Monday, April 24, 2017

malam ini


assalamualaikum warohmatullohiwabarokatuh anak2 yang dikasihi.
tetiba sopan pulak malam nih.
diharap tidak tertipu la.sopan untuk seketika je ni ko pecaya la.hahaha
rasa dah lama gila mcm 30 tahun dah xtulis blog makanya aku kuatkan semangat *pangg! pipi sndri* nak tulis jugak kat sini malam nih.
dari aritu nak tulis tapi bukak laptop je mesti tutop balik
xde napsu oii nak berblogging2 sekarang nih.
tapi malam ni aku harus tulis la takot pulak ko rendu kalo aku hilang lama2.wakakakaka
yang ini memang mintak kaki berjemaah namanya.

yang sebenarnya,macam biasa la aku xtau nak tulis apa
aku bosan tarap dewa 19 malam nih makanya laptop je la penyelamat pariz aserap daripada kebosanan yang sedang mencurah2 hingga ke ladang kokokrunch nih.
muhammad hakim dah sakses pergi aprika. adik beradik daniel xdatang malam nih.
firdie aserap on call.
makanya....terkapar2 ku kelemasan.wakakakaka
kesian gila oke dekat adik sayam aku tadi.
arini kan cuti pertabalan agong tapi dia kena kerja. lepastu pukul berapa tah sampai rumah petang tadi.
pukul berapa datok harimau? eh ternyanyi pulak.haha
aku rasa dalam 5 setengah lebih.
masa dia bagi salam buka pintu tuh aku ada kat living room
berseri2 muka abam jawab salam sebab fir dah balik
xsempat masuk rumah baru bukak pintu bagi salam terus dapat call
kena on call.
helloooo bagi adik sayam abam masuk rumah dulu boleh x?
kesian wess. xsempat masuk rumah kena pergi hospital balik.
sepatutnya dia salam aku sempena dah balik keje.
tapi tadi aku rasa 2 in 1 la. salam balik keje dengan salam kena pergi keje balik.whahahahaha
penat kot dia. tadi aku xbagi dia drive. aku pegi hantar.
sempat oke dia tido dalam kereta. kesian sangat
esok offday sila berehat secukupnya oke adik abam.
esok dia xkeje aku pulak yang keje. makanya bilakah abam dapat berpoya2 bersamamu fir? ahh stress la mcm nih.
oke. over kau abam. lempang nak?

esok aku meeting. macam biasa la daily routine pacik
hidup adalah tidak indah tanpa meeting.pfft!
aku punya plan ke krabi adalah ditangguhkan ye anak2 sekalian T_T
rasanya bulan depan oke kot. kitorang tunggu fir dapat cuti.
sekarang nih memang firdie sorang je la yang susah sikit nak cuti
kalo aku bertiga nih esok dah nak pergi bercuti, arini pon boleh lagi apply cuti
xde masalah langsung.wakakakka
tapi aku xtau la bulan depan tu jadi ke x pergi. kalau xjadi tunggu lepas raya je la.
dah nak puasa hoii bestnya bestnya!
tapi lagi best bila baju raya dah siap.wakakakakaka
melampau gila puasa pon x lagi baju raya dah siap.
nak buat macam mana mak aku memang cepat bertindak bab2 macam nih
dia cakap lambat2 nanti xsiap.
tahun ni warna tema baju raya hencik harriz and the geng adalah merahnya mak ngah.
biasanya memang the ladies la yang pilih  nak kaler ape
kami lelaki2 ini layan je. kang kalo aku yang pilih memang hitam tiap2 taon.wakakakaka
kita lelaki kena paham ye anak2 tak payah nak beriya sgt nak pilih kaler2 ape
ko buat baju pon tetap baju melayu mcm tu jugak
jadi bia geng pompuan2 je yg pilih sebab baju mereka macam2 jenis aku pon xtau nama apa.nama pelik2 je semua
kalo dorang nak buat kaler pink pon ko sila la redho ye.hahahaha
aku xkisah sangat pasal baju raya cuma aku mengharapkan adik sayam abam dapat raya sekali taon nih.
raya adalah tidak indah tanpamu fir.tsk2

lupakan dulu pasal raya.
esok kal ajak aku pegi makan tapi aku kena belanja dia.
apekah???
dia ajak aku apesal aku kena bayar? haikal nih xaci betul la.
dia ajak pegi manhattan fish market.
mimpi amende tah dia tuh. tapi aku angguk je
aku kan pemenang award abang paling misali diabad ini *dushh!*
lagipon esok fir offday. boleh la pergi berlima.
ini nama dia complete set.wahahaha
sekarang nih kat rumah aku xde orang. mak aku mengigau nak balik kampung halaman dia. makanya sekarang beliau kat florence
apak aku mestila ikot sama. dia mana boleh berenggang dengan mak aku
boleh demam panas agaknya.wakakaka
jahat oii pariz aserap.
dah la aritu ayah aku cite ada orang nak tekel dia. wat the F?
ayah aku dah 5 series oii agak la.
tapi kelakar gila dad. dia cakap dia cepat2 baca doa yang nak elak sihir sebab tkot org tu sihirkan dia. wahahahaha
cepat bertindak betul. tahniah dad! XD
aku rasa dia pakai slogan dokter la. mencegah lebih baik dari mengubati.

baru pukul sebelas setengah lebih wess aku nak buat apa lagi nih malam nih?
anak aku memang xde gaya nak bangun dah pon. tengah best tido
yugi dengan boy pon dah tido.
pacik je la sorang2 duk terkebil2 depan laptop nih.
nasib baik aku ada hobi yang best. jadi lepas tutop lptop nih boleh la aku melakukan(?) hobi yg best tuh.
haa nak tau x apa hobi yg best aku? nak tau x?
kalau nak tau sila angkat tangan sambil jawab 'saya nak tau'
wakakakakka
mampos kena pelangkong nanti nih. ko ingat nih cite dora the explorer ke hah?
hobi yang dimaksudkan semestinyala baca buku.hahaha
sape kate xbest meh sini aku jentik dahi dia.
aku ingat dulu masa tengah ada kempen membaca tuh. ada lagu dia mcm ni
'everybody take a book and read, to gain knowledge everyone has to read
lets reach out open up your mind, lets make reading a lifestyle of wawasan' 
aku suka gila kempen nih sampai hafal oke lagu nih.wahahaha.
kempen membaca gaya wawasan ke apa nama tah
tapi aku suka la kempen tuh.
makanya adik2 sekalian alam semesta sila la tanamkan sifat rajin membaca ye.
biar jadi macam aku*tandasoal paling besar dialam semesta*
jangan kau baca novel cinta pulak. yang tu meh aku tolong bakarkan.wakakakaka

oke sebelum aku merapu masuk kempen lain pulak rasanya elokla aku stop dulu
ada masa ada mood ada napsu nanti aku tulis lagi.
sekarang meh semua orang kita mulakan kempen membaca gaya wawasan XD

sekian terima kasih.




bosan tapi tetap hot,
pariz aserap.

No comments: