Thursday, February 27, 2014

harus di tulis....

tajuk xbleh blah.wakakakakakakka
tadi ade orang tuh kan *jeling macik goku* dia inbox kat pesbuk aku gambar cream-O [sbb aku hantu sgt2 dgn biskut nih.suka oii]
pastu dia kate rendu aku siap ikon nangis 3x
kalo rendu saje tu pon aku dh nanges 10 baldi nih kan plak dia pegi bantai beli creamo tuh sbb rendu aku? wakakakakakkaka 
maunya berbaldi2 nih nnt aku nanges. sape2 yg kat selangor yg air kena catu tuh bleh la dtg sini amik air mata aku yg berbaldi2 nih. XD
makanya aku rasa aku HARUS tulis mende nih kat belog untuk mengenang jasa baik beliau rendu aku.
huakakakakakakkaka
mampos aku kene tibai ngan dia nnt.

boleh menanges air mata darah hoii aku kalo ko buat perangai mcm ni selalu.
suwit tau macik titew nih.
aku mmg syg banyak laot la kat dia nih.hahaha
walopon aku selalu bz skang nih macik, tp ai tatapp sayang u tau.ahaks *muka mintak penampo jepun*
xkurang oke syg pacik dekat ko. kena teharu nih wess. kalo x, aku xsyg.wakakkakakakaka

aku siap kopi gambo yg dia bg kat aku lg.sntimental value gile pangai aku.huakakakakakakkaka

benda ini adalah sgt sedap! lebih sedap dr oreo.

macik, ko snap gmbo kt kedai ke nih? siap ade harga bagai? wkakakakakaka
gigih gila ko wess smpai aku rasa nak pegi terebam sarawak skang jgk bg sijil penghargaan kat ko. XD

skang nih dia dh dlm kelas. kene pokes oke.
lecturer 36 taon masih bujang lagi katanya, oleh yg demikian, beliau sgt besemngat waja pegi kelas lecturer bekenaan. wkakakakakakaka
kenyit2 dia sikek wess nnt bleh dpt makah bonus.hahaha
 
sedikit pesanan penaja untuk macik yg bajeitam sayam sgt2,
sila belajar rajen2 wess sem ni pastikan dekan lg.kalo xdpt,aku ajak pasukan sorak ramai2 boo ko laju2 *kua tnduk secara tiba2* wkakakakakakak
duk kat sarawak sana jaga diri baik2.jgn buas2 nakal2 liar2.
paling penting lg utama, bila aku nak dpt adik ipa nih hoii? XD
aku xmemilih adik ipa tau, dayak?kadazan?dusun? semua boleh.aku restu wess.huakakakakakakakaka.
lastly, jgn pernah lupa ye macik yang beta selalu syg ko bnyak laot. kalo ko lupa, awas lo!*tetibe sgt bahasa sinetron* XD

balik keja nnt aku nak pegi kedai depan opis nih wess nak beli creamO nak makan sama2 ngan macik.
barulah sehati berdansa kan macik?wakakakakka

okela aku dh nak gerak balik dh nak kol 5. ari kames adalah sunat balik awal *la sgt*
esok cuti hoiii cutii!!! bestnyaaaa bestnyaaaaa.

sekian wabillahitaufik walhidayah assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh.


papai opis. sampe ketemu lagi di ari ahad dong *biol* XD


yang benar,
bajeitam yang hot XD

Wednesday, February 26, 2014

annoyed and offended

tadi ade jiran datang umah aku.
saje2 je datang petang2 tade keje kan? dtg la umah sembang2 ngan mak aku.
dia bawak anak dia. sekolah rendah lagi mcm dajah 3 kot ke dajah 2.anak dia tu laki.
aku ade je kat bawah td layan anak beliau dgn hakim duk main2.
tengah2 main tuh boy datang kat aku.
mmg boy selalu ikot aku dlm umah tuh kat mane je aku pegi ade la budak comel tuh duk mengekor.hahaha
pastu yg anak jiran aku nih teruja ke ape tgok boy aku xtau la.
dia amik pensel warna pastu dia acah2 kat boy.
boy pon ape lagi cuba la tangkap2 pensel tuh.dia mmg suka main mcm tuh.

aku dh bagitau kat budak tuh jangan buat mcm tuh sbb boy tuh bila dah galak nnt mmg mendapat la ko nak layan.
sebijik mcm org tgh menurun xsedar ape dh dia nnt. ko nak pegang dia pon dia bantai gigit tgn. tp kalo dia gigit xsakit pon.kalo cakar la yg sakit sikit.
tp budak nih xdengar. aku rasa dia geram kot tgok boy galak je duk main2 gigit2 alas meja lepastu lompat atas sofa lepastu terjun balik pegi semunyik belakang sofa.ahahaha
tu tandanya dia mmg tgh besemngat nak main. mud sgt bagos.
tp tiba2 budak tuh pegi bantai cucuk atas belakang boy dengan pensel warna tuh. kuat wess.
xtekata aku tgok dia buat boy mcm tuh.
lepas dia cucuk tuh boy terus pegi terkam dia bg cakaran emas sekali kat betis budak tuh.hahaha. sbb sakit kot budak tuh buat dia.
ape lagi,melalak la dia kena cakar. panjang jgk bekas cakar tuh.

pastuh mak dia tekejut la dengar anak dia menanges.
dia tnye2 kenapa lepastu dh tgok kaki anak dia tuh, dia terus amik purse dia nak ketok kepala boy.
apekah????
masa tuh boy dh diam dh dia duk kat tepi aku.
dia siap kate boy jahat bagai.
oke. aku terasa!
ape perasaan ko kalo org pukol anak ko lepastu siap bagi pakej skali kate anak ko jahat? ko terasa tak?
aku dedi dia.aku bela dia dr kecik. aku kenal 'anak' aku cemane.
dia xkan serang suka2 ati. even kalo dia tgh galak sekalipon dia cakar2 xde nye mcm dia buat kat anak ko tuh.

aku xsuka bila org anggap binatang xde perasaan. sumpah!
ko ketawa gelak2 bila tgok anak ko pukul2 kucen aku. tp bila dia cakar anak ko tau plak ko marah? sbb bagi ko, kucen tuh binatang xpe nak pukul2 kan?
siriyesli aku benci org yg mentality dia mcm nih.
aku xmarah anak dia. budak2 biasa la mcm tu kan.
tp aku xsuka cara mak dia.
dan aku paling benci bila dia asik ulang2 kate kucen aku jahat.
aku kate kat dia jgn kate boy jahat. pastu dia kate boy cakar anak dia.
aku kate lg " anak akak pegi cucuk dia,kuat plak tuh mestilah dia cakar sbb dia sakit.xkan nak espek dia pegi jilat2 pp budak nih sbb suka kena cucuk mcm tuh.binatang pon tau sakit jugak"
mak aku diam je. dia tau aku marah.
lepastu dia tarek anak dia duk kat dia xbg duk kat aku dgn boy dh.
aku mcm nak campak je boy kat muka dia bia dia kena cakar jugak.hahahaha
mmg agak kesyaitonan la sikit dlm ati aku td. sbb aku sakit ati gila2 babi kat jiran aku tuh.
lain kali tarbiyah anak ko dulu bia dia x zolim dekat binatang!
bukannya support dia pukol binatang!
dah tu nak marah2 pukol2 kucen aku plak. wadehek ko kakak??
ko suke x kalo aku pegi sekeh2 ketok2 pale anak ko? suke ke?
ko kalo xbleh nak 'masok' dgn kucen2 aku, ko tayah dtg umah aku!
aku xsuka bila org layan 'anak' aku mcm tuh!
sape2 yang benci kucen sama mcm dia benci aku.
and obviously, aku akan benci mereka jugak.

sekarang meh aku bagi rules dalam umah aku.
aku jumpa nih kat google td dan aku sgt2 suka sbb rules tesebut sgt kena dgn jiwa aku smpai aku siap print satu, lepastu aku pegi kedai cari frame gambar kaca yg saiz A4 yg org letak atas meja tuh pastuh aku masokkan kertas yg aku print td dlm frame tuh aku letak kat atas meja kat ruang tamu.
gedabak besar! jadi sape2 yg dtg umah aku sila bace undang2 apabila berada dlm umah aku oke!

ni dia undang2 tesebut :




so people... u got it?????
don't u ever dare to yell at my kids anymore!


pihes : whoever love cats, I love them and whoever hate cats, I hate them to death!






i-am-a-cat-lover,
parizaserap.



