Monday, January 28, 2013

demam di jalan sultanah


arini bajeitam tepanggil untok tulis pasal ni..
sebabnye...aku dah xtau nak buat ape dah..wkakakakaka
pacik seteress,nak..
haa nak tau x demam apekah yg merebak di jalan sultanah???
kalo nak tau buat bunyi jengjengjeng dulu..
wakakakakakakka
mmg mintak penampar parizaserap..tsk2

demam yang beta maksudkan adelah...
jengjengjeng..... *sedeh gile kan?buat bunyi sendiri*
demam kpop wess!!huakakakakaka
aku mcm nak pensan la duk dalam umah ni
tapi ni bukan demam kpop sangat pon..ni lebeh kepada satu grup kpop tu..
name grup beliau2 itu adelah......

"soooooo BEAST!! anyonghasayo beast himnida"

huakakakakakaka..bajeitam dah sawan dah..asik ari2 kene denga beast aje.
adek pompan wa dah terok dah kene penangan korea nih..
sume org dlm umah ni jadi mangsa kene denga same..smpai aku dh hapal okeee intro meke *yg kat atas tu la*
bukan yg muda2 aje kene paksa denga..mak aku pon jadi mangsa beliau ye anak2 sekelian alam semesta..
dia siap tanye mak aku kot yg mane paling ensem..apekah farah atiqah wess???apekahhhh???wkakakakakakka
kesiannye mom inesen gile bgtau yg mane..
sabo aje la mom..anak2 mmg pangai xbape nak hempok sikek..harap tabahlah dengan dugaan itu..wahhahahahahaha..

memandangkan aku nak tulis belog pasal beast arini makanya aku sanggop menggugel ye tuan2 dan puan2..nanti kang inpo salah adek aku kene sawan plak..dah grup peberet dia kan..hahahaha..adoiii..
tapi yang kene efek agak dasat adelah encik mafia jalan sultanah..wkakakakakaka..
sampai kami2 si ISHQ ni kene brekden lagu beast okeee!!!huakakakaka
ouh embulen sile la turun dr langit..bantulah baje itam nih..tsk2..
tp naseb baek jgak lagu tu oke..iskal suke kot lagu tu..
haa ni lah lagu yg aku maksudkan tu..


haa lagu kat atas ni la lagu peberet iskal..tajuk dia beautiful night..
skang ni kalo pegi studio dia mmg pasang lagu ni aje kalo nak menari..
bile dia dh buat pasang lagu ni bnyak2 kali aku rase mcm nak amik tukul besi je ketok pale dia..whahahahahaha..
lagu dah la bising gile..dia bukak volume smpai abes..
sape2 yg kua studio lepastu bleh la pegi cek kt dokter ye dah pekak ke belom.wkakakakakakkakaka..

skang kite pegi lagu peberet adek beliau plak..xaci la kan kalo iskal pemes sorang2..wkakakakakaka..dasar iri hati!! XD
haikal ni dia jenis xkesah pon..ko bg la lagu zaman p ramlee pon dia rilek aje..
tapi dia kate dia suke denga lagu nih..


oke..ini adelah lagu haikal..tajuk dia oasis..
aku rase kene aje lagu ni dengan kal sebab dia jenis riang2 kanak2 ribena sikek kan..wahahahahha..ampon kal..

mangse jenayah seterusnya adelah firdie aserap!!
mari kite tengok apekah lagu peberet beliau..
haa sume orang ade lagu peberet tauu..
tu pon selepas dipakse oleh  alien yg bername parah atiqah..wkakakakakaka.
pacik ulang sekali lagi ye anak2..kene pakse!!
dia asek tanye aje suke lagu ape suke lagu ape..
tapi kami betiga aje la..iskal xmasok list sbb dia tengah sawan dgn beautiful night dah masa tu..tsk2
ni dia lagu peberet adek sayam beta..



tepegun kejap tengok bideo nih..tak perlu bekap vokal okee..
fan dia aje dh cukop..hahahaha..
tajuk lagu nih shock..aku pon shock same tgok bideo nih..wkakakakakakaka..
tapi lagu ni mcm best jugak aje..hihik..

skang mari kite tengok lagu peberet baje itam yang hot plak *smbil tumbok muke sndri* wkakakakakaka
aku suke lagu selow aje..
pacik berjiwa sentimental,nak..kene paham ye..wkakakakakakka
ini dia lagu peberet pacik...



ade rase mcm nak tido x denga??wakkaakakakka
tapi aku suke lagu ni..muzik ngan lagu dia best.. tapi ni mamat kat atas ni xbleh blah rambut dia..aku yg tgok plak rimas..wakakakakakaka
sebuk la parizaserap ni..
eh lupe plak tajuk lagu ni on rainy day..tp kalo dlm bahase korea mcm yg dj dia sebut td..biga oneun naren ke ape bende tah..aku mmg fail bahase korea..
salah silap arap dimaapkan ye..hee..

sekian saje la lagu2 peberet paksaan kami..parah atiqah tayah bgtau sbb sume dia suke..aku yang tade kaetan ni tibe2 telibat same..
kesiannye diri ini..tsk2

alang2 dah membebel pasal beast kat sini, meh kite kenal2 sikek dengan beliau2 ini yang buat adek pompan beta mcm org xbetul siang malam asek beast aje..

calon calonnya adalahh...
*bunyi gendang mcm anugerah bintang popular*

yoon doo joon
beliau nih leader..paling tua..tapi aku lagi tua dr dia..wkaakkakakaka..

oke2 next..
jang hyunseung



seterusnya...
yong jun hyung
yong ni tade kaetan dgn iskal mahupon haikal walopon meke ni keturunan yong..wakakakakakka..sia2 kene tumbok nanti..

