadi tengok dia gaduh macam tuh
tak pernah2 weh dia gaduh
kucing tu pulak ya ampun gengster gila.hahahaha
aku dah pesan kat dia jangan gaduh dah
kalau nak main smackdown main olok2 dengan yugi je
takot dedi tau tengok boy bertuka jadi rasaksa tadi.
mak aku risau gila haa tadi tengok tangan boy luka
terus je peluk boy siom2 'alololo siannya boy'
lepas taruk minyak gamat kat tangan boy aku pon taruk kat tangan sendiri pulak.hahahaha
banyak weh cakaran nih. tadi fir tengok dia kate kalau bengkak kena pegi klinik sebab takot kuman sebab kuku kucing kan macam bisa *bantai lagi* sikit.
tapi so far oke je xde rasa sakit berdenyut ke apa
cuma aku terpikir esok nih cemane.
esok ahad weh dah start keje. lepastu aku pakai kemeja selalu lipat sampai bawah siku.
tapi lengan kemain berseni kena cakar.
macam manakah pacik nak cover cakaran emas ini anak2? hahahaha
esok dah la ada meeting.
xkan aku nak balut tangan kot. beriya benar kau pacik dah kenapa?
nanti org ingat aku sakit teruk pulak walopon sebenarnya kena cakar kucing je.wakakakakakaka
takpelah biar je dulu esok baru pikir XD

sekarang nih boy dah kembali kepada perangai asal dia
lega aku tengok. aku takot dia trauma weh
dari petang tadi aku asik perati je perangai dia takot dia shock lagi ke kan
tapi oke la dia xde takot2 pon. maybe dia rasa selamat dalam rumah.
nih pon dah begolek2 depan aku duk main2 dengan yugi nih kira oke la
esok jangan keluar rumah tanpa pengawasan orang tua ye boy
duduk dalam rumah dengan yugi je. dedi balik keje baru kita main kat luar oke
kalau nak main jugak mintak nenek teman.hahahaha
harapnya lepasni dia xgaduh macam ni lagi la
ke dia stres nak awek weh? tapi aku mana sekat dia cari awek
dia selalu je mengorat kat belakang rumah tu
gasakla boy yang penting dedi sayang awak dengan yugi banyak laut tau.

tadi iskal ada datang umah aku kejap
dia tanya la sape cakar nih sampai teruk mcm nih
aku cerita la kat dia insiden petang tadi
lepastu dia pon pegi kat boy 'amboi hang boy dengar cerita dah pandai nak jadi gengster noh. nak suruh ankel dan ajarkan x cara2 dia?'
tak boleh pakai hoi iskal. seb baek x kena cakar jugak dengan boy tadi.
kalau x baru tau erti penyesalan.wakakakkakaka

sekian sahaja cerita dari pacik yang hot tarap dewa naga*angkat kening sebelah mcm the rock*
aku pon nak off dah la nak begolek2 pulak dengan harapan dapat tido
nanti kalau aku rajin2 aku tulis lagi
sekarang nih marilah kita mengofflinekan diri dulu ye anak2
esok kerja weh. ouh tidakk!! wahahahaha
masih x insaf lagi pacik nih. tumbok kang.
baibai weh.


sekian terima kasih.



dedi paling hot didunia *straight face*,
pariz aserap.

Thursday, July 27, 2017

aktiviti malam ini

ektibiti ape malam nih pacik?
jawapannya ektibiti bergolek2 atas katil.hahaha
takde ektibiti weh. tajuk kemain tulis macam ada ektibiti best
tapi hakikatnya.....tettt!
harap bertabah.
malam ni iskal ada kat sini makanya mestilah ektibiti wajib beliau adalah dengar 'suria cinta bersama dj lin' bak kate dia pon.
tuh kegemaran dia weh. ko jangan pergi tukar radio lain la time dia dengar suria cinta tuh. boleh berlaku pergaduhan yang maha dasat nanti. otromen pon kalah kalau beliau lawan iskal time tuh. dasat nih dia
sebab segmen suria cinta nih kan dia banyak main lagu2 rock kapak zaman 80an 90an macam tuh kan.
beliau memang diehardfan lagu dulu2 jadinya aku layan je la *xde pilihan memang kena layan XD *
kiranya dj lin tuh dj peberet beliau ye anak2 sebab selalu main lagu best2
walaupon aku lambat tahu lagu2 nih - bukanlah xtahu langsung ada la yang aku tau tapi ada jgk yang aku xtau - sesungguhnya tak boleh dinafikan weh lagu2 dulu memang best macam terus stret masuk dalam jiwa *kemain ko feeling kan pacik?*
nak banding dengan lagu sekarang nih jauh kelaut sangat. xtau nak kelaut mcm mane lagi dah sebab memang takde laut dah.wahahaha.
jahat pariz aserap!
tapi betul wess sedih je kalau dengar. tertukar lagu ke iklan tv nih.

