Sunday, February 3, 2013

hero saya


wahh berkobar2 nak menulis pasal hero saya..
terus aje jadi jari pantas era..muakakakakaka..
hero yang beta maksudkan disini adalah......


JENGJENGJENG..!!!






mestilah BAJE ITAM!!
muakakakakakakaka...
suka ati aku la nak tulis ape pon ni belog aku..hihik..

aku suka gila wess dengan baje itam ni..xtipu..
dolu2 aku lupa dh dajah 2 ke 3 aku mmg selalu aje tecongok depan tb ari ape aku xingt dh..isnin kot ke ari ape tah..cite tu dh lame sangat2 dh tambah plak pacik dah tua dah xbape nak ingat,nak..hihik
tapi kalo xsalah aku tb 2 la cite tu..
sampai skang aku suka karekter baje itam tu..

mase tu pemes wess cite2 mcm tu..
yang aku ingt cite yg samawaktu dengan baje itam ni maskman dengan gaban aje..kot ade yang lain2 lg aku lupe dh rasenye..
tapi baje itam tetap dihati..hihik..
aku pon xtau apesal org panggil baje itam *ke aku je yg pnggil mcm tu?*
kalo xsalah ade jugak yang panggil suria perkasa hitam kot
tapi kalo omputeh panggil kamen rider black la..
tapi aku xkire aku nak pnggil baje itam jugak..whahahahahhaa

cite tu mestila pasal nak mnyelamatkan donia kan? kate adiwira..hahaha
aku pon xbape ingt dh starting cite tu mcm mane tp kalo xsalah aku baje itam ni dia bemusuh dengan adik dia sendiri sbb adek dia kena hasut dengan makhluk jaat..shadow moon rasenye name adek dia..aku xingt sgt sebab aku xsuke dia..aku suke baje itam je.wkakakakkaakka...
pendek kate sume la pasal baje itam ni aku suka..dari ujung helmet dia tu smpai ujung kasut dia..wkakakakakkakaka
hero dia+kostum dia*lagi2 tang mate belalang tu XD*+moto belalang dia+gaye henshin dia...
arghhhh baje itammm...!! beta rendu zaman kanak2..wuwuuuu

meh kite kenal2 sikek dengan hero baje itam yg menjadi pujaan ati aku nih.hahaha...kire ensem jugak la dia ni..sebab dulu akak aku tengok cite ni sebab hero dia la.wkakakakka..nama dia tetsuo kurata tapi dalam cite ni name dia kotaro minami..tapi bile dia dh henshin nama dia terus tuka jadi baja itam..whahahahahahhaha..


haaa..ni lah dia hero yang kt atas ni yang memegang watak baje itam..
ko tengok tu..ko tengok..dia tengah nak betukar tu..wkakakakakka
dulu2 pemes gile wess  trend mcm ni..jaket putih+glove yg nampak jari..
aku tingin gile dulu nak pakai mcm ni..tu mcm dh trademark dia..
even hero dia skang ni dh agak tua..tapi masa buat kambek *kot* ke ade event ape2 nak pomot balik cite ni ke aku xtau la..tapi dia pakai jaket puteh ni wesss...warghhhh!! buat aku maken rendu nak pegi dajah 2-3 balik..T__T


tengokkk..jaket puteh dengan glove tetap xtinggal..best gile ah diaa..walopon muka dulu dan sekarang agak mcm ada perbezaan usia tapi tidak pada jaket dan glove ye anak2..whahahahahaha..aku suke wesss!!!aku sukeee!!! *mereng*

yang paling aku jatuh chenta sangattt sangattt sangattt adalah...
moto belalang beliau!
dia ada 3 motosikal kot.. tapi moto belalang tu la yang paling aku suka sangat2..
moto tu jugak la yang paling pemes..wahahahahha..
kire mcm bespren bajeitam la moto tu..dia bleh begerak sendiri okee bila baje itam seru..haa terer x??
nama beliau 'belalang tempur' ataupon omputeh panggil 'battle hopper'


arghhhhhhhhhh!!! bedarah idung tengok moto peberet..wuwuuu
semat sehh..ko jangan berani2 kate xsemat nnt aku sekeh pale ko..wkakakakkaka...tapi lagi semat bile baje itam yang bawak moto tu..


same seh mate beliau..wkakakakakakak..
semattttt sematttt sematttt..!!!*ilang kesedaran diri*
sila kembalikan zaman kegemilangan kanak2 saya..huhuhuhu..
sumpah rendu zaman dolu2..nanges kangg..whahahaha
xsenonoh oke pacik nih..wakakakakkakaka..

yang kat bawah ni gambar tiga2 moto beliau..kaye kan dia? ade 3 moto besa2..
nak satuuuu..nak satuuuuu!!! hihik..



aku xbleh la post pasal ni..nnt angin aku laen mcm sikek..
silap aribulan ade yang kene layan aku nak main lawan2 mcm baje itam ni kang..wahahahahaha..
bile dh masok bab baje itam ni, parizaserap mmg xdpt ditolong dh..
pangai matured *la sgt* ni akan terus betuka menjadi kanak2 riang..
esaited okee..ko ape tau..
tapi suka ati aku laa aku suka sangat2 baje itam ni..hahahaha

paling xdapat lupa teknik henshin dia la..
aku rasa dia punya gaya henshin paling best bebanding dgn superhero2 lain..
walopon aku suke jugak gaye maskman yang main2  dgn jari+tangan bile nak betuka tapi tetap xdapat celen gaye henshin baje itam okee..
aku dari zaman kanak2 ag dh hapal gaye betuka dia nih..wkakakakaka..
meh kite tgok bideo sikek mcm manekah transformasi kotaro minami kepada baje itam yang sangat hot mcm aku ni..hihik



