Wednesday, December 31, 2014

baibai 2014 welcome 2015



cakkk!!!
akhirnya muncul jugak pacik nih kat sini setelah lama *la sgt* menghilangkan diri.hahahaha
ade sape2 rendu aku x? ade x? sila angkat tangan tayah malu2 XD
awal2 dh buat org lain muntah.wakakakakaka


aku baru balik umah pagi tadi selepas selesai menjalani misi2 kemanusian.hahahahahaha
ye2 je misi kemanusian.
tapi betul la wess aku xtipu nih.
kebetulan aku dh abis exam pastu ayah aku ade tanye2 jugak nak join x opis ade hantar2 barang kt mangsa banjir kat pantai timur tuh makanya opkos la aku menceburkan diri dengan jayanya.hee
kebetulan lagi adek sayam beta,firdie aserap dah sampai Kedah tgh becuti jadi aku ajak dia sekali la.
tapi masa mula2 yang banjir teruk tuh aku xpegi Kelantan sebab jalan xbleh lalu.
hantar barang kt tempat yang disediakan je kat alor setar nih.
jumaat aku pegi sana sama2 dengan NGO lain lg.
sedih! sedih sangat tengok keadaan kat sana.
xtau nak kate mcm mane.
sedih smpai kuar air mata.
cuba letak diri kita kat tempat mereka, agaknya mcm mane?
rumah kereta motor barang2 sume habis rosak.
paling aku marah bila ade kedai yang amik kesempatan.
kat sane elektrik xde kan wess, meke pakai lilin.
kiranya lilin tuh paling penting la kan.
ade kedai yang jual lilin rm10 sebatang.
SEPULUH RINGGIT SATU BATANG OKE!
setan sangat kan pangai? orang dh la sehelai sepinggang xde pape duit pon ntah ade ke x, dia sedap2 amik kesempatan
ni bukan keji lg tapi kurang ajar.
aku tgok ngan mata sendiri kot. mula2 mcm xpecaya sbb aku rasa xlogik tp aku tanya balik harga dia, mmg tuan kedai tu jawab rm10 sebatang.
aku nak je tumbok muka dia smpai pecah.
xmalu ke amik kesempatan mcm tu?
ba wau dal wau ha!
aku kate kat tuan kedai tuh, apesal mahal sangat nih?
dia kate nak buat cemane stok terhad nih je ade pastu pemintaan ramai so dia naikkan harga la.
kot ye pon nak naikkan harga xkan la smpai cecah sepuluh ringgit.
dia jawab muka selamba badak je.
aku malas nak melayan org mcm tu.
sebelum kuar kedai opkos la aku bg sedas kat dia.hahaha
'kalau mcm ni ptotnya tuhan banjirkan kedai nih sekali.'
pastu aku kuar.dia diam je. gasak la.
xtau plak ade orang yang xde hati perut mcm tuh atas muka bumi nih.
seb baek kami ade bawak stok lilin jugak tp still xcukup sebab yg nk guna tuh ramai kan.
xtau la wess xdpt nak bayangkan pasaan mangsa banjir mcm mana.
aku yg tgok pon dh sedih gila yang kena mestila sedih berganda2 kan.
dh la dh nak bukak sekolah. huhuhuhuhu
tapi nak buat mcm mane benda mmg dh jadi.
tuhan xuji kalo kita xmampu hadapi kan?
Dia uji sbb Dia sayang.
fasabbih bismirobbikal 'azim.subhanallah.


xnak ah cakap pasal ni lagi nnt aku emosi.
dh la aku emosi gila dgn tuan kedai tuh.
aku mendoakan kepada semua mangsa2 banjir agar tabah dan redho dengan apa yang berlaku.
semoga tetap kuat dan besemngat menempuhi hari2 yang akan datang.
semoga kedatangan 2015 memberi sinar baru kepada kita semua.
amen ya rabbal alamin.