anak aku yang beranak taon 2003 tuh pon asik dengar lagu2 rock kapak weh. tak layan sangat lagu2 sekarang nih
dia sepesen la dengan iskal kadang2 baring sama2 atas katil pasang lagu2 rock kapak tuh pastu pejam mata. kemain menghayati.
awak xsempat oke melalui zaman paling best di alam semesta,nak iaitu zaman 90an makanya bertabahlah. wahahaha
paling tak boleh blah ada lagu yang aku tak tau tapi muhammad hakim tahu. apekah?
dia siap menganjing aku 'eh dedi xtau ka lagu ni?biaq betoi awat dedi xtau? ni lagu best ni dedi'
dan aku macam biasa la jawapan cliche a.k.a mengelak kena bahan, 'dedi duk obersi la time nih mana nak tau lagu nih' wakakakkakaka
alasan sangat kau dedi. takat duk obersi je pon
muhammad hakim xlahir lagi kat dunia nih tapi lagi tahu dari kau oke pariz aserap! 
tapi sekarang aku dah tau la. takkan la tak tau kalau hari2 aku kena dengar hoi
iskal nih dia punya tahap diehardfan lagi teruk dari aku diehardfan simple plan.
dalam  bilik ke luar bilik ke dalam kereta ke opis ke dia kalo boleh dalam toilet pon nak pasang lagu2 nih agaknya.wakakkakaka
ampon bebeh.
tapi aku layankan je sebab lagu oke aku boleh je dengar ulang2 xsakit telinga.
kira oke la tu kan.
tapi sebenarnya sebab utama mestilah tanak kalah dengan muhammad hakim.wahahahaha

okela meh aku tunjuk sikit list peberet daniel iskal nih.
dalam folder dia belambak2 lagu tapi dia ada satu folder lain nama dia 'most favorite'
lagu2 dalam ni la yang dia selalu ulang2 pasang2 dalam kete aku mahupon kete dia.
aku dah hapal satu2 dah lagu nih.
sape nak karok ngan aku boleh la lepasni.wahahahaha


ko nampak tak blackrose disitu?
tu peberet pariz aserap tau sebab suara dia macam daniel iskal. wahahhahaha
aku tak tipu wess iskal nyanyi cinta abadi suara sama macam blackrose tapi dia xnak ngaku. masam je muka kalo orang kate sama.
tapi aku suka menganjing dia pasal tu. hahahaha tak sayang nyawa pariz aserap nih.
banyak2 penyanyi nih ella sorang je pompuan. hebak tau macik nih.
lagu ella tuh paling ter-peberet iskal weh ko jangan main2.
kadang2 aku duk golek2 atas katil sambil baca buku dia tengah duk buat pelan tiba2 je 'KU BELAYAR DI LAUTAN TIDAK BERTEPIAN....'
kuat pulak tu. tekejut pacik ingat dia kena sawan. wakakkakakaka

tapi aku ada satu lagu yang paling aku ingat. tapi takde dalam list kat atas nih.
lagu nih xtau la nak kate mcm mana tapi bila ada dalam radio aku jadi hepi lepastu jadi rindu gila zaman dulu.
aku ingat lagi aku dengar lagu nih dari kawan kot? ke sedara mara aku tah
masa tuh aku umur 11 taon aku balik mesia masa cuti summer
ramai bebudak laki nyanyi lagu nih sampai aku tunggu lagu ni keluar kat radio sebab nak nyanyi jugak walaupon nyanyi kelaut.wkakakakaka
kelakar hoi aku masa tuh tapi bak kate pepatah usaha tangga kejayaan ye anak2. ko jangan pandang pacik sebelah mata.
aku sakses hapal lagu tuh dan sampai sekarang aku ingat lagi dan aku suka lagi lagu tuh. bila dengar lagu tu aku terus je rasa macam nostalgia gila la teringat zaman aku tengah main2 petang2 dengan budak2 kat kampung a.k.a rumah paksu sambil nyanyi lagu nih.
lagu ape weh pacik? dari tadi cerita panjang berjela2 sebut2 lagu tapi takde tajuk. tumbuk kang! hahaha
lagu yang dimaksudkan adalah dari kumpulan def-gab-c *mcm ni la kot eja dia*
tajuk lagu dia 'ibu kota cinta'
arghhh aku suka sangat2 la lagu nih. terus rindu zaman budak2 tengah inesen lagi masa tuh. tapi inesen2 pon dah reti nyanyi lagu nih tau.wahahahha
rindu weh nak main petang2 main guli walopon aku xpandai lepastu aku xtau main apa tapi main kejar2 tapi aku tau ape motif kena kejar. aku lari je XD
iskal pon tekejut mana aku tau lagu nih.
helloo pariz aserap ada life best tau masa umo 11 taon dulu. jgn pandang rendah dekat beta ye.