 

lagi2..
yang yoseob..
beliau ni aku saspek budak bawah umo nih..wkakakakak
dia ni main vocal..


mangsa jenayah seterusnya....
lee gikwang *kot eja name dia*



finally, yang paling muda..org korea panggil maknae kan?ke mcm mane?
aku pon xtau..
tapi beliau ni la yang mak aku kate ensem mase parah atiqah tanye sape paling ensem dlm grup ni...wkakakakakkaka.. anak aku pon dh reti sebut2 name beliau nih oke..parah atiqah punye pasal..tsk2
name beliau adalah...
jengjengjeng...
son dongwoon!!



baiklah anak2 setakat ini saje pembelajaran kita pada ari ini..
sile apal name2 dan lagu2 yang cekgu bg tadi ye..nanti kua dalam exam..huakakakakakakkaka..

xmasal aje kan aku buat research pasal bende ni..
seteres sangat asik2 korea aje..
aku nak feeling2 simple plan pon xjadi,,wahhahahaha
tapi xpe la..dh dia minat kan nak buat cemane..
aku minat simple plan smpai rumah nak runtuh asik pasang lagu crazy aje parah atiqah rilek aje..
makanya aku abg yg baek kan *walopon dh megren siang mlm asik beast* aku bg can kat dia nak menggila la plak kt umah..tapi  kalo aku yg gila nnt siapla sume org..wakkaakakkakakakaka..

okela pacik dh penat la menaep jari dh nak kerem,,
beast punya pasal..
nnt aku nak suh la adek aku bace belog ni mesti dia suka nih aku tulis pasal beast kesayangan dia nih..wkakakakakaka..

ngantok laaa tulis cite xbest mcm nih..panjang plak tu
aku dh kene rasuk ke ape?hahaha
baje itam ingin mengundur diri dulu nak iron baju sekulah anak plak.. .
esok kerja T_____T

ade mase nnt kalo free2 kat opis *jgn berangan la* aku taep2 lagi..
dengan ini beta mengundur diri dengan penutup trademark beast la..wkakakakkakakaka..intro dah td..penutup plak la..

"soooooo BEASTT!!!!  gamsahabnida" XD



p.s: bonus untok parah atiqah....


5 comments:

Dzar said...

Encik Dzar pulak??? Paling suka lagu mana??? Mana paling ensem??? Haaa. Sedang bajet Parahatiqah ada tanya saya sekali lah ni ye. Nampaknya saya satu taste dengan Daniel Haikal la ye. Suka Oasis. Tapi kalau nak dengar ulang-ulang, saya pon lebih suka lagu slow jugak, makanya On Rainy Day lah kot ye yang menjadi pilihan. Mana paling ensem tu nak jawab pon rasa agak keseganan pakcik di sini tapi demi Parahatiqah (bajet dia ada tanya saya) maka pakcik pon jawabkan je jugak lah ye. Saya pilih yang sama dengan pilihan bonda jugak, yakni Son Dongwoon. For some reason nampak paling keartisan(?) - whatever that means. Hekhekhek. Harap-harap Parahatiqah bertambah gembiralah ye dengan kontribusi Encik Dzar di sini. Ahah XD

beta: baja itam! said...

encik dzar... parizaserap baca komen ni mase kat opis tau td tp xsempat nak reply..senyum2 aje dlm opis mcm org meroyan.wahahahahha..buleh geng parah atiqah dh ni..dia teruja gila encik dzar amik bahagian dengan rela..wkakakaka..dia siap kate encik dzar ni best xmcm abg dia ni denga korea aje tutop tinge..wahahahha..pacik xsanggop,nak..XD
oke yang paling ensem tu mmg xbleh dinafikan..beliau mendapat undian tetinggi di sini..makanya encik dzar tayah segan2..hihik..
nanti kalau encik dzar tibe2 demam beast jugak sila salahkan parah atiqah ye..whahahaahhaha

Muhammad Elhafidz said...

Memang, zaman muda-muda dulu (sekarang pon muda btw) saya pon suka layan lagu-lagu group laki macam tu jugak. Tapi group Jepun lah. Nama group tu NEWS. Haa Parahatiqah, penah dengar tak penah dengar tak? Tak penah kot. Hekhek XD Tapi kira kita boleh geng dah laa nii.. Hahaha.
Ehe, Son dapat undian tertinggi? Bermakna semua owang memang pilih beliau? Haaa. Dan Parahatiqah pon sedang mabok Beast kerana kehadiran beliau bukan? Hekhek.

beta: baja itam! said...

kalo tnye parah atiqah xtau la beliau kenal ke x..tp kalo tnye parizaserap...tsk2..mmg x la..hahaha..encik dzar, jgn nnt jalan sultanah mendapat demam gelombang kedua plak..korea aje pon dh penim..kalo tmbah jepon..ahh tidak2..whahaahha..
haa hebak kan son dongwoon smpai bleh dpt undian tetinggi??mafia jalan sultanah pon pilih beliau..makanya kite tutop undi dgn kadar segera..wahhahahaa..
encik dzar mmg bleh geng parah atiqah la mcm ni..hahaha..

Muhammad Elhafidz said...

Hahaha. Tidak menjadi gelombang kedua kot. Zaman Jepun dah berlalu.