Thursday, January 31, 2013

kejadian yang tidak disangka


tadi pagi pegi opis mcm bese..duduk2 dulu sbb mcm *memang* free aje kan..
siap berangan dalam opis bleh x?? xbleh blah parizaserap nih..
pastu dalam pukol 10 mcm tu la tibe2 simple plan menjerit2 kat enset aku nih..adek sayam rupenye tepon..aku mase tu maseh dalam mud aman sejahtera rilek2 aje angkat tepon..
firdie aserap tade salam tade mukadimah terus aje kate "bang, kak farah eksiden..teruk!"

aku mase tu rase mcm tengah mimpi aje..seb baek cepat sedar..kalo x sedar jugak meh la hantok pale aku kat dinding..wahahahahha..
ape ag semangat baje itam terus berkobar2 la
bedesup aku kua opis mase tu xtunggu ape dah..yang peleknye aku terus terjah tangga xtunggu lif pon..beta klasifikasikan itu adelah tindakan refleks ye anak2..muakakakakaka..
kebetulan dad nak pegi mane tah mase tu dia tunggu lif..mase tu aku rase mcm dalam cite katon la..bedesup aku lalu tepi dad mcm org terbang..wkakakakak
kelakar gile wess aku xbenti pon aku bagitau sambil nak turun tangga..
"dad, farah eksiden!!"
yang aku dengar mase tu "hahh??!! astaghfirhullah anak aku.."
tau2 dad dah belari same belakang aku..haa ade mcm gaye running man x kami mase tu?seb baek dad xpakai loceng kat kaki..wkakaakkakakaka

cuak oke..tuhan je tau ape aku rase..jantung ni mcm dh tekeluar dh mase tu.
masok kete ape lagi kan..pakai enjin turbo tarap sepuloh bintang la..hahaha
dah mcm aku bawak embulen mase tu..cume tade bunyi nenoneno je..hihik..
sampai sepital firdie aserap dgn daniel hekal dh ade..dah meke aje yang tade keje mestila kene sampai awal..hahahaha
tapi dad belom sampai lagi mase tu..ayah aku xbape pandai pakai enjin turbo
hahahaha..
aku tnye fir, farah eksiden dgn ape..dia kate dgn kete jugak..kete tu xsabar2 nak buat uturn..dia pikir lepas kot..sudahnya adek beta yg jadi mangsa..huhuhu..tapi xpe la nak buat mcm mane mende dh nak jadi kan?
tuhan dah plan mcm tu kot..kete tu cume sbg penyebab aje..
kete farah mmg rabak gile la dh xbleh baiki pon..bumper depan dengan bahagian driver teruk..
kesian adik abg patah kaki..tsk2..
dh la patah kaki kanan pastu tulang bahu kiri dgn buku lali retak,,T__T
dapat 13 jaetan plak tu..huhuhu

mase dh sudah sume dokter tahan jugak dia kejap kat wad..
sedeh okee tgok adek aku mcm tu..
jarang la dia nak nanges2..tp tadi dia nanges2
xtau la nanges tekejut ke troma..ke saket??tsk2
aku nak pelok dia pon xberani..kang elok retak tulang bahu terus aje patah
haa sape nak tanggung? ko ke?hahahaha
tapi naseb baek la dia kene tahan kejap aje
pukol 9 tadi dh bleh balik umah pon..tapi xbleh banyak gerak la..
dan semestinya la baje itam yang kene dukung2 dia letak kat situ kat sini..
naseb baek ringan okee..kalo x aku plak yang patah tangan..wkakakakaa
tape la dia dh bleh senyum gelak2 tu kire oke la..
sian aje aku tgok dia bebalut2 segala mcm mumia..wkakakaka..ober seh parizaserap nih..

untok adek sayam beta:
farah, abg harap farah cepat sembuh k..kene duk diam2 kat umah jangan buas2..hee..
sedeh tau tgok adek abg mcm ni..nak gerak pon terbatas..
nanti dah sehat kite berpoya2 sama2 ek?hihik
i'll take care of u like u taking care of me before..
jangan stress2..tamo nanges2..tamo2..
wishing u a speedy recovery..
ailebiu sorellina..
*kisses and hugs*



marco ^_^

5 comments:

Muhammad Elhafidz said...

Owh. Innalillah for the kemalangan. Teruknya eksiden. Sampai patah-patah tulang. Kesian Parah. Time-time gini bonda sayalah yang pandai bagi nasihat macam-macam. Saya tak berapa reti. Hukhuk. Encik Parizaserap macam dah biasa pulak dengan situasi gini ek. Huhu. Semoga beliau cepat baik. Parah sekarang tengah belajar kan? Ke dah keje ye? Anyways, semoga beliau cepat baik~

Nur Hafiza Rahsid said...

runningman waklus!! *sekeh sekeh*. Lawak la pacik ko punya imajinasi. wakakakaka. macam kalau tunjuk 0 ko bayangkan tu gelung singa lompat lompat ada api tu. hihi.

farah semoga cepat sembuh dari cedera tu ye. jaga diri baik2.

beta: baja itam! said...

encik dzar : thanks 4 ur concern..alhamdulillah dia xpape cuma patah kaki je..hee..err saya dh biasa dgn situasi mcm ni? maksudnya?hee parizaserap ni lambat pikap sikek..:P aah dia maseh stdy lagi..seb baek tgh cuti sem..huhu


macik goku : ko kenape mengenang kesah lama??kenapaa???aku dh lupa oke pasal gelung singa lompat2 tu..wakakakaka..ko teruk la macik,aku inesen gile ni mula2 tibe2 baru tingat..=))
btw, tenkiu untuk wish tu..xpe bg dia can jd anak raje buleh arah2 aje nak itu ini nnt..hahahha..

Nur Hafiza Rahsid said...

apesal panggil aku macik. aku cik la. ko je pakcik. wakakakaka. abg dan pun gelak hoi pastu tanya apesal hampa lagu ni. die xtau ke suma ni angkara boipren dia. waakaka. fara agak2 boring nak hiburan ekstrem suruh dieorg ni joget ala2 beast ok. mesti ditunaikan. wakakka

beta: baja itam! said...

kire oke ape pnggil macik..kang aku panggil nek yan kang..haa lgi tua tau..ko kene besyukor.wahhaha..oittt ko dgn iskal ngumpat aku ke hah?? wakakakakkaka..xbleh pakai la meke ni..suke buat konspirasi menentang baje itam XD nak hibuara ekstrem?kite panggil goku je la farah suh nari kuda kepang..mesti kejap aje dia dtg sbb naik awan terbang kan?wkakakakakaka..