Tuesday, February 25, 2014

tebiat buruk


sumpah buruk pangai aku yang satu nih.
aku xtau la aku nih obses tahap dewa naga ke ape dengan caramel tp siriyes pacik sangattttt2 soooka!
nampak x cemane aku suka tahap dewa naga dekat benda alah tuh? hahaha

kalo ko bagi aku adiah satu balang/ satu bungkus butter caramel candy tuh aku mesti sayang ko banyak laot.wkakakakakakak
sumpah aku suka!!
dulu2 masa kat u.s aku selalu makan butter caramel yang brand X.O
warghhhhhhhh!!! sedapp2!
aku xtau sini ade ke x. tp kat sini aku selalu beli gula2 butter caramel yg cloud 9 tuh. sama je rasa dia.
sangattttttt2 best xtipu!
toffee adalah makanan peberet beta sejak dari kecik.
aku penah nanges hentak2 kaki kat kedai sbb mak aku tanak belikan toffee kat aku. wkakakakakakakakaka.
tapi tu xtegolong dalam pangai buruk lagi pasal masa tuh aku budak2 lagi.
sangat comel pangai pacik masa tuh. XD

dulu kecik2 beli paling2 bnyak pon singgit2 mcm tu je.
skang aku bantai beli 2 3 bungkus.
kalo choclairs tuh aku beli la sebalang dua.
beta sangat menikmati makan gula2 tuh ye anak2.
mak aku selalu marah bila tgok gaya aku makan gula2 tuh.
sebab aku xmakan satu2 aku bantai letak 4 sekaligus dlm mulut lepastuh kunyah2 smpai hancor.
seminit aje habes. pastu aku masokkan lg 4 biji kunyah2 dan seterusnya.
bila makan aku taleh stop.
sangat rasaksa okee! 4 biji sekali makan.xsmpai seminit plak tuh.tsk2
kalo choclairs lagi haru. satu tabung tuh aku bleh habeskan sari je.
choclairs aku xsumbat 4 sekaligus. pacik ade care makan tesendiri oke.
wakakakakakkakaka
ini adalah undang2 pariz aserap bila makan gula2 peberet.hihiks
kalo choclairs aku makan time aku free tade buat ape. 
sebab aku bukak satu, masok mulut. lepas masok dlm mulut tuh aku terus bukak yang lain, masok mulut jugak.mmg xsmpt abes yang dlm mulut aku dh sumbat yang lain dan seterusnya sampai la aku rasa dh xbleh telan.
kadang2 setengah balang tuh bape minit je aku balun sorang2. hahahaha

sebab tuh mak aku selalu membebel sbb xsenonoh sangat perangai aku.
wakakkakakakakakaka
dalam bilik aku mmg banyak gila la stok butter caramel candy nih.
tp aku xbawak pegi opis sbb xfeel nnt aku tgh menikmati kang terus dpt kol kena pegi mesorat.
ilang nikmat tesebut.hahahaha
tp kalo kat umah aku makan dlm bilik je. 
kalo makan depan mak aku mau dia rembat balang tuh baling atas pale aku sbb tgok gaye aku makan dengan rakus sekali.wkakakakakaka
aritu aku tengok tb sambil peluk satu balang choclairs.
mmg xbenti la aku campak2 cekelat tuh dlm mulut. mak aku geleng kepala je.

mom : outside looks perfect..tapii......hmmphh! perangai ape tah mcm nih.
aku   : mom, did u ever heard people said? nobody's perfect. *sengeh tanpa rasa besalah*
mom : *muka mcm "wat the fish?" *

huakakakakakakakakakka.
pastu dia pegi dapur.
pasrah abesan la tuh XD
nak buat cemane pacik mmg xbleh idop tanpa butter caramel.wuwuuu
sangat heaven petala ke namploh pat.hahahaha
aku even beli jem caramel milk. bukan nak sapu kat roti pon.
makan mcm tuh aje.
ade yang kena kencin manis nih karang.tsk2
tapi best =.='


all is yes! absolutely! ^_^

-caramel adalah peberet kedua terbesar selepas cheese. diikuti dengan chocolate.hee. see? semua aku bantai makanan yg xsehat T__T*


sekian terima kasih.


bajeitam yang hot macam mateari XD


budak prektikel



arini budak2 pektikel dah stat dah dorang punya sesi pektikel kat opis.
dari bulan doblas taon lepas lg dorang dh kol2 tnye ade kosong x untuk pektikel nih.
aku xtau sangat sbb mende ni kak chah yang handle.
so ari ni la pesday meke. tiga orang. dua pompuan sorang laki.
pagi tuh aku ade meeting kat luar jd lambat sikek la masok tp aku dh pesan kat abg zul pasal budak2 pektikel tuh.
arini aku besemngat waja pegi keje sbb baru semalam beli beg baru.wakakkakakaka
kanak2 riang sangat pangai aku.tsk2
padahal beg sekolah je pon. aku suka galas beg sekolah je masok opis.
baru la nmpak remaja parizaserap.muakakakakaka
da abes meeting aku terus balik opis. tkot budak2 opis tuh rendu kat aku lama sgt meeting.wakakakakakakaka
muntah darah oiii kalo meke bace XD


sampai opis aku tgok budak betiga tuh dh ade dh.meke duduk kat meja besar kat tepi dinding dekat dgn tempat abang Imran.
meke tgok je aku atas bawah atas bawah.
jgn la tgok saya begitu saya tau la saya hot.malu taw.ahaks *pangggg!! pp sndri nam ploh pat juta kali* muakakaakakka
aku pon pegi kat meke, "ooo ni budak pektikel ek?"
aku tau meke tekejut denga aku becakap.tsk2
tp aku buat xtau je pastu meke pon angguk2.


budak 1  : aah baru start arini.
aku        : bape bulan pektikel?
budak 1  : 3 bulan. bulan 6 abis la.
aku        : tiga2 orang ni satu kelas ke?
mereka   : *angguk2*
aku        : umo berapa?
mereka   : 23.
aku        : ooo *angguk2*
budak 2  : awak?
aku        : 27 *tuanya diri ini.tsk2*
budak 2 :keje sini ke?


bila dia tanye keje sini ke tuh tiba2 aku rasa ingin berperangai syaiton kembali seperti waktu dulu. wkakaakakakkaka. ampon kan pacik anak2 sekalian alam semesta tp perangai syaiton sudah tidak dapat dibendung lagi XD
aku angguk smbil kate aah.
terus xjadi masok bilik.aku tiba2 pegi letak beg tempat kak shima sbb ari ni dia cuti. wkakakakakakakakaka
budak2 lain sume tengok je. mesti dia ingt aku nih mengigau ari ni.
aku tgok kak chah smbil kenyit mate kt dia supaya beliau tidak mengantoikan aku. dia sengeh2 smbil geleng kepala.
lepas letak beg aku pegi lagi kat meke.


aku       : nak duk sini jugak la.hehe
budak 2 :xpe ke? nnt bos marah
aku       : xpe kot. ni buat ape je?
budak 2 : xbuat ape pon encik zulfadhli suruh tunggu bos masok.


hah kau abg zul!! name penuh siap budak nih panggil.wakakakakakaka
aku rasa dlm  tiga orang tu 'budak 2' tuh ektip sikek la sbb dia bnyak ckap. yang lain pemalu mcm aku je. *tadah pp mintak lempang* wakakakakakakka


aku       : name sape ek?
budak 2 : ira
budak 3 : laila
budak 1 : arif
budak 2 :awak nama ape?
aku        : ashraff *str8 face*
budak 1  : dah lama ke keje sini?
aku        : secara rasminya taon lepas la.
budak 3 : bos oke x?
aku        : *geleng laju2 smbil buat muka tensen*
budak 3 : hishh takot la plak.
budak 2 : dh tu awak duk sini nnt bos masok kena marah kang
aku        : xpe xde keje pon *menipuuu!!!keje belambak dlm bilikT__T*


lepastu kemain lagi meke tnye aku bos mcm mane la. itu la ini la.
aku siap cakap pangai bos mcm rasaksa. huakakakakakakaka
kejam gila pangai aku.
xpe la aku bg meke berpoya2 dulu ari petama. xkan nak terus suh buat kerja.
bia dia tgok2 dulu, beramah mesera dulu dgn budak2 lain,tawaf2 opis dulu.
esok ko tengok la. muntah berjemaah la korang betiga.
huakakakakakakakakakaka
astaga jahatnya aku. mngucap parizaserap wess!
budak yang nama laila tuh asik suruh aku duk tmpt aku je.tkot bos dtg katenya.
mestila tkot kan dh aku kate pangai bos mcm rasaksa.wakakakakkaka
memang syaiton betol nih pangai pacik.