malam semalam aku gerak balik umah. ade la bape orang lagi yang balik sebab ade team bantuan lain baru smpai semalam kat sana so kami balik dulu la.
siriyesli ni mmg pengalaman yang aku xkan lupa
tengok dengan mata sendiri kot keadaan kt sana.
tadi tgok dlm tv keadaan dh oke sikek kot. air pon dh surut.
semoga mereka boleh menjalani kehidupan mcm biasa la nnt.
inshaAllah.


oke la aku nak op dulu nak beristirehat pulak.
tangan krem angkat kotak gedabak besar.muakakakakaka
eksen sangat nak angkat sorang2 kan?
tp mane aku tau kotak tu berat mcm gajah.ingtkan ringan je.
padan muka ko pacik! XD


sebelum aku mengundur diri, disini beta ingin mengucapkan gud luck untuk semua org yang tengah duk hadap final exam
espeseli untuk cik bayam ayamor.wakakakakaka.suka ati aku je letak nama ko wess.
nama sebenar xbleh letak nnt ko pemes XD
arini baru paper kedua kan? makanya fighting!!
sori jugak meninggalkan ko tekapai2 ku kelemasan tanpa kabar berita seminggu nih.sila abeskan exam dengan cemerlang gemilang dan terbilang.
nnt ape2 hal kite ding2 disana oke?
psstt bebeh, aku dengar tau cnblue tuh.wakakakakakakakaka.
gud luck beb!


sekian wabillahitaufik walhidayah assalamualaikum warohmatullahiwabarokatuh.




SELAMAT TINGGAL 2014.....SELAMAT DATANG 2015.....












p/s: arini 31 disember...hepi besdei iskal.hee








saya yang hot *tadah pp mintak lempang*,
pariz aserap.





10 comments:

AMD said...

alhamdulillah.hihihihi tabik la kt bos dgn famili.tabik spring lagi

baje itam said...

ko nak buat pebarisan ke ape wess tabik2 nih?hahahaha..samat taon baru cik..dh jadi cekgu x nih? ke pektikal xabis2? XD

AMD said...

ade pebarisan pun..hihi selamat tahun baru jgk bos.ahah dah habis ngaji dah bos..insyaAllah tahun ni kena posting..bos bila habih ngaji??

baje itam said...

wahhhh~ cik dah nak jd cekgu.bestnya bestnya..bulan berapa posting cik? skang ni bepoya2 dulu la kan? jeles! hahahaha.. aku baru nak masok sem 2 ni cik..tp xlame dh pon sebab kali ni 3 sem je.kehkehkeh.doakan aku sakses cik..taniah jugak sbb dh abih dh nak posting.hee

AMD said...

xtau g bos.b

AMD said...

xtau g bos.bulan 4 kot.poya gitu2 ja bos.dok rumah ja lg.nk keja kt halia kilang halia asa.ada keja kosong bos???menganggur ni

baje itam said...

abis stdy haruslah poya2 cik.wahahahaha.oo bulan 4 eh? lama jugak lg tu. tapela wess ko rilek dulu kt umah.org kate cekgu skang bz nnt ko dh jd cekgu kang ko rendu plak nak bepoya2 kt umah.hahaha.apesal ko tnye aku keje kosong? aku xkeje dh aku stdy nih cik.menambahkan ilmu pengetahuan.hehehe. menganggur kejap je kot cik oii nnt dh jd cekgu dh..selamat maju jaya beta ucapkan.hee

AMD said...

dah kata pgl pun bos.harus lah tny bos.kekekeke tudia xdak pasal aku sembang dgn bos kt sini. sankyu bos doa maju jaya kat hamba

nur hafiza said...

Kesian kan wes? Aku baru tau pasal kisah ni masa sembang dengan posmen berdaulat. Seye stak sangka. Tapi kawan aku kata diaorang pun terpaksa beli pasal macam seksa hidup takde cahay sikit kan. Beli pakai jimat2.

Mencik pacik jahat.

Dan hepi nuyerr semueorangg walaupun dah nak masuk feb. wakakakaka

baje itam said...

posmen berdaulat xpernah mengecewakan bab menyampaikan cerita. sedia bkhidmat! wahahahaha..

macik, skang dh nak masok march dh tape kan aku reply hepi nuyer jugak?wakakakaka