dah la wess aku dah penat merapu xtentu hala. nak pergi merehatkan diri pulak la. orang tua kan? biasa la mesti la penat2. kate dah umo lapan puluh kan?hahaha
semalam ada dinner dengan beberapa buah syarikat lain la
lepastu aku terpilih dapat anugerah tokoh usahawan muda. bangga nih oi
ramai lagi orang lain yang lagi layak tapi rezeki pariz aserap nak buat macam mana. nasib baik aku pergi semalam. aku dah pikir2 malas nak pergi
dinner macam tu biasanya membosankan. aku xsuka
tapi pikir2 balik, eh xboleh la xpergi dah la ada kampeni lain lagi kena la jaga prestasi *kononnya*
tapi xsangka pulak dapat anugerah.wahahahahaha
pastu aku dapat la ucapan taniah daripada iskal. macam biasa la dia mencurahkan kretiviti dia *la sgt* atas kertas.
meh aku tunjuk dulu dia tulis apa.


tadaa!! haa kemain kan dia?
cuba ko teka nih kiriman kad ucapan ke nota ringkas ke ape benda nih.
wakakakakkaka
ini namanya aku dah gunting kertas tuh wess bagi elok
nampak tak senget2 tuh?
sebab yang sebenarnya beliau tulis atas kertas nih;



sahdu tak wess? T_T
tade kertas elok ke haa nak wish aku? tade ke?
emosi nih!
dia suka la macam nih. tulis lawa2 tapi atas kertas yang macam #&&*%@!
lagi sedih bila aku siap gunting hoi.wakakakakkaka
ko abaikan je yang kat atas yang aku blur2 tuh. aku xreti edit2 aku blur2 mende tuh rasanya dah semua dah tapi aku xtau apesal dia nampak tulisan lagi.
sabar je la aku.
tapi xpe kita kena paham ye perangai daniel iskal. beliau makhluk paling rare dalam alam semesta nih.wahahahha
apa2 pon tenkiu ish sebab selalu sapot pariz aserap depan belakang kiri kanan atas bawah. agak2 aku meroyan dasat2 dapatla sedas dua tumbukan maut beliau.
bukan senang nak layan kerenah aku. iskal je mampu.hahaha
awak tetap thorbaik,ish. aishiteru.eh? XD

dah la aku nak op dulu nak merehatkan diri dan minda
ada masa nanti aku tulis lagi. atau lebih tepat kalau rajin nanti aku tulis lagi.wahahahahaha
korang jangan besemangat sangat renung gambar kat atas nih nanti nampak benda lain XD
aku nak tido dah nih.harapnya la tido.
korang sume sila tido jugak pagi nanti nak kerja weh.
dah masuk hari kamis haruslah besemngat sebab esok jumaat dah cuti.hihik
makanya pacik op dulu.


sekian terima kasih.


saya yang terpaling hot,
pariz aserap.


Wednesday, July 19, 2017

percutian yang tiba-tiba

baru kejap tadi aku sampai rumah selepas berpoya2 di port dickson
tiba2 sangat pegi sana tak rancang apa pon
nampak x napsu berpoya2 melebihi segalanya? main redah je. wahahahaha
aku pergi lexis hisbiscus tuh konon nak try la sebab ramai yang post kata best
tapi siriyesli aku rasa biasa2 je xbest sangat pon
melayang duit pacik T_T
malas la nak cerita pasal tu sebab xbest kan? jadi tayah cerita.wakakakka
harga agak mahal dah la xde promosi time tu.
tapi aku tak gemar part kolam renang dia. kecik je pastu ngadap dengan bilik orang lain. dimanakah privasi pacik nak? bayar mahal nih! hahaha
member aku book grand lexis kot nama dia tapi kolam besar mcm kolam renang tuh. aku punya kolam macam kolam budak2. apekah?
kalau aku tau aku amik grand lexis weh dah la murah sikit daripada hibiscus tuh
kemain amik panorama pool sea view ke jadah ape tah nama dia aku tak ingat dah tapi macam tu la.
tak bersyukur nih pariz aserap!
astaghfirhullohal'azim. bukan tak bersyukur tapi macam sayang je duit aku.wuwuu
kesimpulannya lexis hibiscus is not my cup of tea *bantai je*
so far, terpaling peberet aku adalah banjaran hotspring. ohmaigod yang tu paling best gila tak tipu
kolam renang gedabak besar private pulak tuh siap ada jakuzi dengan open shower. apa lagi yang kau mau,nak? hahahaha
disebabkan hibiscus ni tak berapa nak best jadi aku taknak cerita. tapi kalo ko nak pegi pegi je la maybe bagi aku je yang xbest sebab bilik dia macam mengadap dengan bilik lain walaupon xde la rapat sangat tapi boleh nampak la.
aku kan suka privacy jadi walau hebak cemana pon tempat tu kalau xde privacy makanya tak bestlah bagi pacik.
ko try la mana tau kau suka. tapi better amik grand lexis sebab pool dia ada kat dalam(?) bilik. ko nak tido dalam tu sampai subuh pon xpe.