tengah2 aku sembang tiba2 kak chah panggil kuat gila.
"encik farizzzzzzzzzzzzzz~~~ ade kol "
kantoi la oiiiii...
ashraff la kak chah! ashraff!!! *gelak guling2*
tapi aku rasa budak2 tuh masa tuh xdpt tangkap lg.
lepas jawab kol terus ilang pangai syaitonnirajim aku.
dad tnye pasal paperwork yang aku jnji nak submit kat dia ptg nnt.
mampos!
xsiap lagi oiii. baru sekerat jalan.tsk2
tu la pangai setan sgt. kan dh mendapat.
terus aje aku pegi amek beg laju2 pastu terus masok dlm bilik. bertapa dlm bilik sorang2 sambil megren pon sorang2 jugak.wahahahahha
betungkus lumus siapkan keje smpai xkua lunch.
dua sengah baru aku kua.
seb baek xmngamuk mafia kua lunch lambat.
kua dari bilik nak pegi lunch si ira tuh panggil "encik fariz.."
oke. makanya aku tau aku dh kantoi.hahaha
dia pnggil sbb nak bg surat pektikel dari unibesiti dia.
tp aku suh dia simpan dulu.
SEBAB.........
aku tkot opis abah tebakar mafia jadi hulk sbb lambat lunch.
huakakakakkakakakakakkakaka.
terus aku pakai enjin turbo pegi amek meke dua beradik.
dia kate oleh kerana arini lambat makanya denda!!!!
bila dia sebut denda aku dh tau dah denda ape.
aku jawab sendiri "kepsii!!!"
beliau : hoyehh! dedi terer.
wakluuuuuuuuuuuu!
dh mmg tiap kali denda mmg denda tuh aje manenya dedi xtau hoiii.
wkakakakakakakkakaka
semalam kepsi dah. ari ni kepsi lagi.
esok aku dh berazam nak keluar awal supaya xde denda lagi.hihik.


masok opis baru aku pnggil budak betiga tuh masok bilik aku.
aku xtau la dia pikir ape.
sbb tibe2 sume org jd pemalu.diam je xckap bnyak.
padhal td kemain lg tnye aku itu ini.tsk2
korang tayah nak behave2 sgt la.pacik dh nmpak oke pangai masing2 cemane.wahahahahaha
pangai mmg boleh ajak main dam ular sama2. lagi2 ira tuh.
huakakakakakakakakka
bongeknya aku.


eh xsedar dh nak kol 1. ingtkan awal lg.
memandangkan dah pukol 12 sengah lebih2 makanya pacik mintak diri dulu la ye anak2 sekalian alam.
pacik ade hal sikek yg xdpt dielakkan *la sgt* wahahahahha


sekian wabillahitaufik walhidayah assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuhh *tarek napas*




bajeitam-yang-hot-tahap-dewa-naga XD















Sunday, February 23, 2014

misi menjahanamkan dapur



haaa mimpi ngeri x bace tajuk diatas?hahaha
tp bukan dapur umah aku, umah iskal.
pestaim wess aku mnjalankan misi sebegini rupa sebab aku mane pernah masak oiiii. wkakakakakakakaka
mmg dari dulu smpai skang aku xtau dan xreti langsung nak masak ape bende pon.
sbb mak aku mmg xbg aku masok dapur kalo dia dgn maksom duk sibuk2 nak memasak.
sebab aku masuk bkn nak tolong tapi lebih kepada nak menjahankan masakan mereka.huakakakakakakka
sampai sudah aku xpenah sentuh alat2 memasak. tsk2


tadi aku ajak Muhammad hakim lepak umah iskal.
umi ngan abah xde sbb balik penang amik popo dia. makanya tinggallah dua beradik perasan comel itu je.
haikal xbape nak sehat ari ni. demam pakej batuk sekali.
tgh ari td dlm pukul 11 aku tnye kal dia nak makan ape sbb aku nak pegi beli.
tp kal kate tayah la sbb dia dh suruh umi beli banyak barang pagi td sbb dia kate kt umi dia nak masak je.
tp aku tgok kal mcm xlarat je kesian plak kt dia tp dia kate oke je bleh je masak.memandangkan daniel iskal nih dia mmg syg maut adik dia, last2 dia kate kat haikal, "xpe la bia kami je masak kal duk rehat je kt atas nih"
aku sepantas kilat pandang iskal dengan harapan dia paham maksud pandangan aku.
maksud tesirat tesebut adalah: "kita? biar betul?"
huaakakakakkakakakakakakakkaka
xboleh pakai la dia tuh. apesal aku telibat sekali? tsk2
aku memang siriyes xreti ape satu bab masak memasak hoiii.
goreng telur pon aku xreti inikan plak nak masak lauk2. T_____T


iskal kurang2 dia penah masak ayam kicap tuh kat aku dulu walopon aku dh xingt dh taon berapa masihi.wakakakakakakakka
tp aku ikot je la dia nih turun kat dapur meninggalkan anakanda beta dgn hekal kt atas.
smpai kat dapur aku tnye dia, "siriyes ke kita kena masak nih?"
dia kompiden gila jawab, " haa la, xkan nak suruh haikal, dia xsehat. alaa masak yg senang2 je dh la"
masalahnya yang senang tuh masak ape laa???? aku mane tau wess.
terasa jahiliyah sangat idup ini.wuwuuuu
dia kate nak masak sup ayam. aku dh nak pitam dengar sup ayam.
yang aku tau bahan2 nak buat sup ayam itu adalah ayam sahaje ye anak2 yang dikasihi.
yang lain aku xtau kena letak ape. wakakakakakakakaka
seb baek ayam dlm peti umi dh bersihkan semua cuma kena potong je.
iskal ganas gila. ayam dlm freezer kan ko tau sndri la keras dia cemane.
dapat kat mafia ni dia main tarek2 aje ayam yg melekat tuh smpai ade yg tecabut isi.
huakakakakakakakakaakkakaka


tengah iskal sebuk duk  potong2 ayam tuh,aku tepon haikal.
oberdos gila kan smpai telepon segala pdhal satu rumah.wkakakakakka
aku malas nak naik atas. ape guna pakai tepon kalo xreti nak memanfaatkannya kan? dan2 aje nak manfaat.wkakaakakkaka
aku tepon tnye kal sup ayam org letak ape lg selain dr ayam.
dia kate letak kentang. aku tnye nak letak bape biji? dia kate 3 je.
paling bongek aku siap tnye cemane nak buang kulit kentang tuh?
bedekah haikal gelak kat aku. tsk2
yang tgh duk basuh ayam tuh tiba2 menyampuk "pakai gergaji laa" sambil gelak syaiton.
konghaja iskal!! huaakakakakakakakakaka
aku bukan xtau tp xtau la wess apesal aku tnye soalan mcm cipan tu kt dia.
biol rasenya sbb tiba2 kena masak.wkakakakakakaka
aku maksudkan kene rebus dulu ke cemane?
aku pon xtau cemane aku kopek kulit kentang tuh. aku rasa mcm aku buang dgn isi dia skali kot. hahaha
tp xpe la nmpak cntik je kentang aku tnpa kulit kira boleh la tuh.
dah la tetengah aku pokes dekat kentang tuh tiba2.... gedegang!!
bising gila oiii potong ayam.huakakakakakaka
mafia betol la. dh la dia bantai pisau yg org potong daging yg besar tuh.
besemangat waja angkat kat atas pastu ketok atas ayam tuh.
hancor okee tulang ayam XD


