Sunday, August 6, 2017

amukan rasaksa boy

takut x baca tajuk diatas? 
jawab la takot wess.jaga la sikit hati aku nih.hahaha
harini si miau dedi yang bernama boy telah bertukar menjadi rasaksa
nih siriyes first time aku tengok dia macam nih.
sebijik perangai iskal. eh? terpetik nama mafia plak.wakakakaka
amponkan saya yang arif.
tapi tadi aku terkejut wess naseb baek tak saket jantung dedi
aku xtau la macam mana sebab aku takde kat tempat kejadian
sebelum2 nih dia begaduh dengan kucing yang selalu lepak belakang rumah aku je tapi takde yang teruk pon cuma gaduh biasa2 bunyi2 meow2 tuh je
sebab boy nih walopon dia macam gengster tapi dia tak begaduh
kalau kucing lain kejar dia dia terus lari masuk dalam rumah
tapi tadi aku tak tau la macam mana dia boleh pegi begaduh dengan kucing mane tah
boy, dedi paham la iskal yang bawak balik awak kat rumah nih tapi jangan la ikut perangai mafia dia.haha

tadi petang aku cari boy dia takde. biasa dia duduk kat port favorite dia je
dalam sink kat dalam bilik air aku takpon dia masuk tido dalam cage dia. kalo x pon dia ada je terjelepuk atas lantai tuh duk tido sesedap rasa.
tapi tadi aku dah cari semua dh dari tingkat bawah sampai paling atas kat libry takot2 dia ada port baru tapi takde jugak.
aku keluar la pegi tengok belakang. tetapi hampa ye anak2.
tiba2 aku dengar suara kucing begaduh kuat gila jerit
jerit meoww yang garang gila tuh pastu mcm bunyi rimau(?) yang 'ggrrr' tuh
aku pergi la tengok kat depan nak tgok kucing mana yg begaduh kat umah aku nih sebab aku memang tak expect tu boy
sebab dia tak pernah bunyi garang macam tuh
bising gila bunyi weh tak berhenti
sampai depan tuh.....terkaku dedi tengok
dia tengah duk wrestling dengan kucing dari mana tah
kucing tuh besar jugak. eh aku dah takot nih sebab dia memang tengah bergelut *bantai je ko pacik*
kucing tuh tengah gigit dia hoii. bayangkan perasaan dedi tgok boy kena gigit
cepat2 dedi berlari nak leraikan. kucing tuh aku rasa memang gengster abisan la
aku dah tarik nak leraikan dia dengan boy dia tanak lepas.
boy pon duk cakar2 dia.
aku siap jerit nih suruh stop. sekali amik kau kucing tuh cakar aku
panjang weh cakaran dia. dalam pulak tuh. bedarah lengan dedi tapi dedi tak marah dia dedi kan sayang kat semua spisis kucing. penyayang x dedi? hahahha
pastu oke la dia pon lari

berbalik kepada boy, dia macam shock ke ape tah tapi dia macam tak sedar weh aku yang pegang dia
dia meow lagi yang kuat tuh. masa tuh aku dah angkat nak dukung dia tapi dia duk meow2 dengan bunyi 'ggrrr' tu lagi
aku terai usap kepala dia lepastu menggila dia cakar2 aku siap nak lompat turun
aku rasa dia trauma lagi kot
lengan aku tayah kate la memang berdarah banyak la kena cakar macam tuh
aritu nak sgt kena cakar kan dedi? rasakan.wakakakaka
tapi aku rasa boy masa tu dia tak sedar la tu aku
maybe dia shock lagi lepastu rasa tak selamat lagi kot.
aku peluk dia kemas2 aku kate kat dia ' boy, boy....ni dedi boy. tgok sini dedi la ni jangan takot'
tapi dia bunyi 'grrr' lagi. nak lompat tak boleh sebab aku dah peluk dia
lepastu aku usap kepala dia lagi gosok2 dia diam je
aku pusing dia ngadap aku nak suruh dia tgok betul2
lepastu terus tangan(?) dia naik kat pipi aku. kena cakaran emas kat muka sekali. tapi tak teruk macam kat lengan la.
tapi boy jangan bimbang dedi tak marah boy. dedi tau boy takot
dia shock teruk la aku rasa sebab jantung dia laju gila.
lepas dia cakar muka aku tuh aku kate lagi kat dia 'boy tengok sini tengok betol2 ni dedi la jgn takut dah dedi ada nih'
dia diam je jantung laju lagi. badan dia pon keras je sebab xnak kena peluk
dia macam ada aura2 nak lompat turun
tapi lepastu lama sikit tuh dia pon pandang aku
aku pon, 'see. ni dedi la'
pastu baru dia macam sedar kot dia pon meow selow je kat aku
terus rebahkan badan dia atas dukung dedi.
dia siap jilat weh darah kat tangan aku. rasa berdosa ke cakar dedi tadi? wahahahaha
jangan risau ye dedi xmarah boy tau

kat tangan dia ada luka sikit bekas kena cakar dengan kucing tadi
tapi aku dah sapu minyak gamat dah. naseb baek tak luka teruk
memang terkejut la tadi tengok dia gaduh macam tuh
tak pernah2 weh dia gaduh
kucing tu pulak ya ampun gengster gila.hahahaha
aku dah pesan kat dia jangan gaduh dah
kalau nak main smackdown main olok2 dengan yugi je
takot dedi tau tengok boy bertuka jadi rasaksa tadi.
mak aku risau gila haa tadi tengok tangan boy luka
terus je peluk boy siom2 'alololo siannya boy'
lepas taruk minyak gamat kat tangan boy aku pon taruk kat tangan sendiri pulak.hahahaha
banyak weh cakaran nih. tadi fir tengok dia kate kalau bengkak kena pegi klinik sebab takot kuman sebab kuku kucing kan macam bisa *bantai lagi* sikit.
tapi so far oke je xde rasa sakit berdenyut ke apa
cuma aku terpikir esok nih cemane.
esok ahad weh dah start keje. lepastu aku pakai kemeja selalu lipat sampai bawah siku.
tapi lengan kemain berseni kena cakar.
macam manakah pacik nak cover cakaran emas ini anak2? hahahaha
esok dah la ada meeting.
xkan aku nak balut tangan kot. beriya benar kau pacik dah kenapa?
nanti org ingat aku sakit teruk pulak walopon sebenarnya kena cakar kucing je.wakakakakakaka
takpelah biar je dulu esok baru pikir XD

sekarang nih boy dah kembali kepada perangai asal dia
lega aku tengok. aku takot dia trauma weh
dari petang tadi aku asik perati je perangai dia takot dia shock lagi ke kan
tapi oke la dia xde takot2 pon. maybe dia rasa selamat dalam rumah.
nih pon dah begolek2 depan aku duk main2 dengan yugi nih kira oke la
esok jangan keluar rumah tanpa pengawasan orang tua ye boy
duduk dalam rumah dengan yugi je. dedi balik keje baru kita main kat luar oke
kalau nak main jugak mintak nenek teman.hahahaha
harapnya lepasni dia xgaduh macam ni lagi la
ke dia stres nak awek weh? tapi aku mana sekat dia cari awek
dia selalu je mengorat kat belakang rumah tu
gasakla boy yang penting dedi sayang awak dengan yugi banyak laut tau.

tadi iskal ada datang umah aku kejap
dia tanya la sape cakar nih sampai teruk mcm nih
aku cerita la kat dia insiden petang tadi
lepastu dia pon pegi kat boy 'amboi hang boy dengar cerita dah pandai nak jadi gengster noh. nak suruh ankel dan ajarkan x cara2 dia?'
tak boleh pakai hoi iskal. seb baek x kena cakar jugak dengan boy tadi.
kalau x baru tau erti penyesalan.wakakakkakaka

sekian sahaja cerita dari pacik yang hot tarap dewa naga*angkat kening sebelah mcm the rock*
aku pon nak off dah la nak begolek2 pulak dengan harapan dapat tido
nanti kalau aku rajin2 aku tulis lagi
sekarang nih marilah kita mengofflinekan diri dulu ye anak2
esok kerja weh. ouh tidakk!! wahahahaha
masih x insaf lagi pacik nih. tumbok kang.
baibai weh.


sekian terima kasih.



dedi paling hot didunia *straight face*,
pariz aserap.