oke dah. tamat cerita percutian-yang-tiba2 aku.hahaha
sekarang marila kita lemau+penat+letih bersama2 selepas drive dari pd balik ke jalan sultanah.
esok kerja weh xboleh cuti lama2 kerja dikantor masih belum beres pak.
kerja tak beres tapi nak pergi bercuti inilah padahnya
aku sebenarnya stress banyak kije sebab tu aku melarikan diri kejap dari opis.
wahahahahaha
stress dan pariz aserap berpisah tiada. macam mana la ko tak darah tinggi pacik weh. eh tapi sekarang darah tinggi aku dah oke sikit dia x kerap menyerang sangat.
tapi aku rasa dia bakal menyerang dalam waktu terdekat nih la bila aku masuk opis nanti sebab kena deal dengan satu kompeni ni.
aku harap cepat je la settle dengan dia nih sebab aku kemurungan tahap tertinggi bila kena discus dengan beliau.
ko bayangkan bila aku kol tanye pasal sekian2 takde sape tau.
pakat main pass2 tepon kejap kerani kejap assistent kejap lagi project manager pastu bos. korang nih nak kerja ke nak main2?
pening la kepala aku macam nih.
bila tanya2 tergagap2 jawab macam tak kompiden. tak tau la lama mana lagi aku boleh tahan handle mende nih
agak2 kalo teruk sangat stress nih aku pass kat abg zul je la.
mana aci aku sakit kepala sorang2 kan? kena la berjemaah.wahahahaha
ko doakan je la semoga aku tabah layan karenah sorang2.
kate hot kan? orang hot kena bersabar menempuhi dugaan.
lempang nak pacik?

esok ada jamuan raya lagi. selagi x abis raya ko bersyukur je la asik dapat makan free je.hahaha
dah la kawan aku kawen esok. apesal dia buat ari rabu? aku pon kompius
tapi xpe la esok kalau sempat aku pergi la jugak
'orang jemput tak baik tak pergi tau nanti kecik ati dia' bak kata mak aku dan aku masih memegang slogan mak aku nih XD
tahun nih aku dapat pulak soalan cepu cemas bila-nak-kahwin nih. dah lama xdengar orang tanya taon nih sempena umor 30 ada yang bertanya kat pacik.
hahahaha
jawapan aku taon ni aku up sikit dari taon2 sebelumnya.
kalau dulu aku jawab ntahla, xtau la, xde jodoh lg la
taon nih bila orang tanya aku bila nak kawen, aku jawab 'hmm susah soalan nih saya nak jawab mcm mana nih ek?' 
dan aku jawab dengan muka siriyes macam tengah jawab exam spm addmath. wahahahaha

aku rasa kena op dulu nih kena pergi mandi segarkan badan
lepastu takleh tido padan muka ko pariz aserap!
tapi siriyes kena mandi nih. lemau nak mampos rasa
lenguh weh tubuh badan.
aku tak kira lepasni aku nak tido jugak.
tak boleh tido aku bantai air kopi nanti gasaklah. yang penting pacik kena tido sebab esok nak hadap bebanan di opis yang sangat hebak
semoga aku tabah dan tak menangis bawah meja hendaknya.wakakakaka

semoga bangun pagi esok aku terasa segar cergas dan besemangat waja untuk ke opis.
mintak2lah keajaiban itu berlaku. meh sama2 doakan aku.wahahahaha
dah laa. merapu xtentu hala dia nih.
selamat tido sume orang. jangan mimpi aku nanti ko sawan sebab aku hot sangat. 
mintak tendangan padu berjemaah nampak pacik? XD


sekian terima kasih. ilalliqo'


lenguh-tarap-dewa-semilanbelas-tapi-masih-hot,
pariz aserap.