aku tnye iskal kentang kalo masak sup nih nak potong cemane?
dia pusing tgok aku smbil bepikir. aku kemain tunggu dia nak jawab ape.
lama sikek tuh dia pusing balik nak potong ayam smbil kate "tepon kal la tnye"
memaenkan perasaan pacik ye anak2. wakakakakkakkaka.
tp xsmpat aku tepon dia kate kentang tayah potong masok  mcm tu je.
gedabak besar oii kentang nak masok 3 ketul mcm tuh? wakakakakakka
tp aku biakan je aku xpotong pon sbb aku pon xreti :P
pastuh tepon kal lg tnye cemane nak masak sup ayam nih.
saba je kal bgtau satu2. kena tumis(?) bawang dulu kal kate.
lepas tu baru letak air dgn yg sewaktu dgnnya.
lepas dh masokkan ayam dgn kentang tuh, iskal jenguk2 dlm periuk.
pastu selamba badak dia pegi amik pisau. aku ingtkan dia nak letak pisau dlm periuk wess. dh la tengah menggelegak.
rupanya dia pegi bantai potong ubi kentang dlm periuk tuh. besar sgt katenya.
huakakakakakakakakakakakakaka
xterkata aku tengok aksi dia.saket perot gelak.wuwuuu
sape yang gatal suh letak 3 ketul mcm tuh je tadi hah???
dah la aku tetuka nak letak garam aku pegi bantai ajinomoto sbb aku xkenal T__T
aku xnmpak bekas garam. pastu aku nmpak iskal amik masa dia nak goreng ayam.
aku tnya dia, tu garam ke? dia kate aah. mmg la pon sbb kat bekas dia tuh mmg dh tulis 'salt'
pastu aku amek bekas ajinomoto yang aku ingt garam tuh, pastu aku tnya dia, "abestu yang ni ape?"
dia tgok pastu kate, " same je,ni garam jugak"
kompiden maut! wakakakakakkaka
wakluuu garam. ajinomoto hoiii. seb baek aku baru letak sekali dlm sup tuh. tp agak bnyak la. abesla gugur rambut sume org nnt. wakakkakakakaakkaka


paling kelakar smpai aku terduduk siap besandar kat peti lagi, bila dia nak goreng ayam.
dia cari tepung yg biasa umi guna nak goreng ayam tp xjumpa.
dia tepon kal, kal pon xtau. last2 kal kate goreng dgn kunyit+garam je la.
dia oke je asal ade ayam goreng.
dia pegi bantai letak kunyit mcm satu lori. tsk2
aku gelak smpai teduduk atas lantai. dia bengang je.
"oitt nyoq! apehal gelak2?"
aku nak jawab pon xboleh sbb gelak. last2 tekeluar jugak ayat, "weh, diraja sgt ayam tuh.kuning xhengat" XD
lepastu dia gelak mcm ape je. terus pegi basuh ayam letak kunyit lain.
hadoiiii.
xbenapas aku masak dgn iskal. lawak gila dia nih.
main redah asal boleh je.wakakakaakakakkakaka


lepastu dia tnye aku xkan 2 je lauk?
aku pon selongkar peti. aku kuarkan daging.
aku : haa nih ade daging. nk masak ape?
dia : masak kicap la riz suka kan?
aku : suka makan je nak masak xreti.hehe
dia : jangan risau.segalanya dihujung jari *smbil keluarkan enset beliau XD*


jiniyess!! wakakakakakka
dia pegi gugel resipi kot enset. memang tebaek dr ladang gandum ah iskal.
pastu aku pecahkan telur 4 bijik *gile bnyak mcm sepuloh org nak makan* pukol2 letak bawang dgn cili besar tuh pastu goreng la kan.
time nak balikkan telur tuh mencabar gila. pacik xpandai sbb yg kt atas tuh cair lg kan wess.nak angkat ngan sudip(?)  nak balik tuh mcm telur tuh nak tumpah.
last2 ko tau aku balikkan dia cemane?
aku pegi bantai amik tudung periuk.huakakakakakakakka
haa senang!!! terus balik tade tumpah2.
ko byg sndri la tudung periuk jadi sudip.
wakakakakakakakakka
mencabar wess memasak. pacik adalah troma ye anak2
esok2 ko jgn harap aku nak masak dah.
dh la penat gelak td mcm2 hal kt dapur.
tp bab ayam kami mmg diamkan je la. mcm2 saiz ade.wkakakakakaakka
tp ko ingt senang ke? seb baek mafia volunteer nak basuh ayam.
kalo aku? ade yg xdpt makan kang duk tunggu aku basuh ayam tesebut.tsk2


siriyes mencabar!!!!!
haikal, cemana kal pandai masak wess??? kental gila la.
yang penting, aku mmg xkan masuk dapur dah lepasni. kecuali emejensi yg melampau aje.wkakakakakakakaka


makanya lauk tgh ari td adalah sup ayam, ayam goreng, daging kicap dan telur dadar.
apekah rasa dia anak2 sekalian alam semesta?
biarlah rahsia. wkakakakakakakakaka
aku makan daging kicap je. peberet kan?
tp aku tgok kal bantai je semua. amek ati ke? wkakakakaka
gasak la janji kenyang dan dapur xhangus XD


lepasni kalo iskal ajak aku masok dapur lagi aku bgi tumbukan padu je kat muka dia.
pacik troma tahap xhengat nih.wkakakakakakaka


sekian terima kasih.




p/s: time kaseh mom, maksom, umi, farah dan jugak haikal sbb dh besusah payah masak untuk parizaserap selama nih.pacik baru tau ari nih yang memasak adalah SUSAH!!! =.=' *insap dgn mndadak*




beta yang hot XD,
baje itam.

Friday, February 21, 2014

kenduri



ari ni ade kenduri kawen kat umah macik aku. *xabes2 kenduri kawen XD*
sepupu aku kawen ari nih. umo baru 21 taon. belaja xabes lg.
bak kate mak dia, dah gatal sgt nak belaki smpai xbleh tunggu abes belaja.
wkakaakkakakakakaka.
tapi nak buat cemane tu namenya jodoh dia dh sampai.
aku skang nih dh ade jawapan baru bila orang tnye aku "fari bila plak?" ataupon "fari bila lagi?"
aku jawab dgn muka serius dan besungguh2, "minggu depan."
huakakakakakakakakakaka
gasak ko la kalo pecaya *gelak mcm syaiton dgn kuatnya*


dalam pukol 5 sengah tuh org dah xramai sangat2 so aku duk je la lepak2 ramai2 kt bawah kemah tuh. iskal dgn haikal pon ade aku angkut skali pegi sana td.
tunang farah, si zarith tu pon ade farah suh dtg jgk.
muka masing2 mcm zombie dh sbb penat dari pagi lg pegi sana sini tolong angkat itu ini blablabla. sume kena kerahan tenaga sedia-bekhidmat-untuk-negara. hahahaha
lepastu pagi td awal2 aku kene jd driver mom kena pegi teman dia beli barang2 basah sbb nak tolong macik aku buat makanan kat meja pengantin tuh.
dah sudah semua dh sampai umah aku baru je kua dr keta, sepupu aku tekedek2 dtg suh aku pegi beli buah sbb dia ckp xingt nak beli.
aku tnya buah ape? dia jawab buah hantaran.
T__________________________T
orang tanye nak beli buah ape la hoiiiii!
bukan buah nak buat ape.wakakakakkakakakakakaka.
kang aku pegi kedai cari buah hantaran kang xke smpai malam xjumpa2.
ada yang xcukop satu dulang hantaran nnt.wakakakkakakakaka
dah la ceredik gila suh aku pegi beli
aku bawak balik buah derian kang mau pensan sume org.tsk2


seb baek adinda tesayam ade, aku tarek farah atiqah aje ajak pegi skali.
kalo suh aku sorang mmg satu kedai la aku borong beli buah.
sebab pacik adalah xtau nak beli buah apa dan bnyak2 mane.wuwuuu
idea sape la yang terpaling jiniyes tuh suh aku pegi beli sorang diri?
xtakot ke rosak majlis kawen nnt sbb hantaran buah aje pon XD
nak menanges air mate darah rasanya.huakakakakakaka
dah la adek aku main tarek aje sume jenis buah.
banyak gila oiii dia amik mcm nak bagi tiga hantaran buah2an aje haa.
wkakakakakakaka
oberdos gila adik aku. bab nak abeskan duit aku beliau mmg terer tahap dewa naga XD


petang tuh bila pengantin pegi outdoor, aku mcm biasalah......
ehemehem.
ektibiti menumpang pelamen orang!
huakaakakakkaakakkakaakkakakaka
dengan muka xmalunya aku naik atas pelamen sambil amik gamba.
naik dengan sape anak2 sekalian???
biarlah rahsia *la sgt* wkakakakakakaka
parah atiqah tiba2 jd photographer aku.
dia mmg suka bila bab mcm ni. sbb nnt dia bleh keji2 dgn aku. tsk2


