Wednesday, October 5, 2011

aku xpaham

oke ari ni entri agak emosi.aku xpaham la dengan pangai manusia.apsal manusia suka mengeluh?bile xdapat ape yg dia nak dia mengeluh tp dah dapat pon mengeluh jugak.eh besukor sikek bleh x? tuhan tarik balik baru tau.ce ko pikir orang yg xbenaseb baek kat palestin tu banding dgn ko..?
fasabbih bismirobbikal 'azim.

lagi satu yang aku xpham org yang suke mengeluh+buat alasan.bile susah sikek mengeluh lepastu mcm down2 gile xde mud ape jadah sume la kan.alsan belambak2 tapi xpenah cube nak cari jalan penyelesaian lepastu nak salahkan mende laen..ko salahkan diri ko sndri dulu bleh x?aku paling xsuke la orang mcm ni.pangai macam orang xde mase depan!!orang nak dia pon nak tp usaha xde lepas tu nak down2 bedmud.seyes aku kate ko xkan kemane kalo pangai mcm ni.

satu lagi aku xpham dengan golongan yang kat mulut beliau xbuleh lepas dari ayat "susah".eh kalo dh ko asik kate susah mmg susah la ngek..ayat yg kua dari mulut tu kan doa.dah tau susah tp ko duk aje tecongok kat situ tanpa usaha  apsal?ckap nak gebang je lebeh.. lepastu nak salahkan takdir?? ape guna tuhan bagi otak kalo xgune nak selesaikan mende susah tu?? aku xkesah kalo ko kate kat aku mende tu susah tapi at the same time ko cube+ade usaha nak selesaikan mende susah tu.tapi kalo yg jenis pandai mengeluh je xreti berusaha baek ko p hantuk pale kat dinding kuat2 la bagi otak tu jalan sikek..

emosi melampau2 aku neh..hahaha..gasak la tp aku memang xbuleh la dengan orang mcm ni..yang paling aku meluat orang yang bile jatuh xreti nak bangun balik pastu anggap life is over..wat the fish la!!sume orang ade time jatuh bangun dia tapi xyah la ko ober bebenar nak musnahkan mase depan sndri.smpai skang aku xpaham dgn mende ni..aku xpandang rendah kat orang yg gagal tp dia ade semngat nak bangun balik tp aku memang xpandang dekat orang yang bile gagal dah la xreti nak bangun lepastu surrender abesan kate ni dh nasib dia..hell la!! to every problems there's always a solution..ape nak malu?itu lumrah..great civilization also fall..so??

tepok dada tanya selera..kita yang pilih ape kite nak jadi nanti bukan orang lain.buleh x pikir positip setiap menda yang belaku??things happen for a reason.
tuhan xmenguji kalo kita xmampu hadapi.bile susah tayah la nak mengeluh.kite ade tuhan kan?mengadu la dgn Dia.

aku bg nasehat mcm bajet bagos je kan?tapi suke ati aku la nak kate ape ni blog aku..muahahahaha..
sebab aku pon penah down tp aku tau aku kne move on..sbb tu aku xpaham bile orang kate idop dia dh berakhir..nonsense! selagi ko xmati idop ko xabes kat situ je.. akai hada pikiaq la *bak kate iskal*

sekian sahaja pembelajaran kita untok hari ini..sekian time kaseh..

-xpaham dan terus xpaham-

2 comments:

Ziera Johari said...

aku suke entryy ni!!

beta: baja itam! said...

err..emosi kot entri nih..hahaha