Thursday, July 27, 2017

aktiviti malam ini

ektibiti ape malam nih pacik?
jawapannya ektibiti bergolek2 atas katil.hahaha
takde ektibiti weh. tajuk kemain tulis macam ada ektibiti best
tapi hakikatnya.....tettt!
harap bertabah.
malam ni iskal ada kat sini makanya mestilah ektibiti wajib beliau adalah dengar 'suria cinta bersama dj lin' bak kate dia pon.
tuh kegemaran dia weh. ko jangan pergi tukar radio lain la time dia dengar suria cinta tuh. boleh berlaku pergaduhan yang maha dasat nanti. otromen pon kalah kalau beliau lawan iskal time tuh. dasat nih dia
sebab segmen suria cinta nih kan dia banyak main lagu2 rock kapak zaman 80an 90an macam tuh kan.
beliau memang diehardfan lagu dulu2 jadinya aku layan je la *xde pilihan memang kena layan XD *
kiranya dj lin tuh dj peberet beliau ye anak2 sebab selalu main lagu best2
walaupon aku lambat tahu lagu2 nih - bukanlah xtahu langsung ada la yang aku tau tapi ada jgk yang aku xtau - sesungguhnya tak boleh dinafikan weh lagu2 dulu memang best macam terus stret masuk dalam jiwa *kemain ko feeling kan pacik?*
nak banding dengan lagu sekarang nih jauh kelaut sangat. xtau nak kelaut mcm mane lagi dah sebab memang takde laut dah.wahahaha.
jahat pariz aserap!
tapi betul wess sedih je kalau dengar. tertukar lagu ke iklan tv nih.

anak aku yang beranak taon 2003 tuh pon asik dengar lagu2 rock kapak weh. tak layan sangat lagu2 sekarang nih
dia sepesen la dengan iskal kadang2 baring sama2 atas katil pasang lagu2 rock kapak tuh pastu pejam mata. kemain menghayati.
awak xsempat oke melalui zaman paling best di alam semesta,nak iaitu zaman 90an makanya bertabahlah. wahahaha
paling tak boleh blah ada lagu yang aku tak tau tapi muhammad hakim tahu. apekah?
dia siap menganjing aku 'eh dedi xtau ka lagu ni?biaq betoi awat dedi xtau? ni lagu best ni dedi'
dan aku macam biasa la jawapan cliche a.k.a mengelak kena bahan, 'dedi duk obersi la time nih mana nak tau lagu nih' wakakakkakaka
alasan sangat kau dedi. takat duk obersi je pon
muhammad hakim xlahir lagi kat dunia nih tapi lagi tahu dari kau oke pariz aserap! 
tapi sekarang aku dah tau la. takkan la tak tau kalau hari2 aku kena dengar hoi
iskal nih dia punya tahap diehardfan lagi teruk dari aku diehardfan simple plan.
dalam  bilik ke luar bilik ke dalam kereta ke opis ke dia kalo boleh dalam toilet pon nak pasang lagu2 nih agaknya.wakakkakaka
ampon bebeh.
tapi aku layankan je sebab lagu oke aku boleh je dengar ulang2 xsakit telinga.
kira oke la tu kan.
tapi sebenarnya sebab utama mestilah tanak kalah dengan muhammad hakim.wahahahaha

okela meh aku tunjuk sikit list peberet daniel iskal nih.
dalam folder dia belambak2 lagu tapi dia ada satu folder lain nama dia 'most favorite'
lagu2 dalam ni la yang dia selalu ulang2 pasang2 dalam kete aku mahupon kete dia.
aku dah hapal satu2 dah lagu nih.
sape nak karok ngan aku boleh la lepasni.wahahahaha


ko nampak tak blackrose disitu?
tu peberet pariz aserap tau sebab suara dia macam daniel iskal. wahahhahaha
aku tak tipu wess iskal nyanyi cinta abadi suara sama macam blackrose tapi dia xnak ngaku. masam je muka kalo orang kate sama.
tapi aku suka menganjing dia pasal tu. hahahaha tak sayang nyawa pariz aserap nih.
banyak2 penyanyi nih ella sorang je pompuan. hebak tau macik nih.
lagu ella tuh paling ter-peberet iskal weh ko jangan main2.
kadang2 aku duk golek2 atas katil sambil baca buku dia tengah duk buat pelan tiba2 je 'KU BELAYAR DI LAUTAN TIDAK BERTEPIAN....'
kuat pulak tu. tekejut pacik ingat dia kena sawan. wakakkakakaka

tapi aku ada satu lagu yang paling aku ingat. tapi takde dalam list kat atas nih.
lagu nih xtau la nak kate mcm mana tapi bila ada dalam radio aku jadi hepi lepastu jadi rindu gila zaman dulu.
aku ingat lagi aku dengar lagu nih dari kawan kot? ke sedara mara aku tah
masa tuh aku umur 11 taon aku balik mesia masa cuti summer
ramai bebudak laki nyanyi lagu nih sampai aku tunggu lagu ni keluar kat radio sebab nak nyanyi jugak walaupon nyanyi kelaut.wkakakakaka
kelakar hoi aku masa tuh tapi bak kate pepatah usaha tangga kejayaan ye anak2. ko jangan pandang pacik sebelah mata.
aku sakses hapal lagu tuh dan sampai sekarang aku ingat lagi dan aku suka lagi lagu tuh. bila dengar lagu tu aku terus je rasa macam nostalgia gila la teringat zaman aku tengah main2 petang2 dengan budak2 kat kampung a.k.a rumah paksu sambil nyanyi lagu nih.
lagu ape weh pacik? dari tadi cerita panjang berjela2 sebut2 lagu tapi takde tajuk. tumbuk kang! hahaha
lagu yang dimaksudkan adalah dari kumpulan def-gab-c *mcm ni la kot eja dia*
tajuk lagu dia 'ibu kota cinta'
arghhh aku suka sangat2 la lagu nih. terus rindu zaman budak2 tengah inesen lagi masa tuh. tapi inesen2 pon dah reti nyanyi lagu nih tau.wahahahha
rindu weh nak main petang2 main guli walopon aku xpandai lepastu aku xtau main apa tapi main kejar2 tapi aku tau ape motif kena kejar. aku lari je XD
iskal pon tekejut mana aku tau lagu nih.
helloo pariz aserap ada life best tau masa umo 11 taon dulu. jgn pandang rendah dekat beta ye.

dah la wess aku dah penat merapu xtentu hala. nak pergi merehatkan diri pulak la. orang tua kan? biasa la mesti la penat2. kate dah umo lapan puluh kan?hahaha
semalam ada dinner dengan beberapa buah syarikat lain la
lepastu aku terpilih dapat anugerah tokoh usahawan muda. bangga nih oi
ramai lagi orang lain yang lagi layak tapi rezeki pariz aserap nak buat macam mana. nasib baik aku pergi semalam. aku dah pikir2 malas nak pergi
dinner macam tu biasanya membosankan. aku xsuka
tapi pikir2 balik, eh xboleh la xpergi dah la ada kampeni lain lagi kena la jaga prestasi *kononnya*
tapi xsangka pulak dapat anugerah.wahahahahaha
pastu aku dapat la ucapan taniah daripada iskal. macam biasa la dia mencurahkan kretiviti dia *la sgt* atas kertas.
meh aku tunjuk dulu dia tulis apa.


