Friday, February 1, 2013

i thought we're friend....


ari ni post ni aku dediket kat someone..
ye, post ni untok ko aje..
aku tau ko akan bace sebab lepas abis taep ni aku nak meset ko suh bace.
hahaha..

seriously aku xpaham dengan ko..
aku sendiri pon xtau nak mula mcm mana..
how could u do this to me?
sebenarnya dh lama aku perasan status2 kat pesbuk ko tu sebenarnya ko kate+perli+sindir aku kan?heh..tapi aku tanak perasan lebih2 sebab aku sendiri pon xtau betol ke x..aku xde bukti..so tanak la pitnah kan
makanya aku diamkan aje dan teruskan bekawan dgn ko mcm biasa..
tp satu yg aku nak puji..u're very good in acting..
tapi ari ni aku dah tau kebenaran..selama ni instinct aku betol la
ko sendiri yang cite dekat si A tu kan..malangnya,ko salah pilih org..
A dh cite sume kat aku..cuma skang aku xtau sape yang betol..
sebab tu aku tulis kat sini nnt aku suh ko bedua baca lepastu kalo ko rasa ape yang A kate tu salah, ko bleh jelaskan kat aku..xperlu nak lari2 mcm tadi..
berani kerana benar kan?
aku xpaham kenapa ko nak lari tadi?kenapa ko terus off?aku bukan nak marah ko..aku bukan nak buat bukan2 kat ko..aku cuma nak penjelasan aje..

opkos aku terasa..aku bukan robot..aku pon manusia..
ko kate mcm2 kat belakang aku tapi dlm masa sama ko belakon baik2 ngan aku?
lagi aku sedeh sebab kate2 ko ade yang agak kurang ajar..
bila ko libatkan mak aku, aku marah wess..tape ko nak kate ape kat aku tapi kenapa smpai babitkan mak aku? kalo aku kata menda sama dekat mak ko ko marah x?? opkos marah kan?
mmg betol mak aku italian tapi dia bukan convert..she's born as a muslim..arwah atok ngan nenek aku yg convert..
kenapa ko xpenah tanya aku lepastu ko buat cita ikot sedap rasa ko aje..
aku xperlu nak bgtau yg selebihnya apa yg ko cakp pasal mak aku..sebab bila aku pikir pasal tu aku makin saket ati..lgpon ko sendiri dh tau kan..
aku harap sangat ko jangan sentuh pasal kuarga aku lagi espeseli bout my mom..enaf said!!

lepastu ko kate aku perasan mentang2 muke matsaleh cakap asek nak spiking aje..
wess,ko sedar x ko ckap ape nihh??
aku xtau ko ingt ke x tp aku maseh ingt dulu bila ko asik cakap omputeh dgn aku, aku penah kate kt ko aku bleh ckap melayu lg bagos daripada aku ckap omputeh..
tapi ko nak jugak spiking2 walopon aku ckap bm..ko kate ko dh biasa spiking..
pastu skang ko kate aku perasan asik nak ckap omputih???
wat in the hell u tink u're doin'???
kalo nak pitnah pon jangan yg terang2 nampak ko menipu bleh x?

ko pon ade ckap pasal aku dengan hakim kan?
aku tau dari awal lagi bila aku sebut2 pasal hakim,bila aku tulis2 kat pesbuk pasal hakim lepastu mesti ade status ko yg aku rase mcm kate+sindir2 aku..
tapi aku tanak pikir lelebih masa tu..aku anggap tu kebetulan je status aku ngan status ko masa tu..
ko xyakin aku bleh didik hakim kan?
wess, aku tau aku xsempurna..aku manusia biasa je tade sifat maksum
tapi sekurang2nya aku xkesah korban masa muda aku untuk pegang title ayah
sekurang2nya aku mampu bagi kaseh syg dekat anak yatim yang memerlukan..
sekurang2nya aku mampu ajar dia mengaji supaya dia kenal huruf2 dlm al-qur'an..
sekurang2nya aku mampu jadi imam bila kami solat..
dan sekurang2nya aku mampu bagi dia belajar untuk masa depan dia..
aku xpernah sikit pon terpikir nak suh dia balas sume tu..
aku cuma nak masa depan dia cerah..supaya dia bejaya dunia dan akhirat..
salah ke wess aku buat sume tu?? salah ke??
kenapa ko selalu pikir negatif pasal ni? T__T
at least i've done something in mylife dat i won't regret..