lepastu tadi sepupu aku yg lagi sorang nih ade bawak balik bopren dia.
dia ajak balik Kedah sbb majlis kawen nih la.
tapi aku xsuka bopren dia tuh sebab.....
dia nak ngorat adek aku boleh tak wess?????!!
wakluuuu!
dah ade awek pon nak miang lagi. dh la bukan muda lagi dah 30 lebih dah.
siap nak ajak keluar mlm ni yg xtahan tuh.
paling aku bengang bila adek aku kate dia dh ade tunang pon jantan tuh stil nak menggatal lg. takot gila farah kat dia tuh.
zarith mmg marah gila la.
sepanjang aku kenal zarith tuh aku xpenah tgok skali pon dia marah ke muka masam ke ape tp td dia mmg sakit ati sgt la aku rasa.
sampai aku rasa mcm asap keteapi nak kua kot tinga dia sbb tahan marah.wkakakakakakakka
ampon zarith.abg begurau je. hee
sape xmarah kot kalo org kaco tunang sndri. kalo aku kat tmpt dia aku rasa aku dh mnderem kuakan bahasa alien dh XD
bodoh nak mampos la lelaki tuh. awek dh ade tuh satu hal.
lepastu dah tau tunang orang pon nak tekel jgk. xtau bodoh petala keberapa budak tuh.
siap tolong amek air kat farah lg masa farah tgh makan.
tp zarith pegi bantai minum.huakakakakakakakakakakakka
see?? cemburu mmg boleh buat perangai manusia jd sgt kelakar T___T


jadi aku xrasa pangai aku pelik bila cemburu sbb zarith pon dua kali lima je mcm aku. hahahahaha
iskal siap bagi pancaran laser lagi dengan mata sepet dia tuh kat bopren sepupu aku tuh XD
pancaran laser aje la yg mampu. nak pegi sound, duk pikir majlis kawen org nnt kang rosak majlis plak.wahahahahaha
sudahnya beliau la yang tenangkan si zarith tuh.
kesian plak aku tgok zarith tensen2 mcm tuh. darah tinggi kang naye je wess. nak join abg jgk ke darah tinggi2 nih?hihik.
syg jugak dia kat tunang dia ek. wkakakakakakakakkaka
ayat apekah pacik??
dah name pon tunang dia mestila dia sayang.
bingainya pariz aserap.tsk2


lepas dh sudah semua tadi dh angkat2 lauk2 simpan2 semua lauk yg xabes tuh aku pon cabut!!
malam ni macik aku ajak dtg lg sbb dia ade acara ape tah lg kat sana.
dgn sesi bukak2 adiah segala.
kim salam aje la macik. pariz aserap penat yang hamat xbeminat nak tgok org bukak adiah.
kalo nak bg adiah 5 6 barang kat aku xpe la jgk.wakakakakkakakaka
sudahnya aku berpoya2 kat umah je dgn anakanda dan adinda tesayam.
anak dedi sangat rajen ari ni. pangai baik2 nih mesti ikot dedi nih kan hakim?
ade sape2 nak bg penampo jepun x kat pacik?
wkakakakakakakakakakka
sian Muhammad hakim penat sgt kot lepas isyak td terus tido.
dedi dia aje yg xtau nak tido pukol bape.tsk2


lapar wess. nasi minyak td bawak balik tp xnk makan.
mengade gila perangai.
ini adalah perangai org yg xbesukor ye anak2. jangan tiru!!
tapi dr pagi mkn nasi minyak.tsk2. muak kot.
makanya sekarang nih aku tgh tunggu nasi goreng daging + tomyam campur + telur bungkus + air epal.
warghhhhhhhhhhhhhh!!! lambatnya iskal sampai.
pacik dh kebulur nih.wuwuuuu
harapnya nnt beliau ade beli tambahan2 lain sbb malam ini parizaserap sangat lapar tahap rasaksa dari planet namek. huakakakakakakaka.


pacik rasa pacik nak op dulu la. nak turun bawah tunggu ketibaan encik mafia dengan makanan2 yg dipesan.
arini napsu makan mengalahkan segala jenis napsu yang lain.
lapar tahap xhengat! huhuhu


sekian terima kasih.






bajeitam-lapar-macam-rasaksa-ijau.











Tuesday, February 18, 2014

hahaha



arini aku dpt bnyak meset pasal entri semalam.
mostly daripada member2 yg bleh la dikatakan agak rapat dan selalu menjalankan ektibiti bahan-membahan bersama.
ade yg agak inesen tnye "siapa?"
tp banyak kepada yang menyebut nama sambil meletak ? diakhir soalan mereka.
tapi aku xjawab pon semua soalan2 mereka itu.
WAHAAHAHAHAHAHAHAHAA


I leave it to u guys to tink wateva u want *wink*






bajeitam.

kisah cinta agung



macam best plak tajuk dia.hee
tebukak ati ari ni nak becerita kesah centa aku.
sape2 komen tajuk kat atas nih aku saman dia nam ploh lima juta rupiah. wakkakakakakakka
suka ati aku la nak letak tajuk ape pon ni belog aku. kehkehkeh
oh btw, pacik sekarang adelah berada dekat atas katil dekat wad.
kena tahan oiiiii  pagi td keracunan makanan!!! cisskek betul la! aku pon xtau aku makan ape smpai keracunan tp xpe dh oke sikek dh. esok bleh discaj la nih.


sekarang marilah anak2 sekalian alam semesta menadah telinga dengar aku merapu2 plak pasal kesah centa agung beta dan beliau..auwww! *muka gedik nak mampos XD*
aku suka oiii dengan kesah cinta aku.wkakakakakakaka
xmalu okeee tibe2 stetmen mcm tuh. tp suka ati aku laa!
bak kate pepatah marka pacik, every love story is beautiful but ours is my peberet. peewitttt! *buat gaya amy search*


aku kenal dia masa sekolah.
smk dato' syed omar menjadi saksi petemuan kami *pangggg!!! pp sndri smpai pensan*
jangan buat ayat geli sangat boleh x pacik? XD
okela2 siyes. aku kenal dia masa pom 4. aku setat jatuh chenta dgn dia pon masa pom 4 tp aku xbgtau. pacik malu tau. auww! *muntah darah*
I like everything tentang dia. dia comel. dia sangat2 lively. happy go lucky. everything!!! I leb eberiting bout chu bebeh*sila bg penampar lima das plis*
tp masa tuh aku selalu letak dlm otak aku stdy no.1
no chenta2 nih.tp aku suka dia.wkakakakakakka
gatal rupanya parizaserap nih :P
DANNN!!!
beliau insan petama yang bejaya amek tmpt dalam ati beta.hee
aku xpenah bechenta sebelum nih. sbb otak aku nih mcm robot dh asik suh stdy2 aje. bosan gila kan dpt otak mcm nih.hahahahaha
tp dgn dia nih pacik kalah. aku mmg suka dia nih.xdpt dibantu dh. wakakakakakaka. cuma level kewarasan dan kerasionalan *bantai je* aku nih tinggi jadi aku diamkan je. kawan mcm biasa.


lepas spm aku dpt seprais dari beliau.
dia confes dia suka aku. tp aku agak bongek tarap dewa naga sikit masa tuh.
bila dia kata dia suka aku, aku pon kata aku suka dia jgk. muka kompiden gila kata aku pon suka dia sbb aku ingt suka sbg kawan.huakakakakakakakaka
dia kata lg dia suka lebih dr kawan.
aku ingt lagi aku tnya dia soalan paling bangang petala ke nam ploh lapan.
"more than fren? like abang ke?"
huakakakakakakakakakakakakakakaka
mcm mane la dia bleh survive dengan aku T____T
orang nak luah perasaan aku pegi bantai ingt dia nak aku jd abg angkat dia. xke pelik kalo aku jd abg dia?tsk2
sadis gila pejalanan hidup ini.wuwuuu
tp aku xkene ketok kepala plak dgn dia bg soalan mcm tuh.hahaha
kemain susah dia cari ayat akhirnya dia tgok aku dh bangang semacam aje kan xreti kias2 dia terus stret to the point "I fall in love with u"
AUWWWWWWWWWWW!!!!!!
aku tediam xkate ape.muka stret je mcm xde pasaan tp sebenarnya pacik hampir2 pensan. *oberdos!*
dalam ati aku ko tayah kate la. mcm ati nih tgh melompat2 riang ria ari raya.
jantung mcm dh xbleh nak pam dh sbb laju sgt.
ouhh inikah cinta? huakakakakakakakka. geli plak aku bace ayat sndri XD.