tadaa!! haa kemain kan dia?
cuba ko teka nih kiriman kad ucapan ke nota ringkas ke ape benda nih.
wakakakakkaka
ini namanya aku dah gunting kertas tuh wess bagi elok
nampak tak senget2 tuh?
sebab yang sebenarnya beliau tulis atas kertas nih;



sahdu tak wess? T_T
tade kertas elok ke haa nak wish aku? tade ke?
emosi nih!
dia suka la macam nih. tulis lawa2 tapi atas kertas yang macam #&&*%@!
lagi sedih bila aku siap gunting hoi.wakakakakkaka
ko abaikan je yang kat atas yang aku blur2 tuh. aku xreti edit2 aku blur2 mende tuh rasanya dah semua dah tapi aku xtau apesal dia nampak tulisan lagi.
sabar je la aku.
tapi xpe kita kena paham ye perangai daniel iskal. beliau makhluk paling rare dalam alam semesta nih.wahahahha
apa2 pon tenkiu ish sebab selalu sapot pariz aserap depan belakang kiri kanan atas bawah. agak2 aku meroyan dasat2 dapatla sedas dua tumbukan maut beliau.
bukan senang nak layan kerenah aku. iskal je mampu.hahaha
awak tetap thorbaik,ish. aishiteru.eh? XD

dah la aku nak op dulu nak merehatkan diri dan minda
ada masa nanti aku tulis lagi. atau lebih tepat kalau rajin nanti aku tulis lagi.wahahahahaha
korang jangan besemangat sangat renung gambar kat atas nih nanti nampak benda lain XD
aku nak tido dah nih.harapnya la tido.
korang sume sila tido jugak pagi nanti nak kerja weh.
dah masuk hari kamis haruslah besemngat sebab esok jumaat dah cuti.hihik
makanya pacik op dulu.


sekian terima kasih.


saya yang terpaling hot,
pariz aserap.


Wednesday, July 19, 2017

percutian yang tiba-tiba

baru kejap tadi aku sampai rumah selepas berpoya2 di port dickson
tiba2 sangat pegi sana tak rancang apa pon
nampak x napsu berpoya2 melebihi segalanya? main redah je. wahahahaha
aku pergi lexis hisbiscus tuh konon nak try la sebab ramai yang post kata best
tapi siriyesli aku rasa biasa2 je xbest sangat pon
melayang duit pacik T_T
malas la nak cerita pasal tu sebab xbest kan? jadi tayah cerita.wakakakka
harga agak mahal dah la xde promosi time tu.
tapi aku tak gemar part kolam renang dia. kecik je pastu ngadap dengan bilik orang lain. dimanakah privasi pacik nak? bayar mahal nih! hahaha
member aku book grand lexis kot nama dia tapi kolam besar mcm kolam renang tuh. aku punya kolam macam kolam budak2. apekah?
kalau aku tau aku amik grand lexis weh dah la murah sikit daripada hibiscus tuh
kemain amik panorama pool sea view ke jadah ape tah nama dia aku tak ingat dah tapi macam tu la.
tak bersyukur nih pariz aserap!
astaghfirhullohal'azim. bukan tak bersyukur tapi macam sayang je duit aku.wuwuu
kesimpulannya lexis hibiscus is not my cup of tea *bantai je*
so far, terpaling peberet aku adalah banjaran hotspring. ohmaigod yang tu paling best gila tak tipu
kolam renang gedabak besar private pulak tuh siap ada jakuzi dengan open shower. apa lagi yang kau mau,nak? hahahaha
disebabkan hibiscus ni tak berapa nak best jadi aku taknak cerita. tapi kalo ko nak pegi pegi je la maybe bagi aku je yang xbest sebab bilik dia macam mengadap dengan bilik lain walaupon xde la rapat sangat tapi boleh nampak la.
aku kan suka privacy jadi walau hebak cemana pon tempat tu kalau xde privacy makanya tak bestlah bagi pacik.
ko try la mana tau kau suka. tapi better amik grand lexis sebab pool dia ada kat dalam(?) bilik. ko nak tido dalam tu sampai subuh pon xpe.

oke dah. tamat cerita percutian-yang-tiba2 aku.hahaha
sekarang marila kita lemau+penat+letih bersama2 selepas drive dari pd balik ke jalan sultanah.
esok kerja weh xboleh cuti lama2 kerja dikantor masih belum beres pak.
kerja tak beres tapi nak pergi bercuti inilah padahnya
aku sebenarnya stress banyak kije sebab tu aku melarikan diri kejap dari opis.
wahahahahaha
stress dan pariz aserap berpisah tiada. macam mana la ko tak darah tinggi pacik weh. eh tapi sekarang darah tinggi aku dah oke sikit dia x kerap menyerang sangat.
tapi aku rasa dia bakal menyerang dalam waktu terdekat nih la bila aku masuk opis nanti sebab kena deal dengan satu kompeni ni.
aku harap cepat je la settle dengan dia nih sebab aku kemurungan tahap tertinggi bila kena discus dengan beliau.
ko bayangkan bila aku kol tanye pasal sekian2 takde sape tau.
pakat main pass2 tepon kejap kerani kejap assistent kejap lagi project manager pastu bos. korang nih nak kerja ke nak main2?
pening la kepala aku macam nih.
bila tanya2 tergagap2 jawab macam tak kompiden. tak tau la lama mana lagi aku boleh tahan handle mende nih
agak2 kalo teruk sangat stress nih aku pass kat abg zul je la.
mana aci aku sakit kepala sorang2 kan? kena la berjemaah.wahahahaha
ko doakan je la semoga aku tabah layan karenah sorang2.
kate hot kan? orang hot kena bersabar menempuhi dugaan.
lempang nak pacik?

esok ada jamuan raya lagi. selagi x abis raya ko bersyukur je la asik dapat makan free je.hahaha
dah la kawan aku kawen esok. apesal dia buat ari rabu? aku pon kompius
tapi xpe la esok kalau sempat aku pergi la jugak
'orang jemput tak baik tak pergi tau nanti kecik ati dia' bak kata mak aku dan aku masih memegang slogan mak aku nih XD
tahun nih aku dapat pulak soalan cepu cemas bila-nak-kahwin nih. dah lama xdengar orang tanya taon nih sempena umor 30 ada yang bertanya kat pacik.
hahahaha
jawapan aku taon ni aku up sikit dari taon2 sebelumnya.
kalau dulu aku jawab ntahla, xtau la, xde jodoh lg la
taon nih bila orang tanya aku bila nak kawen, aku jawab 'hmm susah soalan nih saya nak jawab mcm mana nih ek?' 
dan aku jawab dengan muka siriyes macam tengah jawab exam spm addmath. wahahahaha

aku rasa kena op dulu nih kena pergi mandi segarkan badan
lepastu takleh tido padan muka ko pariz aserap!
tapi siriyes kena mandi nih. lemau nak mampos rasa
lenguh weh tubuh badan.
aku tak kira lepasni aku nak tido jugak.
tak boleh tido aku bantai air kopi nanti gasaklah. yang penting pacik kena tido sebab esok nak hadap bebanan di opis yang sangat hebak
semoga aku tabah dan tak menangis bawah meja hendaknya.wakakakaka

semoga bangun pagi esok aku terasa segar cergas dan besemangat waja untuk ke opis.
mintak2lah keajaiban itu berlaku. meh sama2 doakan aku.wahahahaha
dah laa. merapu xtentu hala dia nih.
selamat tido sume orang. jangan mimpi aku nanti ko sawan sebab aku hot sangat. 
mintak tendangan padu berjemaah nampak pacik? XD


sekian terima kasih. ilalliqo'


lenguh-tarap-dewa-semilanbelas-tapi-masih-hot,
pariz aserap.