xsangka wess bnyak jugak ko ngate pasal aku.hahaha
paling aku sedeh masa aku saket pon ko bleh mengumpat aku..
ko siap begurau agi kate aku dh operate bape kali tapi xmati2..
pastu ko kate aku rilek aje bila bgtau nak kene operate lagi smpai ko saspek aku saket main2 kan?
ko kecewa ke sebab aku xmati2 lagi? aku mintak maap wess tp tu keja tuhan bukan keja aku..
aku xkesah pon kalo ko pikir aku main2 ke ape tu hak ko..aku tade hak nak halang..
ko penah ke tengok aku depan2 mcm mane? ko tau ke ape yg aku pikir dlm kepala aku? ko tau ke isi hati aku mcm mane?
ko xtau ape2..ko xpenah tau..
ko nak aku meraung ke bgtau sume org aku saket?
ko xtau mcm mane aku kuatkan semngat  nak bedepan dengan benda ni..
sampai satu tahap aku dh nak putus asa..
tapi aku xbleh putus asa..sebab ramai yang beharap nak tgok aku kuat lawan penyakit ni..aku kene kuat wess..samaada aku suka atau tak..
aku tade pilihan..
lagipon mom selalu bagitau aku, tuhan pilih aku nak bg ujian ni sebab Dia syg aku..mom kata lagi aku akan dpt ganjaran kalau aku bersabar..
aku pecaya ckap mak aku..
ko tade kat tempat aku..ko xrasa apa aku rasa..
jadi bagi aku, ko sikit pon xlayak nak cakap pasal ni dengan aku..
ko xlayak!
ko patot bersyukur diberi kesihatan yang baik..tapi ko tak..
"qolilan ma tasykurun"

aku bengang+saket ati bila ko jaja kat semua org kate aku ni anak somebody..
lepastu ko mngumpat belakang aku kate  kalo bleh aku nak bgtau sume org pasal tu..dan ko kate aku memilih kawan..
kenapa pangai ko mcm syaiton??
aku xpenah bgtau ko pon pasal ni..dan aku xpenah tau ko tau dari mana..
kenapa tiba2 ko kate aku mcm tu?
kenapa ko menyibuk pasal ayah aku?? aku mcm dh nak gila pikir ape yang ko dh buat ni..
xkesah la ayah aku sape2 pon, ada efek frenship kita ke wess??
dia ada ganggu hidup ko ke?? tade kan?
dan kalo aku memilih kawan, kenapa aku ade kawan mcm ko nih??kenapa??
ko rasa hepi ke wess bila ko tikam kawan ko dr belakang?
ade rasa mcm heaven ke ape?huhuhu

wess, aku nak bagitau ko satu aje..
ko xpenah kenal aku in real life..ko xpenah tau ape yang aku lalui..
ko xpenah tau idup aku mcm mane..ko pon xpenah rasa apa yang aku rasa..
jadi aku harap sangatt2 ko tayah nak menyibuk pasal aku atau pasal pemeli aku..
at least kami hidup  bahagia walopon ade org cakap2 belakang *mcm ko*
sebab mak ngan ayah aku selalu pesan supaya jangan denga cakap org kalo kita yakin ape yg kita buat tu betol..
aku akan selalu ingat tu..!!

aku xtau life ko mcm mane..mungkin bz sgt sebab asik duk menyibuk pasal org kot..tapi seyes wess, go and get life!
even i feel sorry for u..
aku  harap ko berubah..jangan buat mcm ni lagi wess..
aku sedeh sebenanya sebab aku kenal ko bukan sebulan dua..tapi dh 2 3 taon..aku xkesah wess kalo ko tanak mintak maap ke ape..sebab aku xrugi apa2 pon..

tapi...............