tapi........
aku xterima pon cinta dia masa tuh.
dalam otak aku mcm2 benda aku pikir.
'eh xboleh nih', 'eh salah nih', 'mana bleh mcm ni', blablabla
so aku bgtau dia elok2 aku xbleh terima. jual mahal gila kan aku?
ade sape2 nak trajang aku kuasa dua puloh empt x? hahahaha
aku siap bg nasehat bagai kat dia suh dia rilek tayah segan ngan aku.wkakakakakakkakakaka
pangai aku mmg mintak tumbok wess
dia kate its oke.dia cuma luah apa yg dia rasa.
tp aku sedih la masa tuh sbb aku tgok dia mcm kecewa.
sebelum balik umah aku siap warning agi kat dia, kate jgn jauhkan diri dr aku sbb mende nih. aku nak kami kawan mcm biasa mcm sebelum2 nih.
dia angguk.
TAPIIIIIIIIIII...
dua ari dia mndiamkan diri.hahaha
mestila kan. mane bleh dia xterkesan bila aku reject dia.
kalo aku pon aku terasa.
lepastu aku pegi ckap2 ngan dia smpai la ilang perasaan awkward dia tuh.
seminggu lepastu suma dh jd mcm biasa.
kdg2 dia siap sound aku "tu laa org nak kat dia, xnak! jual mahal"
tp lepastu kami gelak2.hahahaha


lepas dh dpt result spm tibalah masa untuk debaran seterusnya.
debaran ape lg. tunggu tawaran unibesiti la.
aku dpt mtrik uia kt pj
sebelum pegi pj tuh aku tade mud. sedih wes nak bepisah ngan dia *muntah lg*
dlm kete ontheway ke pj aku siap nanges bagai.
huakakakakakakakakakkakaka
boooo!!!!! baje itam manja!!
pestaim oiii aku bgtau orang nih.
tp nak buat cemane bak kate org putih life must go on *la sgt*
mcm la aku xbalik Kedah dh kan?
ayat nak drama aje pacik nih.tumbok kang! wahahahahahha
minggu petama kat pj mcm beselah mestila orentasi. new intake katekan.
tp sbb mtrik nih mtrik uia la kononnya jd dia xpakai term orentasi dia pakai ta'aruf. maka berta'aruf la beta selama seminggu.
tp tiap2 ari kami meset2 kol2 sbb nak bet tmpat stdy sape lg xbest. wkakakakakak
ari2 meset mesti mende petama kami buat adalah mengadu betapa xbestnya orentasi. paling pemes mestilah kutuk faci yg bajet2 bagos.wkakakakakakak


bila dh duk jauh aku rasa risau.
tegugat la kononnya.huakakakakakakak. tu la dulu jual mahal.
siyes aku rasa xbest. dia tuh dh la comel, peramah tahap xhengat, plak tu main redah aje. sape2 pon bleh jatuh cinta dgn dia nih.
aku asik pikir pasal nih je 2 3 ari sebelum tamat ta'aruf tuh.
last2 dengan nekad dan penuh semangat pahlawan makanya aku adalah sudah tidak boleh menipu diri sndri lagi.hahahaha
15 julai 2005 pukol 12 sengah pagi aku tepon dia.
dia dh tido masa tuh.angkat kol tgh mamai lg terus aku bg soalan cepumas kat dia. "is there still a space in your heart for me?" *sndri xpecaye aku tnye mcm tuh*
dia diam kejap pastu dia tnya "wat do u mean?"
- "I mean I love u"
masa tuh aku xpikir ape dah aku cuma pkir aku penah reject dia, kompem dia reject aku jgk. tp ati aku kate xpe atleast I can say I try rite?
lepastu dia diam. aku tunggu dengan saba ape jawapan dia.
yang aku denga lepastu dia bisik slow aje 'I love u too'. tkot kawan dia denga kot.
aku masa tuh rasa mcm mimpi. kuat gila aku kate OH MY GOD!!
smpai rumet aku sound "hoii ko apehal?" muakakakakakakakaka
hepi gila wess!


minggu kedua lepas dh secara rasmi becinta nih, ujung minggu aku balik Kedah. eh malu bleh x mase jumpa tuh? huakakakakakakakakaka
geli oke pangai aku masa muda2 dulu.tsk2
tp sari je malu lepastu mcm bese la.
cabaran yang paling taff bagi aku bila aku kena smbung stdy kt itali.
xtau nak kate ape.
dh la aku kena paksa.amik kos bukan yg aku suka.duk beribu2 batu sorang2.
xbleh balik tiap2 minggu jumpa marka.hahahaha
mmg down gila wess. tp beliau memahami.
aku risau oke.risau tkot dia cri org lain.muakakakakkakaka
tp tu masa mula2 je la. lepastu aku tau dia adalah makhluk tuhan yang paling setia atas mukabumi nih.hahahaha
sebab tu aku sayang dia sangat2.ahaks.


beliau adalah seorang yang sangat cemburu. hee
tapi aku xkesah pon sbb aku tau dia cemburu sbb dia syg aku kan kan?
sape2 nak muntah darah dipersilakan.ade aku kesah? aku bahagia ye anak2.
aku tadela cemburu mcm dia.tp kalo dh dtg perangai cemburu aku mmg garu kepala la dia nak layan.waahahaaha
beta sayang beliau sangatttttttt2!!!
dia selalu ada dengan aku waktu aku gembira, sedih, nangis, bermasalah, etc2.
dia paham perangai aku yang orang lain xpaham.
aku suka cara kami. cara dia layan aku.
bila aku marah, dia diam. bila aku sedih,dia akan diam dulu. tp kalo aku diam jugak lepastu dia mesti kata, nanges je la jgn pendam sorang2. aku suka bila dia kata mcm tuh.hee *mengada!*
tp bila dia marah, aku xbleh diam kalo x smpai esok dia xabes membebel.wkakakakakakakaka. aku kena sedarkan dia sblum dia menurun dengan lebih dasat.XD


pekara paling comel yang aku rasa pasal beliau adlh masa mula2 lepas kami becinta.
dia siap bagitau aku dia xreti becinta sbb dia xpenah becinta. huk aloh comel gila pangai. wakakakakakaka
abes dia ingt aku penah ke becinta sblum dgn dia? XD
sebab tuh aku rasa kami sangat best!!
sebab dia cinta petama aku.
dan aku cinta petama dia. hihik.
and now, 11 years knows each other dan 9 taon becinta, beta adalah sangat bahagia dengan dia.
xde org yg boleh ganti tmpt dia dalam ati aku. cewahhh!
*apsal aku gatal sgt malam nih?tsk2*


sbb tuh aku rasa nonsense sgt kalo ade org yang putus cinta sbb jarak.
bagi aku alasan je sume tuh.bukan pasal jarak sebenarnya tp mmg ati tu xreti setia. aku 8 taon long distance rilek aje pon.
tipu je rilek. menderita jugak sebenarnya.huakakakakakakka.
"distance means so little when someone means so much" :)


i called my love, 'my only one' :P
and i really love my only one so much. i really do.


babe, i love u for all dat u r, all dat u've been and all u're yet to be *wink*




[dunot askin' me who's my only one.isnt it obvious? XD]






behentilah merapu wess parizaserap. dah pukol 1 dh. mintak2 pagi nnt dokter baik ati bg aku keluar.huhuhu.
nak tido dulu wess penat dh merapu tah ape2.
marilah kita tido bejemaah ye anak2 sekalian alam semesta.


sekian time kaseh.






riz.