Thursday, July 6, 2017

pariz aserap selepas raya

tadaa!! aiyembek bebeh!
dah rendu aku x semua orang? aku tau ramai orang rendu cuma malu nak angkat tangan kan? kan? *matikla ko perasan pacik*
macam mana raya adik2 sekalian? dapat duit raya x? 
kalau dapat sila share kat pacik sikit sebab pacik dah botak selepas raya.
sadis betul.
aku rasa macam tukar duit lagi banyak dari tahun lepas tapi apesal asik xcukup je? taon depan aku nak bagi sampul macam cabut undi tuh.
lepastu tulis banyak2 'maaf anda tak bejaya sila cuba lagi ditahun hadapan'
wahahahahaha
rasa berdosa pulak kalau buat macam tu XD
tak weh aku  baik dan berhati mulia ko jangan risau aku xbuat perkara keji macam tuh.

haritu aku cuti raya seminggu. kalau ikutkan 9 hari la start jumaat dah cuti.
lepastu straight sampai sabtu depannya.
ko tau tak perasaan heaven tu mcm mana dapat cuti 9 hari straight? ko tau x?
rasa nak menangis gembira dihari raya.
tahun ni raya sakan weh dari hari ahad sampai hari sabtu tak abis2 lagi beraya
melampau betul pacik nih.
hari ahad masuk opis terus lemau xbertenaga. abg zul siap halau aku suruh balik. 'pegi balik je la fariz daripada duk kat ofis xde perasaan mcm ni'
wakakakakakkaka
culture shock laa abg zul tiba2 raya dah abis.
tapi raya tahun ni aku hepi la sebab firdie aserap cuti 2 hari.
dapat satu hari pon aku dah rasa nikmat ni kan pulak 2 hari. rasa nak menangis air mata darah bak hang! *tiba2 ckp kedah dah kenapa ko pacik?*
anak aku pulak kalau dulu beliau gembira dapat duit raya sekarang nih dia malu weh bila orang bagi duit raya kat dia.
bengang je muka muhammad hakim bila dapat duit raya.
dia dah besar katanya malu la kalau dapat duit raya lagi. unless kalau dari dedi dengan ankel2 dan anti2 beliau yg tu dia memang berbesar hati la menerima.wahahaha
14 tahun tu dah besar ke? aku pon xpasti.
tapi xpe hakim kalau hakim xnak duit raya tu takpe terima je bila orang bagi lepastu pass kat dedi la kalau xnak. dedi sentiasa nak.wakakakakaka
tak guna dedi!

aritu hakim cerita kat aku ada kawan dia nih sorang kena gelak dengan budak2 laki kelas dia sebab dia baru sunat.
umur dah 14 tahun tapi baru sunat. 
lepas dia bagitau aku kawan2 dia gelak2 kat budak tuh dia pon kate 'tapi hakim xgelak tau dedi dekat dia'

aku : bagosla mcm tu xbaik gelakkan orang nanti malu dia. tapi betul ke hakim xgelak nih?
hakim : betul dedi hakim xgelak sebab hakim teringat dedi pon dulu sunat masa 14 tahun jugak.

T___________T

terima kasihla anakanda sebab teringatkan dedi. dedi lebih rela hakim xingt.wakakakakkaka.
siot la.
mana bleh samakan dedi dengan budak tu. dedi spesel kes la sebab dedi duk obersi dulu *xde kaetan oke ko duk kat mana pon dedi*
boleh putus napas pacik kalau dengan muhammad hakim nih.
dedi sayang banyak laut tau kat budak nih.hahaha

oke meh sambung balik cerita lepas raya pariz aserap.
paling xbest kat ofis bila kena tukar jadual waktu balik.
bulan puasa balik pukul 4.30. pukul 4.30 tuh aku dah bedesup keluar ofis.
sangat punctual ye anak2 sesuai dengan motto hidup pacik 'masa itu emas'
*dush! muka ko pacik*
sekarang dah tukar macam biasa la balik 5.30. terasa lambat gila weh
asyik2 tengok jam didinding terus berdetak ah.wakakakakakaka
hoii ko kena rasuk syaiton ape nih pacik? geli la lagu tuh.
tarik napas bawak mengucap pariz aserap.
seb baek esok jumaat weh. terasa indahnya hidup ini
esok aku tanak pegi mana2 aku nak duk rumah je rest
seminggu raya xrest langsung weh boleh tahan penat dia. kalah budak2 haa aku beraya sakan.wahahahaha
lepastu bila bukak pesbuk tak macam meriah gila pulak ramai yang aplod2 gambo raya memasing. best la tengok.
tapi aku tak suka baca yang ada hashtag team-sekian2
tak tau la ngapenye tapi aku jadi menyampah bila baca.
ampon maap dipinta la ye.hahahahha
kemain banyak team itu team ini. teambiru teamhijau teampepel.
aku team-merahnya-makngah rilek je tak bising pon XD

taon ni aku takde misi menurunkan berat badan selepas raya
sebab berat aku maintain xnaik xturun
ni efek aku mengamalkan gaya hidup sehat nih. ko kena tiru tau.
iskal macam biasa la mulut je bising kate dah naik sekilo. tapi mulut tu jugak la yang makan macam2.wakakakakaka
aku ingt dia naik banyak berat badan sebab dia makan macam rasaksa tapi tengok maintain je xde perubahan. sekilo pon xtau kat mana.hahahaha
tapi dia walopon makan banyak dia rajin eksesais. siap menari tonggang tebalik sebab tu kot lemak pon xsempat nak dihasilkan(?)
kesimpulannya, contohila kami *sengeh mintak penampo*
aku sekarang dah haramkan benda2 manis kat dia walopon dia derhaka nak jugak tapi pacik kena bertegas ye anak2.
lepas raya dah mintak cari macaron ape kes?
macaron tu manis gila babi hoii. dh la beli banyak!
mahal tu aku xkesah duit boleh dicari *ayat mcm mahal gila macaron tuh XD*. aku kesah manis tuh. aku dah tahap siriyes risau nih.
lepas makan macaron aku heret dia pegi klinik nak cek gula.wkakakaakakaka
nampak x risau aku macam mana?
seb baek dia xmembantah. tapi dokter kate kandungan gula dia normal.
xde kencing manis pon. dokter kate maybe sebab dia aktif.
aku siap api2 kan sikit dokter tuh biar dia bagi ceramah kat iskal.hahahaha
so far lepas balik dari klinik tuh sampai arini dia xmintak bukan2 lagi dengan aku. boleh la tarik napas sikit.hahahaha
mampos la ko pariz aserap bila dia baca nih 
pariz aserap care tau ish sebab tu buat mcm nih. kate sayang kan kan? hahaha
tak aci marah nanti jatuh derhaka XD

oke la aku nak stop dulu.
ade agenda lain pulak dimalam jumaat yang best nih.
nanti x bz aku tulis lagi. sekarang pon xde la bz sangat. lebih tepat belum bz lagi cuma aku MALAS nak tulis.
walopon dah 30 taon tapi perangai malas masih xhilang.
sila doakan aku hilang perangai malas nih.wahahahaha
so kalau aku rajin aku muncul lah lagi kat sini sesuka hati dan sesedap rasa.
malam nih sume orang tak tido lagi. betapa menghargai malam jumaat ke ape nih sebab esok cuti?
tapi rasanya aku sorang je yang mcm tu.wakakakakka
eh tak. aku dan haikal.
baru sekarang kal paham perasaan aku macam mana. heaven kan kal ari jumaat kan? hanya orang bekerjaya yang bekerja bersungguh2 je yang paham perasaan ni tau. tahniah haikal!
iskal tu aku xtau besungguh ke x sebab sama je dari dulu.hahahaha
tapi kalau dia xde kat opis haikal jd lemau sebab dia nih selalu jadi penyelamat haikal walaupon asik pusing kerusi je kat opis.
hebak tak mafia pariz aserap? 

aku nak op dulu nak pegi layan muhammad hakim nyanyi
aritu aku pasang lagu charlie puth - attention tuh. aku suka lagu tu sebab mcm best je. pastu tiba2 muhammad hakim addict dgn lagu tu.
besemngat waja hapal lirik. dedi join je la nanti bleh karoke sama2 dengan dia.hahaha
sekian sahaja untuk malam ini. marilah kita bergumbira dimalam jumaat yg indah ini.

wabillahi taufik walhidayah assalamualaikum warohmatullohiwabarokatuh.


p/s: semalam, 5 july genap 2 tahun maksom pergi tinggalkan kami. not a single day goes by that i havent thought of u. i miss u and i know i will miss u forever. i love u :') al-fatihah.



hottest guy on earth *straight face*,
pariz aserap.