oke..dah tengok kan cemane beliau henshin??
sile pektis kat umah ye adik2 sekelian alam semesta..nanti kita main lawan2 tengok sape paling terer henshin..wakaakakakakaka..
*nak ajar muhammad hakim la nnt XD*
xguna punya dedi..huakakakakakaka..ade pensan aje anak aku nnt tengok dedi pangai mcm alien baru turun dari piring terbang..hahaha
tapi nak buat cemane nak, dedi mmg xbleh sorok dh minat yg mendalam tehadap baje itam ni *pangg!! pp sndri pat ploh kali*

sambung balik sambung balik..
selain teknik henshin yang semat tu *bg aku la*
dia ada lagi dua teknik lain yang pemes..
haa nak tau x?nak tau x?
mesti ko rase lebih kepada nak tampar aku kan drp nak tau?wkakakakakka..
teknik yang beta maksudkan tu adalah 'tendangan padu maut' dan jugak 'tumbukan padu maut' *kalo xsalah la*
tapi rasenye betol la sebab dia ada sebut mase dia nak trajang musuh dia tu..pastu nnt kaki dia kua cahaya ke api tah..mmg maut betol.wkakakakakka..dia tumbuk pon same kua api jugak..

sebenarnya cite ni dia ada sambungan..yang paling pemes lepas kamen rider black a.k.a baje itam ni nama dia kamen rider RX..pastu dia mcm ade ramai2 lagi kamen rider mcm2 bentuk rupa..hahaha
tapi aku xbape nak esaited sgt sebab aku memang  penetik baje itam aje..hee
yang RX tu pon moto dia dh lain..xde moto belalang dah..
jadinya pacik xesaited..hahahaha

aku rasa cite baje itam memang spesel gila dlm ati aku..bile sebut baje itam aje pon aku terus rase rendu zaman kanak2..
susah kot nak gambarkan mcm mane tp tu memory paling best kot rasenye masa jadi budak2 dulu..hahahaha
aku suka wess lagu opening dgn ending dia..
lagu opening tu dia mcm rancak2 sikek jadi semngat nak henshin tu bekobar2..wkakakakak
tapi lagu ending dia..xtau nak describe cemane..aku suka sangat2..
epik gila..tu je aku bleh kate...sayu aje ati nak kembali pada zaman dulu..tsk2..
xcomplete la post aku ni kalo tade lagu pembukaan dengan penutup kan..hahaha
makanyaa...nahhh2!!


bideo atas ni lagu opening dia..haa terer x moto dia terbang2??whaahaha
aku paling suka masa dia masok terowong tu..nampak mata belalang tempur aje..hihik..sukaa wesssss!!sukaaaa2!!!

oke, ni lagu ending dia plak..aku maen amek je bideo ni *sape punya tah*  pendek aje lagu sbb ni mmg ending dia kt dlm cita tu....kalo ko nak denga full ko cari la sndri..wkakakakkaka..tajuk lagu dia 'long long ago 20th century'
panjang xhengat tajuk..hahahaha..tapi aku suka gila lagu ni dengan bideo dia..
sangat epikk!!!



sebelum aku nanges sebab rendu baje itam ni *oberdos* baik aku stop merapu dulu..muakakakakaka
sape2 yang xsuka cita ni sila diam jangan komen ape2..
nanti beta murka..wkakakakakakakakka
bnyak cntek muka aku nak buat mcm tu..

dah la aku nak tido la kot..dah kol 2 nih..
korang2 yang bce post ni sile la pektis dulu teknik henshin baje itam tau..
nanti kite maen lawan2..hihik..
tapi moto belalang tade sape bleh amek..sebab aku dh cop dulu..dari taon 90an aku dah cop..wkakakakakakaka..

benti merapu parizaserap!!
tata..beta nak beradu..
zaSsss!!!!


yang benar,
bajeitamyanghot XD




9 comments:

IamNobody said...

hai parizaserap..boleh kenal? (^_~)

beta: baja itam! said...

err..silakan.tade masalah..tapi bleh tau sapekah i am nobody ni? encik kah atau cik kah atau puan kah?hee..

IamNobody said...

i am nobody la..hahaha..alaa, xkenal ke?saya peminat parizaserap tau..hahaha

beta: baja itam! said...

alaa..sape ni?jangan la minat2 parizaserap..malu laa *tumbok muka sendiri* wahahahaha..kita kenal ke?

Nur Hafiza Rahsid said...

siap ada bidio henshin tu! wakakakakaka. penetik tak mampu dibendung da dia ni T_T

IamNobody said...

kita kenal la.xingt ke aritu parizaserap bagi coklat tiramisu tu kat saya..lepastu saya kata xsedap.pahit.cuba ingat balik.:P

beta: baja itam! said...

warghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! iskalllllllllllllllllllllll!!!!!!
wakakakakakakakkaa..
nak pensan la mcm ni..wakakakaka..mungek gile kan mnyamar bagai..mimpi apekah smpai ade blog tiba2?? siot la ish ni..hahahaha..

beta: baja itam! said...

macik goku..pacik mmg penetik baje itam nak buat cemane..nnt nak beli la jaket dgn glove mcm dia..wkakakakaka..

IamNobody said...

mana hada blog weh..xkosa la nak taep2 jadi jari pantas era jgk..hahaha..saja ja bok akaun kat sini pasai nak bok onar kat post parizaserap..wahahahaha..riz, buruk la pangai penetik baja itam nih..whahahahahahhahahaha..