Monday, February 17, 2014

malam ini



malam nih bajeitam kekurangan tenaga.bateri xcas lagi.wahahahaha
aku xtau la ape kene ngan aku nih.tadi lepas balik keje sempat kua pegi jogging kejap lepastu balik jogging tetibe muntah yang maha dasat.
dah la tetibe je, tade pening kepala ke ape ke terus aje muntah.
mula2 rase mcm xbest tekak nih rase semacam je tp boleh tahan lagi.
lepas dh naik kat bilik otometik terus tuju toilet mcm ape je.seb baek pintu xtecabut aku main rempuh mcm tuh je.wakakakakakakaka
drama gile. pdahal nak muntah je pon XD


beriya haa pacik muntah siap melutut depan toilet bowl lagi sbb dah xde kudrat nak bediri. saket hoiii perot aku muntah mcm tuh.tsk2
iskal kejutan budaya tgok aksi ganas aku rempuh pintu toilet sampai dgn dia2 skali masok kt dlm tuh.wakakakakaka
aku mmg dh xsedar ape dah time tuh tau2 rasa dia duk gosok2 belakang aku.
mcm nak pensan duk muntah.tsk2
bajeitam perlukan ubat ye anak2 yang dikasihi.
lepas dh muntah beriya rasa mcm dh lembik dh nak bejalan pon xlarat.


aku baring sejap atas katil nak bg ilang rasa xlarat tuh sebab pukol 8 aku nak anta parah atiqah kat epot plak sbb dia dh nak balik kl.
dah baring setengah jam dh rasa oke sikek tuh aku pon pegi mandi +solat mgrib.
naseb baek lepastu dh ilang rasa xbest tuh.
kalo xilang jugak mmg tido dlm bilik air la aku malam nih.wkakakakakaakka
senang okee tayah ulang alik tido je dlm tab tuh bawak bantal ngan selimut skali. oberdos gila perangai XD


masa pegi anta farah kat epot tuh iskal drive. dia xbagi aku bawak kete.
sebab dia kate nnt elok2 nak pegi epot kang tau2 smpai kat sepital sultanah bahiyah plak.
wakluuuu! wakakakakakakka
suka ati dia je keji2 ngan aku. derhaka oitt iskal.sumpah jd batu kang XD
paling xbleh blah masa kami baru smpai epot, farah pegi kat kaunter nk timbang beg tuh, iskal dh tepon zarith dh suh pegi epot.
apekah???
adek beta belom masok kot pintu yg nak belepas tuh lagi uittt ish.
flight kol 8.40 masa tuh baru kol 8.15 kot.
smpai sana dlm sejam jugak.
xke mcm ape je nnt zarith duk melangut tunggu tunang beliau nnt.
lambat lg kot smpai apesal dia oberdos suh tunggu awal2? wakakakakkaka
adoilaaa.
kesian  haa si zarith tuh.


tapi nak buat cemane kan, farah atiqah tuh mmg kesayangan Daniel iskal ye tuan2 dan puan2.
ko jgn xtau dia mmg syg gile kat parah nih smpai aku kompius kejap parah tuh adek aku ke adek dia?wkakakakakakakka
smpai dulu mak aku ingt iskal tuh boipren parah XD
selalu aje zarith tuh kena spotcek dgn beliau. selalu pesan suh jaga parah betol2 siap warning kalo main2kan adek dia, siap!
mau xtkot budak tuh kena warning ngan mafia.wkakakakakaka
tp zarith kental gila. kena layan pangai bapak2 budak 4 org nih yg tah  pape.
kate syg farah atiqah kan? kena la terima kami bodigad2 beliau nih seadanya.wkakakakakakaka


lepas dh anta parah, iskal kata dia nak singgah kepsi kejap.
dia tkot aku tanak pegi dia siap bgtau awal2 suh aku duk dlm kete je tayah kua bia dia je kua pegi beli.wkakakakakaka
BETAPA DIA NAK MAKAN AYAM KEPSI OKEE!!!
wakakakakakaakakaka
tp aku kua jugak. sbb aku rasa xbest bila dia masok kepsi sorang2.hahahaha
lgpon aku kan bank begerak dia XD
lepas dia dh angkot sume ape yg perlu dr kepsi tuh kami pon balik umah aku.
aku terus naik atas terjah katil sbb aku rasa xsedap badan malam ni.
tetengah aku begolek2 atas katil iskal bukak pintu smbil pegang gitar akustik dia.sengeh2 aje.
kalo sengeh mcm tu maknanya dia dh puas ati la tu dpt mkan ayam.wkaakakakkaka
pastu dia kate dia nak suh aku denga satu lagu dia nak nyanyi.
hebak gila penangan ayam kepsi.wakakakakakka
ko ingt senang ke dia nak offer nyanyi mcm nih.
aku suh nyanyi blackrose-cinta abadi tuh pon baru 2 3 kali bleh dengar.
mentang2 sore same kan ish?jual mahal plak.hahahaha


aku tnya dia nak nyanyi lagu apa?
-"papinka-masih mencintainya" *kot tajuk dia*
aku angguk aje smbil bersila.aku xtau tajuk lagu tp bila dengar lagu aku tau la.
dia pon panjat atas katil besila mengadap aku pastu terus petik2 gitar dia smbil nyanyi. hihiks
one word for u ish : comel! >.<
aku suka part korus. best!!
tenkiu iskal.hee :P


sape2 yg xpenah denga lagu tuh ko pegi cari sndri la kat utube.aku nak op dh ni sbb tekak aku dh mula buat hal lg nih.huhuhu
xlarat dh wess nak muntah lagi.huhuhu


ma'assalamah wa ilallio'


sekian time kaseh.




bajeitam-kekurangan-bateri-enegizer =.='














Saturday, February 15, 2014

untitled.





I CUD FILL A THOUSAND PAGES TELLIN' U HOW I FELT AND STILL U WUD NOT UNDERSTAND.
SO NOW, I LEAVE WITHOUT A SOUND.
HOPING U FOR NOT SEARCHING ME ANYMORE.

SOMETIMES GOODBYE IS THE ONLY WAY.



IT'S SAD WHEN PEOPLE U KNOW
BECOME PEOPLE U KNEW.





SO YEAH! GOODBYE!

Thursday, February 13, 2014

lunch.


tadi masa kua lunch, aku macam biasa la pegi amik dua beradik daniel perasan comel dulu kat opis meke. mmg tu rutin harian aku ari2.
aku kan drebar disayangi ramai.wakakakkaakkaka
arini mak aku pegi amik muhammad hakim kat sekolah.awal2 dh bgtau aku dia nak pegi amik anak aku arini sbb dia dh janji ape tah dua orang tuh nak pegi mana aku xingt mak aku bgtau td.

arini aku mmg dh ade nawaitu nak paw daniel iskal masa lunch.huakakakaka
asik2 aku je yg kua duit kat kepsi untuk beliau kan mcm aku plak yg gnti tmpat zeti aziz tuh sain duit kertas.hahaha
makanya arini adalah ari iskal plak kuakan duit dia yang beribu2 lemon tuh *ade yg kene tumbok nih nnt XD* 
daniel haikal jangan risau, kita ikot turn ye. nnt turn kal akan tiba jugak sbb kal pon selalu dan sangat rajin paw abg fari.wkakakakakakaka *tumbuh tanduk dgn jayanya*
aku bgtau iskal arini dia belanja. dia oke aje.
kate duit beribu2 lemon kan? wahahhahahaha
mula2 dia tanye nak pegi seri angkasa revolving restaurant ke?
aku geleng laju2. 
sbb nnt aku rasa xbepijak dibumi yg nyata lantai restoren asik pusen2 aje.
pening lalat pacik nnt, xmakan mane la nampaknya kang.hahahha
lgpon xde la sedap sgt makanan kat situ. mahal aje lebih. kalo nak makan mcm xberbaloi aje. kalo stakat nak naik atas nak tgok pemandangan tuh boleh dimaapkan la.

aku xtau nak makan ape jd aku tnye haikal dia nak makan kat mane.
xbleh tnye abg dia sbb jawapan yg akan keluar dr mulut  iskal aku dh tau dah.wkakakakakkakaka
kal kate tanak makan nasik sbb dia kenyang lg pagi td umi buat nasi lemak.
gimme pai,kal.hahaha. sbb aku pon xrasa nak makan nasi
last2 pegi kat satu restoren nih. mmg western aje tade nasik2 lauk pauk semua tuh.
yang paling xbleh blah, semua org kate kenyang td xnak makan berat2 tp bila dh smpai menu....
hambik kauuu!!
menggila order.wkakakakakakka
hello! makan 3 orang aje hoii tp order mcm2 jenis.
lamb chop dua-aku satu, haikal satu. pastu opkos la ciken chop untuk iskal.
kalo nak ikot normal, dah normal la tu sorang satu kan.
tp apsal ade tambahan lain? wahahahhaha
iskal siap tanya ade ayam goreng tak. Zzzz. hahaha
sudahnya lamb chop+ ciken chop+ ayam goreng+ spageti+ mushroom soup+ sosej+ aiskrim+ fresh oren+ air tembikai+ air epal = 3 orang yang mendakwa mereka kenyang makan.
yang tinggal dlm pinggan hanyalah kentang goreng sebab bnyak sgt.
yang lain semua licin.wkakakakakaka 

lepas dh senang ati sbb perut dh kenyang, makanya kami terus masok kete nak balik opis.
dlm kete kan, mcm beselah mesti denga radio.
disebabkan aku bawak kete iskal sbb kete aku dlm bengkel lg, jadi siaran radio beliau semestinya suriafm. suka sgt radio tuh.aku pon xtau apesal. sbb ade lgu2 90an jugak kot. beliau nih mmg menggila dgn lagu2 rock 90an. rock kapak? ke ape benda dia panggil? aku xtau.
tp aku layan je la. pastu ade satu lagu yang aku paling xsuka denga.wkakakakkakaka
aku xtau tajuk dia dgn nama penyanyi dia, tapi lirik dia ade yg dia kata 'saya syg awak,awak jgn marah' tuh.
arghhh!! aku mnyampah gila lagu2 mcm tuh.wkakakakakaka.mintak maap la ye.
aku pon terus tekan radio lain.
iskal tnye apesal? aku kate aku xsuka lgu tu.
dia kate dengar je la nnt abis la tuh.
pastu dia tekan suria fm balik. eh? xabes lg lagu tuh.
aku pon tekan hitzfm balik. dia diam aje.