Friday, June 16, 2017

na na na na na teganu kite


dah lepas pukul 12 tengah malam  kiranya dah masuk ari jumaat la ni kan kan?
oh bestnya bestnya.
ari jumaat xpenah xbest. kate penghulu segala hari kan?rasa nyaman lain macam je. hahaha
alasan sangat kau pariz aserap! padahal lega sebab cuti.
tapi pagi nanti aku bersama rombongan cik kiah akan berangkat ke terengganu
tak berapa nak rombongan sangat la sebabnya aku pergi 4 orang je.
aku, iskal,hakim dengan haikal.
jangan ditanya apesal adik sayam aku xikut.
firdie sibuk weh. sibuk memanjang pulak tuh demi nak cover cuti raya.hahaha
yang penting tahun nih raya pertama beliau ada kat rumah
itu yang paling penting lagi utama ye anak2.
kalau x mau aku meroyan dah taon lepas kena kerja kalo taon ni kerja jugak ada pariz aserap raya dekat sepital sekali kang.haa takot x semua orang?

oke. berhenti merapu.
meh kita masuk isi pertama sebab2 dan tujuan aku nak pegi tengganu pagi nnt.
sebabnya nak pergi cari nekbat weh.
haa ko kenal x nekbat tu apa? kalo xkenal ko pegi gugel sendiri aku malas nak eksplen nanti boleh ganti wikipedia eksplenesyen aku.
muntah ko baca kang.hahahha
nekbat tu manis gila la aku memang xberapa sangat.
aku xsuka makan benda2 manis.
tapi aku terpaksa jugak pegi cari nekbat nih sebab ada rasaksa meroyan hoi nak makan nekbat.
jadah la dia. stress tau tiap2 ari mintak cari nekbat
ape dia ingat kat kedah nih ada tepi2 jalan je ke haa?
makanan tu ada kat terengganu kelantan je weh. ke ada kat kedah?
kalau ada tolong la bagitau aku tayah susah2 aku nak kena drive g terengganu nih nanti.wahahahha
ada ke mintak nekbat? mintak la ondeh2 ke kuih2 lain ke boleh la jugak aku pegi redah bazar tuh.
ini mintak nekbat. sila la hantuk kepala kat dinding konkrit laju2 pacik.
oh lupa plak nak bagitau siapakah rasaksa tersebut.wakakakakakka
sape lagi la yang suka makan benda manis kat sini
mestila daniel iskal aka encik mafia.
bak kate firdie pon, xpregnant pon dah mcm ni kalau boleh pregnant xtau la mcm mana XD

tapi aku xsampai hati la nak menghampakan beliau.
kan dah bagitau aku nih memang baik dan beperkerti mulia mana sampai ati nak biar je tau *ada sape2 nak terajang? ada x?*
lagipun muhammad hakim dah lama nak pegi terengganu dari aritu lagi
kiranya oke la boleh la lepas hajat anakanda beta.
huk aloh baiknya dedi dia.wahahahahahha
memang mintak tendangan padu nampak,pacik?
iskal siap dah list dia nak cari apa; nekbat,jala mas*kot nama dia* lepastu kuih sekaya.
mengucap panjang aku haa.
weh semua kuih2 dalam list dia tuh manis gila hoi.
MANIS. TAU TAK MANIS??
bahaya la dia nih. takot pulak aku.
tahun lepas kami ada pegi terengganu bulan puasa masa tu berbuka kat hotel.
ada la kuih sekaya dengan nekbat tu.
start situ la tetiba beliau kenal kuih tradisional terengganu.
tak masal je mengidam sampai meroyan.wakakakaka
menyesal pacik,nak.
firdie sarankan aku supaya campak je iskal dekat kelantan dah suka makan manis sangat kan? orang kelantan kan masak manis2 semua.hahaha

makanya dengan ini, pagi nanti bermulalah perjalanan ke terengganu dengan misi mencari nekbat iskal T_T
lepasni aku xnak bagi dah la dia makan manis2 sgt. risau weh kena kerat kaki nanti sape yang susah?
mereka dan keluarga mereka jugak.
semoga aku tabah la drive ke terengganu. boleh tahan jugak jauh dia.
jauh tu bleh konsider lagi tapi aku paling xsuka dekat gerik
rasa lambat gila dah la boring.
semoga selamat sampai la pacik nanti.
demimu iskal. ingat nih jasa pariz aserap nih. jangan asik nak derhaka sangat.
wakakakakakaka
kena tumbok sedas dengan beliau nanti baru kau tau erti penyesalan pacik.
tapi aku boleh pergi cari ketupat sotong!!! arghh heaven!!
aritu member aku si lin tuh memang sengaja cari gaduh ngan aku la aku rasa
dia tunjuk gambar ketupat sotong satu periuk kat rumah dia.
ai ripit SATU PERIUK oke!!  
sadis gila perangai beliau. menangis air mata darah pacik kat sini.
sedap wess.
dia xpernah beli yang jual kat tepi2 jalan tu katanya sebab xsedap buat sendiri lagi sedap.
weh, yang kat tepi jalan yang dia kata xsedap tu pon dah nikmat gila bagi aku hoi.wakakakakakaka
kalau makan yang dia tunjuk satu periuk tu xtau la mcam mana.
mau melayang2 je rasa.
tabahlah pariz aserap T_T

dah la tanak cakap pasal ketupat sotong nanti aku mengigau kang bahaya.
boleh mengancam keselamatan semua orang kat sini nanti.wahahaha
aku nak op dulu la nak berehat sebentar bersama kitkat
harapnya dapat la tido
kejap lagi nak sahur pulak. esok nak drive lagi
dapat tido 2 jam pon dah best nih.
angan2 nak tinggi je pacik nih XD
dah la malas dah nak tulis xde mood sebab tebayang ketupat sotong.wakakakaka
dah nak raya wess lagi seminggu je kerja lepastu raya seminggu*ke beberapa minggu? hahaha*
inilah yang dinamakan sorga.
oh sebelum tuh,zakat dah bayar tak nih? jangan xingat nak bayar pulak.
*mentang2 aku dah bayar*
dah la aku nak op dulu. doakan semoga aku selamat sampai di terengganu nanti dan semoga aku berjumpa dengan ketupat sotong kesayangan.wakakakaka



p/s: dah masuk 10 romadhon terakhir nih semoga segala doa2 dan permintaan kita diangkat ke langit dan dimakbulkan serta semoga segala ibadah yang kita lakukan diterima oleh Allah S.W.T. dan yang paling penting, semoga kita dapat berjumpa dengan lailatul qadar. amin ya robbal 'alamin.




ilalliqo'.


lelakipalinghotdialamsemesta,
pariz aserap.

Tuesday, June 6, 2017

^_^



il mio cuore batte solo per te, tesoro.
ti amo <3



il tuo ragazzo,
riz.

