Thursday, August 4, 2011

aku hanya seorang dedi...

                                                   i love u too, son



bile aku tgok muhammad hakim tido
aku mesti rase sayu..aku pon xtau kenape
dia mungkin budak..kecik lagi..tp aku rase dia dh paham ape tu erti hidup
xperlu la aku fleshbek balik kisah idup dia
aku xnak dia ingt ape2 dh pon pasal mnda lepas sebelom dia jumpa aku..
mungkin ade yg dh tau dan ade yang belom tau..
tapi xperlu la aku cerita detail..cukop la sekadar aku bagitau yang dia adelah anak angkat aku..




ade yang senyum sinis bile aku kate hakim anak angkat aku..
ye aku tau aku terlalu muda untok ade anak yg berusia 8 tahon kan?
aku baru 24 tahon..
tapi aku xpernah rase terbeban sikit pon dengan title ayah yang aku ade skang..


malah aku rase bangga..aku bangga sebab aku berjaya jadi ayah untok seorang anak yatim yang perlukan kaseh syg..
insyaAllah kalau umor aku panjang,taon ni akan jadi taon kedua aku beraya dgn hakim..
sekarang aku dh paham ape rasa jadi seorang ayah..
xde ayat yang sesuai nak gambarkan cemne hepi bile dia panggil aku dedi..




aku mungkin bukan ayah yang terbaek untok dia
tapi aku xboleh bayangkan hidup aku tanpa dia
dia terlalu bermakna dlm hidup aku
dia buat aku belaja untok menghargai org tua aku
aku bejanji dengan diri sendiri aku akan bahagiakan dia sampai akhir nafas aku..xkan sesekali buat dia terase ade kekurangan dalam hidup dia..


aku bersyukur pada tuhan sebab anugerahkan aku sesuatu yang sangat berharga..
sebab dia pilih aku untok hadiahkan hakim..
dan aku tau xsemua org dapat ape yang aku dapat..
aku xkisah kalau terpaksa korbankan masa muda aku hanya untok dia
sebab xde ape yang lagi penting bagi aku selain hakim




terlalu cepat mase bejalan..
terase mcm baru semalam aku jemput hakim kat umah anak yatim
mase tu umo dia baru 7 taon
tapi ari ni hakim dah dajah 2..
anak dedi dah besar..




xde pekataan untok aku gambarkan betapa bahagia menjadi ayah kepada dia..
sebab aku tau..aku ayah yang bertuah..
dikurniakan anak yang comel dan bijak..
dengar kate..xpernah merungut walau xde seorang wanita yang bernama emak kat sisi dia..T_T


kalau la dia tahu yang aku sanggop korbankan ape je yang aku ade untok tengok dia bahagia..
dia terlalu bersabar..besabar menunggu aku yang tepaksa bejauhan dgn dia..its too much untok budak berusia 8 tahun mcm tu
dan kalau la dia tahu mcm mane aku salu pujuk diri ni supaya kuat semngat untok teruskan idup dekat bumi orang tanpa dia..


i just, love u so much, son....T_T




dedi akan sentiasa ingt mcm mane hakim berlari bile tgok dedi balik..
then u hug me like there's no tomorrow...
u kiss me n said "i miss u dedi" 
i'll remember that til my last breath...




dan sekarang dedi boleh tersenyum bcos u r in my arms now..
nobody will understand us..but i surely can't live without u..




taon ni amat bermakna buat aku sebab dapat berpuasa sebulan di tanah air tercinta..and op kos aku dabel hepi kerana dapat tgok gelagat hakim berpuasa taon ni.. ^_^




aku berdoa semoga cepat mase berlalu..
dan aku akan menetap di tanah air selamanya bersama muhammad hakim..
still have year and a half more...
semoga kami terus bersabar..


dan semoga hakim cepat membesar
jadilah org yang berguna,sayang..
dedi xnak ape2 balasan..cukoplah bila tgok hakim membesar dengan baek..
itulah adiah paling bermakna untok dedi..

i wanna hold u like this forever... 
xde ape yang boleh kurangkan sayang dedi dekat hakim..
walaupon sebesar zarah..
i love u n will always love u.....




aku cume seorang ayah yang tidak punya apa2 keistimewaan
tapi aku akan buat apa saja untok buat hakim bahagia mempunyai aku sebagai ayah...!!!
katelah ape saje yang korang nak..i dont give s**t about that..
xde ape yang boleh lemahkan aku kerana kekuatan aku ade kat sini sekarang..kat sisi aku...
and im the most happiest father in the world!!!!!
dan aku akan cuba untok jadi ayah yang terbaek untok dia..

MUHAMMAD HAKIM,

I ALWAYS SAID THIS TO YOU..
AND I'LL NEVER TIRED TO SAY THAT I LOVE YOU SO MUCH!!!
YOU MEAN THE WORLD TO ME...


from: dedi... ^_^

6 comments:

Alya Esprézzo said...

dedi! :D

Nur Hafiza Rahsid said...

:')

Hidayah bt Zainab said...

anda bukan 'hanya' seorang dedi..
tapi.
anda adalah seorang dedi yg hebat

beta: baja itam! said...

alya: hahaha.. :P

jaja: ^_^

tabis: aku adelah seorang dedi yg btuah..hihik

Ziera Johari said...

so sweet....nk mnangis rasee :'(

beta: baja itam! said...

lia: he's my everything..^_^