lame sikek tuh dia tekan balik suria.
ade lagu lain plak. aku xtau sape nyanyi tp aku xsuka!!
wkakakakakakak
apesal lagu2 skang nih sume jenis mcm tu? wuwuuu
aku tekan hitz balik.
masa tuh bruno mars-when i was ur man. aku suka!
tp kejap tuh ada tgn rasaksa tekan suriafm balik.
kali nih dia tekan sbb nak menganjeng aku oke.
aku tekan, dia tekan.. aku tekan lagi, dia tekan lagi.
sambil tekan smbil tengok aku plak tuh.  bengang je aku tgh bawak kete.
aku tekan lagi skali.
eh? dia tekan jugak?

xpuas ati punya pasal, last2 aku bagi signal kat tepi pastu aku benti kete kat tepi tuh. wakakakakkakakaka
sebab aku geram gile kat dia.xsenonoh kan pangai aku? 
tapi aku bengang oii dia menganjeng mcm tuh.
aku xmarah cuma aku geram.hahaha
mmg muka aku bengang gile la time tuh.
lepas tarik henbrek, aku tgok dia *konon muka xpuas ati*
tapi dia cepat2 masokkan satu cd kat dlm tuh.
cd ape ye tuan2 dan puan2?
cd zikir munajat wess...
wakakakakkakakakaka
aku xtau nak buat reaksi ape. 
sbb lepas dia masokkan cd tuh dia tgok aku smbil sengeh.
sumpah lawak gila perangai dia.
aku smpai bukak pintu kete terus keluar  kat depan kete tuh sambil gelak mcm nak mati.
smpai teduduk wess.tsk2
kalo org lain tgok mesti org ingt aku tgh muntahh.
wkakakakakakakakakaka

kelakar gila perasaan kena mcm tuh wess.
smpai haikal dh beguling2 dlm kete kat belakang tuh gelak.
aku xtau nak kate ape lg kat iskal.
perangai dia mmg diluar jangkaan.huhuhu
lame gile aku gelak kat luar kete. smpai tgh bawak kete pon aku gelak2 sorang2 lg.
dan smpai la aku dh smpai kat opis, kami mendengar cd tersebut.
masok opis pon aku gelak sorang2 lg mcm org sawan.
bukan gelak sbb dengar zikir munajat tuh, tp sbb perangai dia yg tetibe aje mcm tuh.hahaha
xbleh buat ape dh kat iskal.
perangai dia comel sgt smpai aku rasa nak hantok je kepala dia kat pintu kete.huhuhu

insiden ari ini lebih lawak drp insiden beliau pakai onesie kuda belang. T___T

pacik dh tade tenaga nak gelak.
aku baru tau ari ni, kalo gelak besungguh2 adalah sgt teseksa. siyes mcm nak putus napas.huhuhu.

kenapa saya sayang iskal?
sebab dia bestttttttttttt!!!!!!!!! muaakakakakakaka.
aku tayah pegi tgok maharaja lawak yang ntah ape2 tuh okee. duk umah pon asik gelak manjang smpai nak pensan.tsk2


sekian time kasih.


[p/s: menganjeng = bukan anjeng wess.wakakakakaka.ko jgn salah paham.tu bahasa org terengganu+kelantan kot?]




baje itam.

 
 




 

Wednesday, February 12, 2014

akhirnya dad setuju



setelah lama memujuk beliau akhirnya apak wa setuju nak ada driver.
dan secara rasmi arini beliau dh xdrive sndri pegi opis.
aku lega kot.
bukan kot la tp mmg lega abesan.wahahaahhaha
sebab dad skang nih kadang2 kurang sehat xbleh penat2 lepastu nak kena pegi sana sini plak.kdg2 outstation kan. dia mmg drive sndri xsuka org lain bawak kete.
opkos la aku risau keadaan kesihatan dia.dengan masalah jantung dia lg.huhuhu


ayat beliau, "manja sangat la nak pakai drebar segala sampai"
-"hello tuan harriz, ni bukan pasal manja ye tuan. nih pasal kami semua syg bnyak laot dekat tuan harriz.sila jgn degil oke"
seb baek aku xkene tendang dgn dad dgn ayat diatas tuh.hahaha
dia tau anak dia ni kdg2 oberdos xdpt ditahan.tsk2


alasan dad yang paling buat aku rasa nak antok pala sndri kat dinding bila dia kata nnt xbest la xbleh deting bedua dgn mom dah.
T___________T
encik harriz nih nak kena suntik ubat penenang nih rasanya.wkakakakaka
adoi la dad. orang kate driver tuh untuk urusan kerja aje.senang nak pegi sana sini, mesorat ke ape ke.
dia pegi bantai smpai deting.
kalo nak deting tade sape nak ikot pon la dad.wkakakakaka
punya la susah dia nih.
mak aku mmg garu kepala je la dgn pangai suami dia nih.
puas nak pujuk dad nih smpai akak aku yg kat Pahang tuh pon amik bahagian nak pujuk beliau.
ayah aku mmg mcm tu.dia xsuka begantung kat org lain. ape2 dia suka buat sndri. tu mmg aku respek kt dia.
tp kalo dh mcm nih...Zzzz
wakakakakakkakakakaka


walopon aku 4 beradik begabung tenaga pujuk beliau mcm2 tapi dia tetap bedegil.huhu
tp bila mak aku pujuk, kata kat dia mana tau ade org yg betol2 perlukan kerja driver tuh untuk tanggung pemeli dia,kita xtau kan? sekurang2nya boleh tolong dia jugak. *kemain lemah lembut ag mak aku pujuk.wakakkaakakka*
terus aje ayah aku setuju.
baiklah. kami anak2 mmg serender. mmg xkan boleh menang dgn isteri tesayam beliau tuh.wkakakakkakakaka
dia mmg dengar ckap mom aje.
ckap anak2?? mmg kelaot la..wkakakakakkakakaka


xkesahla dad, janji jaga kesihatan baik2.
aku risau wess.
risau kesihatan dia tuh satu hal.
risau nnt kalo dad xsehat ke ape mmg muka aku la yg kene handle opis nih.
tidakkk! tolonglah.
beta belom redi dad. ini siriyes!!!!
tunggu lagi 5 6 taon boleh la *kot* tsk2
aku plak yang darah tinggi nih nnt kang kalo pikir pasal nih.huhuhu


sebab tu la aku org paling lega bila dia lembut ati nak dengar ckp mom.wkakakakakakakkakakakaka
makanya selamat datang dlm pemeli kami buat abang ikmal kot nama dia.hahaha.
xsempat nak beramah mesra tadi aku dh kena gerak amik encik mafia.
abg ikmal, kerjaya kita sama oke.wakakakakkaka
tp aku terok sikek sbb lepas jd drebar kena masok opis plak buat keje opis.
*kesian kt diri sndri* tsk2


kejap lg nak kua amik anakanda techenta plak pegi lunch.perot lapar.uhuhuhu
pagi td xsmpat bekpes. seb baek xjadi singa dlm opis.kalo x abis sume org aku makan.wkakakakakakakakaka




[arini dlm opis asik layan lagu judika-'bukan dia tapi aku' sampai nam puloh lima ribu kali.wakakakakakka. smpai kak chah kate aku putus chenta.sgtla tidak oke kak chah.parizaserap tgh bahagia skang.hahaha.aku suka oke lagu judika yg nih dengan 'aku yg tersakiti' tuh. feeling nak mampos. ailaik!]


oke,dah puas merapu sekarang tibalah masa untuk pacik keluar amik Muhammad hakim plak. sekian time kaseh.






bajeitam.