Friday, June 2, 2017

seminggu berpuasa

assalamualaikum warohmatullohiwabarokatuh.
dah nak masuk seminggu dah kita berpuasa tapi baru arini aku nak ucapkan selamat berpuasa la kepada semua muslimin dan muslimat sekalian alam semesta.
nak buat macam mana,nak..beban kerja menghantui pacik.wuwuuu
masuk bulan jun nih aku agak bz la sebab banyak benda kena settle
tapi aku malas nak ckap pasal kerja
esok jumaat oii ape barang cakap pasal kerja dihari jumaat yang mulia lagi indah nyaman aman damai sentosa dan sejahtera.wakakakaka
legaa weh esok xkerja. bestnyaa! bestnya!
betul la bulan puasa dugaan lagi hebat. dah la cuaca kat sini sekarang ya allah ya tuhanku........tsk3
panas gila kot. dan2 pulak aku asik kena turun padang xlekat kat ofis
dah macam orang keje ukur jalan tengah2 panas
hitam pacik nanti tau. jatuhla saham aku.wkakakaka
puasa2 pon mintak kena terajang jugak ke pacik?
tapi xpe la bukan selalu pon. bila lagi ko nak rasa macam nih pariz aserap?
anak aku jugak yang best
cuti sekolah 2 minggu hoi best gila duk kat rumah je xnak keluar sebab dia kate panas teruk (aku lupa ayat dia tapi rasanya dia sebut panas lit2? ke ape tah) duk dalam rumah sejuk katenya.abistu nanti dedi hitam sorang2 la?
xaci tau hakim.

lepastu di bulan puasa nih macam biasa la napsu paling hebat mestila di bazar ramadan XD
dah berapa tahun asik nak challenge napsu kat bazar tapi sampai taon ni masih xmampu.
dugaan terlalu hebak disana.wakakkakakaka
lagi2 bila aku pegi dengan iskal. eh dia tu kalo boleh hari2 nak makan ayam yang dia panggang sekor2 tuh yang bepusing2 kena cucuk besi tuh.
nama apa ayam tuh weh? ayam golek? ke ayam percik?
aku panggil ayam pusing je sebab dia pusing2 kat situ.wahahahaha
nasib baik ayam tu boleh beli sebelah bahagian. jadi xde la nampak extreme sangat beliau
aritu aku membebel dah kat dia.tapi macam biasa la dia kan suka derhaka kat aku mestila aku kena marah balik pastu tarik muka.
aku xnak la gaduh2 dibulan puasa yang mulia ni kan so aku pon dengan pinterrr sekali  pujuk beliau tayah la beli ayam ni dah baru semalam beli sekor kan?
ai repeat. SEKOR! ye anak2 yang dikasihi.
so dengan idea bernasnya aku rekemen dia beli ayam madu yang kaler merah nak mampos tuh.
kesimpulannya?
AYAM jugak hoi! apesal ko ceredik sangat pariz aserap??
xmasal arini dia nak ayam madu tu lagi. mendapat la kau pacik.
aku memang serender la.
ishqal nih ada saka ke apa? wakakakaka.ampon bebeh
aku layankan je la.agak2 kronik aku amik besi yg pusing ayam tuh baling kat kepala dia biar insap sikit.

berapa ari lepas aku ada cakap dengan si bernardo
eh dia meroyan boleh? sebab kita puasa dengan raya awal dia belum cuti summer lagi.
stress je dia tanya aku apesal taon ni puasa dgn raya awal sangat? bukan sebelum2 nih raya masa cuti summer ke?
dah tu nak buat cemana bulan romadhon awal taon ni xkan la bulan romadhon nak kena tunggu dia cuti dulu XD
bertabahlah la beni xdapat beraya dengan kami. dia stres yang serious weh
xboleh blah macam la dia puasa. wakakakakakakka
dah letak telepon pon dia tak abis lagi meroyan meset aku kata nak pergi bazar ramadan nak air tebu.
sila terima kenyataan ye dik, awak xdapat datang sini dibulan puasa yang best nih. aku harap dia tak kena penyakit kemurungan lepas cakap tepon dengan aku.wkakakakaka

dari tadi aku taip kat sini rasanya pukul sebelas lebih kot sekarang dah pukul 2 pagi
bukan sebab aku termenung weh tapi nih haa akak aku dari tadi duk watsapp tanya pasal kuih raya la baju raya la..
macam2 jenis haa dia bagi gamba kuih raya lepastu suruh kitorang oder nak yang mana.
dah la dia letak dekat group la mia famiglia.
ko agak2 mak aku macam mana bila tgok kuih raya tu?
sakan hoii dia oder T__T
perempuan2 dlm keluarga aku perangai sepesen je semua bila bab macam nih
apak aku rilek je aku pulak yang kalut.
aku bagitau kat mak aku, banyak dah ni mom oder cukup la ni kot.
tapi akak aku siap bagi semangat pahlawan kat mak aku rekemen2 bagai kuih ni sedap kuih ni sedap. pendek kate semua sedap la bagi akak aku
aku pulak : 'oke la ni kot dah banyak dah ni kuih xcampur yg mom beli lagi nanti dah janji nak buat dengan kal lagi'
lepastu aku tengok dad 'typing' 
aku tunggu. dengan konfiden aku tunggu dad backup aku
lepastu,
'xpa la fari biar ja la mom nak beli mana yang dia berkenan. nanti kita jugak yang makan lagipun orang perempuan kan lagi tau mana yang sedap dgn x'
krikkrikkrik
baiklah dad.tsk2
cool x ayah aku? cool x? wahahahahahaha
dia backup bini dia weh. aku beriya ingat dia nak backup aku
ni ke rahsia rumahtangga kekal bahagia dad? fari kena belajar nih. hahahaha
sekarang pon meset xberenti bunyi lagi. tapi mak aku dah tidor sebab dah settle pasal kuih raya dia. esok pulak la kalau ada yang baru XD
sekarang nih akak aku dengan adik perempuan aku masih rancak lagi duk pilih kuih raya.
kak long siap tanya aku, fari pilih la nak yang mana.
kak long, fari dengan mom duduk satu rumah tau. kalo fari beli jugak rasanya boleh la kita bukak kedai jual kuih raya pulak nnt.wakakakaka
merapu weh kakak aku.
dia siap suruh iskal dgn hekal promote dekat umi
akak aku boleh jadi salesgirl dah ni kalo mcm ni gaya.
nanti dia balik sini ko tengok la berapa lori dia bawak kuih raya tuh walopon dia tahu mak aku dah borong banyak.
tapi xpe la bak kate ayah aku, nanti kita jugak yang makan.
akanku pegang kata2 dad.wakakakakaka

rasanya semua dah settle la kot walopon baru seminggu puasa
melampau hoii
alhamdulillah attendance teraweh setakat nih full
dan aku masih lagi berazam untuk xnak tinggal teraweh.
harapnya taon ni berjaya la dah asik taon2 lepas fail je.
ape nak jadi pariz aserap nih.
aku dah nak op la arini mata rasa senak tengok laptop lama2
aku kena berehat sebentar bersama kitkat
anakanda dah lama sampai aprika dah nak balik mesia balik dah haa
dedi je tak tido2 lagi.
malam ni aku berdua je dengan hakim sebab fir keje
nanti pagi aku xnak pegi mana2 nak duk rumah je lagipon pagi nanti firdie balik keje boleh la jugak layan adek sayam aku.
sian dia penat.
aritu dia balik keje lapar katanya xsempat makan sebab ramai patient 
aku pon pegi la teman dia makan
lepastu aku masuk dapur kejap nak amik air kat dia bila aku keluar dapur pegi kat dia tengok dia tido dah
dia tido sambil makan weh. tangan dalam pinggan lagi.
sedih gila aku tengok fir macam tu tapi aku kejutkan dia suruh dia habiskan makan sebab dia kata lapar kan.
boleh dia senyum kat aku pastu kata dia penat
dia xtau abam dia nih tengah bertabah xnak nangis. booo!! wahahaha
sedih wess tgok fir penat mcm tu. pastu terus aku suruh dia rest je tido puas2
rendu pulak firdie aserap beta.hahaha

dah la aku nak op dulu
kalau ada masa nanti kalau aku xbz dengan kerjaku dikantor nanti aku tulis lagi
diharap semua orang jangan rendu aku *dah dtg dah perangai dia*
sebelum tu sekali lagi aku nak ucapkan selamat berpuasa dan selamat menyambut bulan romadhon yang mulia nih. semoga segala ibadah kita diterima oleh Allah. ameen.

sekian terima kasih.



abam yang hot petala ke tujuh puluh enam,
pariz aserap.