TOLONG JANGAN MENYIBUK PASAL FAMILY AKU LAGI!


p/s: kalo ko rajen ko pegi denga lagu simple plan - thank you..mmg dia buat untok ko kot lagu tu..



5 comments:

Nur Hafiza Rahsid said...

R u ok? Be strong pacik. Mulut orang memang kite tak boleh nak tutup. Banyakkan sabar ok. Orang boleh cakap boleh assume ape aje yang diaorang nak. Tapi kita lebih tahu apa yang kita buat. Kita ada kesayangan2 yang ready nak betulkan mana yang salah. Aku sangat bangga bila ingat cerita kau dan Hakim. Dari berlari kejar kejar nak dapatkan Hakim, belajar gosok baju hehe,bahasa Hakim n Beni, Hakim ekselen dekat sekolah, sudah khatam Al-Quran, h2o dann banyak lagi. Im so proud of u :) and no. ko tak pilih kawan ok. bukan ko sorang aje.. yang laen pun. kalau ko nih memilih, awal awal lagi aku da dibleklist aku rasa. wakakakaka
please b strong. jangan tensi emosi dengan hal macam ni. ingat ape yang ko nak capai dalam hidup..nanti penat orang diam la. hehe

beta: baja itam! said...

tenkiu macik..aku oke nih..xguna nak pikir benda xde pekdah tu kan? mcm yg aku selalu kate sebelom2 ni jugak la..buat ape nak pikir cakap org, bukan meke yg bg kita makan pakai pon kan..hahaha..aku anggap dia jeles je la sbb dia xbleh jadi bajeitam mcm aku..whahahaha..thanks once again macik..^_^

Muhammad Elhafidz said...

"aku anggap dia jeles je la sbb dia xbleh jadi bajeitam mcm aku"... that's my exact thought when I was reading your post. Saya penah jadi macam dia...a.k.a owang yang busybody, sebab saya jeles kat seseowang tu (citer dulu ni).

So rasanya betul lah. Dia ambiltahu itu ini (walaupun banyak benaaaa yang salah) tentang family anda tu kerana beliau jeles sebenarnya. Kot. Allahu a'lam.

But yeah... Cara terbaik untuk membalas perbuatan beliau itu adalah dengan buat tatahu... Bila kita buat tatahu, dia akan sakit hati. Disadvantage: dia akan cari point lain pulak untuk sakitkan hati anda.

Jadi harap-harap beliau akan mintak maap lah. Semoga berakhir dengan pengakhiran yang baik, coz that's certainly better, walaupun bunyi macam Cliche.

Sowiela tetiber nyampuk di sini. I don't even know who are you guys talking about kan. Hahahah. Seeee~ I'm a busybody~ Hekhek

beta: baja itam! said...

encik dzar: hahahaha..bzbodi erk? tp saya rasa kalo encik dzar bzbodi skalipon tade smpai nak mnyakitkan ati org lain kan?hihik..
bia je la dia tu..lgpon kite xbleh nak paksa sume org suka kita..xtau la dia nak mintak maap ke x sbb dia dah unfren saya pon kt pesbuk..hahaha..saya dh maapkan dia pon but it'll take me some times to forget apa yg dia dh buat :P
encik dzar tayah la sori2 segala..bukan buat salah pon.hehek..btw, thanks 4 ur advice..i do appriciate it *wink*

Nur Hafiza Rahsid said...

kasih tak diterima. wakakkaka. jangan rasa terganggu sampai darah tinggi menyerang ok.