Saturday, May 20, 2017

cerita hari ini

baCk!
wahh teringat pulak dekat kampungchat bila taip mcm tu.
rendu pulak rasanya zaman muda mudi pacik yang xde life tuh kat sana.hahaha
kembalinya bajeitam pada hari ini adalah atas permintaan seorang peminat *sila terajang berjemaah please*
ada orang email aku tanya aku pegi mana? apesal lama menyepi xtulis blog?
terus feeling2 ada peminat.wakakakaka 
ni nama dia bajeitam mintak tendangan padu maut.
dia suruh aku aktif kat blog jangan lama sangat menyepi.
awak peminat saya eh? *hantuk kepala dekat dinding*
nak buat cemana,nak. pacik dah tua dan makin hot sekarang so kena la membanting tulang di ofis. bizi tahap bapak segala dewa naga pulak tu makanya gimana gue mau aktif selalu di blog sih?
bahasa sinetron tetiba kenapa?

tapi aku kan baik hati pemurah sopan santun dan berbudi pekerti *str8 face*
jadi aku xnak mengecewakan satu2nya(T_T) peminat aku, aku tulis jugak malam ni.
dengan xtau malunya aku mengklasifikasikan(?) dia peminat aku.wkakakakaka
amponkan beta.
aku xde cerita apa pun tapi dia dah kata kalau xde cerita pon tulis jugak jadi ko bersedialah nak dengar aku merapu2 petala ke dua puluh enam.
harini jumaat weh kompem la aku hepi berganda2 dapat begolek2 kat rumah tayah pergi ofis. ini yang dinamakan sorga.
lepas semayang jumaat tadi umah paksu ada buat makan2
ramai jugak macik pacik aku yang balik kedah sebab nak jumpa macik aku yang aku panggil makteh, dengan suami dia sebab minggu depan dorang berangkat ke spain dah. pakteh kerja kat sana.
macik aku xpuas ati gila sebab tak sempat puasa kat sini.hahaha
sebelum nih dorang duduk kat sabah tapi lepas dapat tahu kena pergi spain dorang balik kedah dulu la. memang biasa semua tuju rumah paksu sebab memang rumah tempat adik beradik dad berkumpul.
semua balik kedah cuma pak ngah je xbalik.
tapi makteh dah jumpa pakngah sebab dorang dekat je. sabah - brunei xjauh pon.
so tadi aku pon melantak dengan jayanya la. bnyak makanan kan?hahaha
macam dah hari raya weh tadi walopon puasa belum lagi tapi aku dah raya dulu mcm mana nih?
adik beradik ayah aku ramai kot. ada lapan orang semuanya. ayah aku nombor 6
tapi yang duk kedah dad dengan paksu je.
yang lain scattered everywhere.hahaha
lepas makan sembang2 dah petang sikit aku pon balik la mana boleh xbalik
ada epoimen dengan mafia hoi. pacik xnak mengambil sebarang risiko.
tapi aku je la balik mak ayah aku kat sana lagik.
ko ingat mak aku nak balik ke? tuh peberet dia weh kumpul ramai2 mcm tu.
aku sampai arini xpaham perangai mak aku.wahahaha

petang tadi aku pegi round2 naik moto dengan iskal
round dekat alor setar ni je pon sebab dah lama pulak rasanya xbawak moto
kang merajuk xboleh start naya je. jadi aku bawak la skuter nih pegi jalan2
mula2 aku ajak hakim tapi muhammad hakim xsudi weh. sedih dedi tau.wahahaha
tumbok nak dedi?
hakim kata dia tunggu ankel kal datang sebab dh janji nak main game ape lagi tah. aku ingat haikal nih dah bersara jadi gamer semenjak dia bz dengan alam pekerjaan *ayat buku teks* rupanya belum insaf lagi.
bawak mengucap daniel haikal. wakakakaka
adik sayam aku kerja arini sebabtu haikal nih lemau sikit sebab xde geng jenayah dia nak berpoya2 tapi jangan risau kal esok fir offday
bersiap sedia ye sume org esok haikal dan firdie begabung meletop.
dah pukul 2 setengah lebih weh aku duk merapu apa dari tadi nih?
esok takde agenda hoi. legaaaa!
boleh begolek2 kat rumah je mcm ular sawa.
ye2 nak begolek ko tengok la esok mcm mana belum apa2 iskal dah tunggu kat bawah ajak keluar. homaigod.
wahahahaha ampon bebeh
dia tido kat sini malam nih sebab umi dengan abah balik penang
dua2 xnak ikut balik mesti lega je abah dgn umi. boleh feeling2 pengantin baru anak xde.hahahha
dah la semua tido dalam bilik aku malam nih. aku duk pikir nih nnt nak baring mcm mana sebab katil dah kena konker.
tiga2 dah sakses pegi dreamland dah. ni kalo rumah tebalik pon xsedar nih.
biasa haikal tido dalam bilik firdie tapi dia tuh penakut
fir xde ko ingat dia nak ke tido sorang2? wakakkakaka
sebab aritu dia kata dengar apa tah. dia memang cepat takut weh walopon dah 27. redho je la semua orang kat sini
biasa kalo kat rumah dia memang dia redah bilik iskal la tido sekali
tapi tadi abang dia nih dah naik flight awal dah pergi dreamland sorang2.
awal gila hoi tido meninggalkan pariz aserap tekapai2 ku kelemasan.wakakkaka
aku rasa aku yang pegi tido kat bilik fir nanti nih. mcm xde harapan je nak tido atas katil sendiri. sorang2 kemain lagi amik space luas gila masing2
haikal bijak weh dia duduk tengah2 dia letak muhammad hakim kat tepi.wakakakaka
dasat la dia nih.

dah nak pukul 3 dah. aku pon dh nak op la nak baring pulak
lenguh weh pinggang arini. faktor usia kah?hahaha
rasanya dh boleh la stop lagu blackrose-cinta abadi nih
dari tadi ulang2 naseb baek semua orang dah tido kalo x ada kepala yang kena baling laptop sebab stres ulang lagu sama je.
nak buat cemane,nak. pacik rendu marka pacik yang dekat dimata dekat dihati.eh?:P
lepastu kan ada satu lagu nih anak aku suka weh.
lagu tgh femes kot sekarang nih. yang wani hasrita tuh ke macam mana eja?
jangan main muhammad hakim siap hapal nih asik nyanyi2 feeling mcm dia tgh putus cinta.wakakakaka
siap tanya aku, dedi best kan lagu nih?
best memang best anakanda tapi xboleh celen cinta abadi dedi la XD
lagu tajul tu pon dia suka. dia suka lagu2 style mcm 90s kot
aku rasa sebab dia beguru dengan iskal la. semua lagu 90s dia tahu.
syabas beta syabas!
tapi anak aku tak minat aiman tino.wahahahahaha

dahla aku nak op dah. dari tadi duk kate nak op x op2 jugak
perangai pariz aserap memang mcm nih.
dia xdapat laptop xpe weh tapi bila dah dapat memang megren la nak suruh dia stop.
tapi aku kena op jugak2 la sebab iskal dah berbunyi dah suruh tido
aku ingat dia dah pensan xsedar2 tadi mcm mana dia boleh tejaga nih?
baiklah anak2 sekian sahaja coretan [kau baca: kemerapuan(?)] beta pada hari ini. nanti kalau ada masa aku tulis lagi ye.
xboleh bejanji tau nak tulis blog selalu. anak2 kena paham ye pacik sekarang sangat bizi xjejak tanah di opis.
jangan nangis tau kalau bajeitam x meraban lama2 kat sini *ya Allah perasannya*
insyaAllah ada masa aku tulis lagi.

dah weh aku kena op nih sebelum mafia keluarkan aura laser beliau.
ma'assalamah wa ilalliqo'


hot makin menjadi2,*pang! pipi 40 kali*
pariz aserap.


Monday, April 24, 2017

malam ini


assalamualaikum warohmatullohiwabarokatuh anak2 yang dikasihi.
tetiba sopan pulak malam nih.
diharap tidak tertipu la.sopan untuk seketika je ni ko pecaya la.hahaha
rasa dah lama gila mcm 30 tahun dah xtulis blog makanya aku kuatkan semangat *pangg! pipi sndri* nak tulis jugak kat sini malam nih.
dari aritu nak tulis tapi bukak laptop je mesti tutop balik
xde napsu oii nak berblogging2 sekarang nih.
tapi malam ni aku harus tulis la takot pulak ko rendu kalo aku hilang lama2.wakakakaka
yang ini memang mintak kaki berjemaah namanya.

yang sebenarnya,macam biasa la aku xtau nak tulis apa
aku bosan tarap dewa 19 malam nih makanya laptop je la penyelamat pariz aserap daripada kebosanan yang sedang mencurah2 hingga ke ladang kokokrunch nih.
muhammad hakim dah sakses pergi aprika. adik beradik daniel xdatang malam nih.
firdie aserap on call.
makanya....terkapar2 ku kelemasan.wakakakaka
kesian gila oke dekat adik sayam aku tadi.
arini kan cuti pertabalan agong tapi dia kena kerja. lepastu pukul berapa tah sampai rumah petang tadi.
pukul berapa datok harimau? eh ternyanyi pulak.haha
aku rasa dalam 5 setengah lebih.
masa dia bagi salam buka pintu tuh aku ada kat living room
berseri2 muka abam jawab salam sebab fir dah balik
xsempat masuk rumah baru bukak pintu bagi salam terus dapat call
kena on call.
helloooo bagi adik sayam abam masuk rumah dulu boleh x?
kesian wess. xsempat masuk rumah kena pergi hospital balik.
sepatutnya dia salam aku sempena dah balik keje.
tapi tadi aku rasa 2 in 1 la. salam balik keje dengan salam kena pergi keje balik.whahahahaha
penat kot dia. tadi aku xbagi dia drive. aku pegi hantar.
sempat oke dia tido dalam kereta. kesian sangat
esok offday sila berehat secukupnya oke adik abam.
esok dia xkeje aku pulak yang keje. makanya bilakah abam dapat berpoya2 bersamamu fir? ahh stress la mcm nih.
oke. over kau abam. lempang nak?

esok aku meeting. macam biasa la daily routine pacik
hidup adalah tidak indah tanpa meeting.pfft!
aku punya plan ke krabi adalah ditangguhkan ye anak2 sekalian T_T
rasanya bulan depan oke kot. kitorang tunggu fir dapat cuti.
sekarang nih memang firdie sorang je la yang susah sikit nak cuti
kalo aku bertiga nih esok dah nak pergi bercuti, arini pon boleh lagi apply cuti
xde masalah langsung.wakakakka
tapi aku xtau la bulan depan tu jadi ke x pergi. kalau xjadi tunggu lepas raya je la.
dah nak puasa hoii bestnya bestnya!
tapi lagi best bila baju raya dah siap.wakakakakaka
melampau gila puasa pon x lagi baju raya dah siap.
nak buat macam mana mak aku memang cepat bertindak bab2 macam nih
dia cakap lambat2 nanti xsiap.
tahun ni warna tema baju raya hencik harriz and the geng adalah merahnya mak ngah.
biasanya memang the ladies la yang pilih  nak kaler ape
kami lelaki2 ini layan je. kang kalo aku yang pilih memang hitam tiap2 taon.wakakakaka
kita lelaki kena paham ye anak2 tak payah nak beriya sgt nak pilih kaler2 ape
ko buat baju pon tetap baju melayu mcm tu jugak
jadi bia geng pompuan2 je yg pilih sebab baju mereka macam2 jenis aku pon xtau nama apa.nama pelik2 je semua
kalo dorang nak buat kaler pink pon ko sila la redho ye.hahahaha
aku xkisah sangat pasal baju raya cuma aku mengharapkan adik sayam abam dapat raya sekali taon nih.
raya adalah tidak indah tanpamu fir.tsk2

lupakan dulu pasal raya.
esok kal ajak aku pegi makan tapi aku kena belanja dia.
apekah???
dia ajak aku apesal aku kena bayar? haikal nih xaci betul la.
dia ajak pegi manhattan fish market.
mimpi amende tah dia tuh. tapi aku angguk je
aku kan pemenang award abang paling misali diabad ini *dushh!*
lagipon esok fir offday. boleh la pergi berlima.
ini nama dia complete set.wahahaha
sekarang nih kat rumah aku xde orang. mak aku mengigau nak balik kampung halaman dia. makanya sekarang beliau kat florence
apak aku mestila ikot sama. dia mana boleh berenggang dengan mak aku
boleh demam panas agaknya.wakakaka
jahat oii pariz aserap.
dah la aritu ayah aku cite ada orang nak tekel dia. wat the F?
ayah aku dah 5 series oii agak la.
tapi kelakar gila dad. dia cakap dia cepat2 baca doa yang nak elak sihir sebab tkot org tu sihirkan dia. wahahahaha
cepat bertindak betul. tahniah dad! XD
aku rasa dia pakai slogan dokter la. mencegah lebih baik dari mengubati.

baru pukul sebelas setengah lebih wess aku nak buat apa lagi nih malam nih?
anak aku memang xde gaya nak bangun dah pon. tengah best tido
yugi dengan boy pon dah tido.
pacik je la sorang2 duk terkebil2 depan laptop nih.
nasib baik aku ada hobi yang best. jadi lepas tutop lptop nih boleh la aku melakukan(?) hobi yg best tuh.
haa nak tau x apa hobi yg best aku? nak tau x?
kalau nak tau sila angkat tangan sambil jawab 'saya nak tau'
wakakakakka
mampos kena pelangkong nanti nih. ko ingat nih cite dora the explorer ke hah?
hobi yang dimaksudkan semestinyala baca buku.hahaha
sape kate xbest meh sini aku jentik dahi dia.
aku ingat dulu masa tengah ada kempen membaca tuh. ada lagu dia mcm ni
'everybody take a book and read, to gain knowledge everyone has to read
lets reach out open up your mind, lets make reading a lifestyle of wawasan' 
aku suka gila kempen nih sampai hafal oke lagu nih.wahahaha.
kempen membaca gaya wawasan ke apa nama tah
tapi aku suka la kempen tuh.
makanya adik2 sekalian alam semesta sila la tanamkan sifat rajin membaca ye.
biar jadi macam aku*tandasoal paling besar dialam semesta*
jangan kau baca novel cinta pulak. yang tu meh aku tolong bakarkan.wakakakaka

oke sebelum aku merapu masuk kempen lain pulak rasanya elokla aku stop dulu
ada masa ada mood ada napsu nanti aku tulis lagi.
sekarang meh semua orang kita mulakan kempen membaca gaya wawasan XD

sekian terima kasih.




bosan tapi tetap hot,
pariz aserap.