Saturday, July 30, 2011

kami : ISHQ!

dlu mase duk ektip kc lg ramai tnye aku ishq tuh ape mende..muakakakka..dlu2 aku letak marco[ISHQ]
pahtu sume duk tnye aku ishq ni ape..kalo aku rajen aku jawab betol2 la..kalo aku xbape nak rajen aku taram je pape pon..huakakakakaka...maap la sape yg kne tipu tuh..
skng bia beta esplen apekah maksud ishq tesebut...
sebenarnyee.... dragon ball ade 7 biji semuanya..huakakakakakakka...
oke2..seyes2...sebenarnye ishq itu bemaksud.....tade maksud ape pon..hee
itu adelah name grup kami..jgn xtau ye tuan2 dan puan2 sekalian alam semesta waktu zaman muda2 dlu2..grup ini ditubuhkan *apsal cm wikipedia pnye ayat je nih* sbb waktu mase tu aku ngan lg 3 org budak *skang dh bapak budak* tgh ektip ngan breakdancing [halaa yg nari tonggang tebalek tuh] dan jgk skateboarding dan jgk bmx [tp aku xterer yg ini..hihik]
masa tu nak masok battle breakdance la kan..pastu kami berempat duk pikir nak ltak name grup ape..sbb penganjur nak name grup..btungkus lumus bepeluh2 *tipu je*bermesorat mncri name..tapi menemui jalan buntu oke..hakhakhak..
last2 adek sayam beta firdie aserap mngeluarkan  idea yg jniyes *tgok la sape abg dia*
  "kite amek name abg dan je la..ISHQAL tp buang la urop A ngan L tu..letak ISHQ je..fir dh penim la pkir dr td"
huakakakakakakaka...siot kan beliau..tp sbb sume org mmg dh nak muntah ijau duk pikir dr pagi smpai petang makanya kami angguk je la..gile protes tuan punye name..dia xstuju wess..wkakakakakakka..
  "eh apsal name abg jd mange plak?amik name fir la" [di alih kepada bhasa kebangsaan sbb aku xpndai nak ikot dia ckap kedah..wakakakakakka]
tp lpas tu sume besurai buat2 xtau je..sian dia wess mmberontak gile tp nk wat cemane name semat kan ish?saje amek ati.. 
makanyaa dengan ini secara rasmi grup kami bername ISHQ!!! 
meh2 aku kenalkan anggota2 ishq ni..xkan aku je nak pemes..bia aku bg can meke pemes ari ni..grup kami ade 4 org ; aku ,adek aku firdie aserap,tuan punye name ishq tuh-daniel ishqal dan adek beliau daniel haikal..


FIRDIE ASHRAFF


ini budak adelah..aku pon xtau adelah ape..dia balun je sume ko bg la papan skate ke beskal ke bola keranjang ke maikropon ke kat dia..dia xkan kate nehi....ce ko bg helmet satu kt dia..terus je dia puseng2 kaki kt atas pale kt bawah..sape kate fir budak manje? ngan aku je dia manje..tp beliau adelah extreme okee..aku pon x seextreme dia..huakakakakakkaa... booooo baje itam penakutt!!!  dia la yg paling tade masalah dlm grup kami kot...masalah yg dimaksudkan dekat sini adelah....saket2 badan..tsk2..aku xbuleh sgt brekden skang tgn ade mslah..slap aribulan kang patah tulang ni aku betolkn sndri aje..huakakakakakak..fir tade la masalah mcm tu kot..eh aku lupe nak bgtau umo dia..skang dia dh 20 taon dh..dh besa dh adek aku tp bile dia buat pngai manje dia..heh heh..org laen buleh pensan tgok..waakakkakakakakaka..kami selalu pegi jeming jgk tp budak ini adelah jarang oper diri nak nyanyi.kalo ko cmpak mic baru dia amek..kalo x dia suke petik2 gitar je..aku suke bile dia nyanyi lagu bruno mars yg tjuk grenade tuh..hihik..stating tuh same seh sore dia..wahhhhh nak otograppp!! huakakakakakak..dah la pomot adek aku..org ensem mcm abg dia xleh pomot lebeh2..bia aku pomot adek badek pasan comel plak..


DANIEL ISHQAL


yeahhhhhhhh!! ini la dia tuan punye name ISHQ tesebut...umo dia same ngan aku 24 tp belom masok lg.akhir taon baru masok 24..xaci btol..sealu je pasan mude..cehh..ini punye makhluk aku kenal mase kami umo 16 taon..same kelas..dlu aku xsuke dia sbb mase aku pom 3 *aku kan bru balik mesia time tu* aku salu denga kawan2 aku cite pasal dia..aku kenal name je la xtgok org lg pon..mase aku denga tu..astagaaaa mafia ke ape budak ni..asik kua masok bilikdisiplin..kawan2 aku salu pesan [korang bace : hasut] kt aku jgn kawan ngan daniel ishqal ni..samseng +gengster+mafia dan yg same waktu la..aku tepinge2 aje mase tu sbb aku xkenal dia pon..wkkakakakakakak..dh masok pom 4 pon aku xseda lg aku sekelas ngan dia..hihik..bile cekgu disiplin pnggil name dia dlm kelas baru aku pasan..
mase tu aku tekejut la oiii mafia same kelas ngn aku..terus aje aku diam mmbisu tkot nak tego..tp bile aku pkir balik mcm xssuai la dia tuh mafia..muke jambu gile oiii mate sepet.mcm nak tarek2 mate dia ke ape name tah..huakakakakakakak..lame2 dia dtg tego aku pastu kawan2 dia la yg ajak aku juin dia masok mende2 jadah ni sume..bile dh lame2 kwan,xde la gengster pon[ngan aku la]..kwan aku tu tipu laaaa..dia xpenah tumbok aku ape..  
tp kalo ko rase nak tgok muke jambu dia tu betuka jd rasaksa ko pegi la terai sentuh adek dia*the one and only* kompem ko xkan nmpak muke jambu dh..terus je nampak rasaksa planet namek..wakakakakakaka...dia syg oiii adek dia..dia terer maen skate..terer la dr aku kot..hihik..dia gile oke dgn papan skate!! aku rase nak lempang je dia kalo pegi kua sopim2 tibe2 dia kate nak beli papn skate lg..haa beli2 meh sini nak ketok ngan mende tuh..tp mase nak beli je la aku bengang..lepas beli aku plak yg ober..aku suke tgok dia spray sndri skatebod tu tulis2 name dia..tulis2 name kami..*untok pngetahuan umum beliau adelah sgt kretip jauh kelaot nak banding ngan aku* dia suke ouhh terbang2 mase maen skate tuh..tp skang taleh nak buas2 sgt la sbb dia ade kecederaan sikek akibt jatuh maen mende jadah tu la..wkakaakakkaka..dia maen lungsur2 oke kat tiang tangga tuhh!! sekali....dushhhh..jatuh dan ujung tiang tu kne kt bakang beliau..seb baek xterok tp xleh buas2 dh ye encik ish..
buang air liur oke nasehat beliau..degel nak mati ke ape name.. tamatlah sudah kesah mafia jalan sultanah..hee..mafia2 pon aku syg ape..muahahahahaha..


DANIEL HAIKAL


 haa inilah barisan kita yg ikhlas bejuang...huakakakakakaka..tade2 seyes2..
inilah dia satu2nye adik mafia jalan sultanah diatas..hee..meke dua beradek aje..sian kan? hihik..ini budak adelah sgt jauh beza pangai dgn abg beliau..dia xgengster pon tp pangaii..astagaa..pngai beliau adelah sgt tidak hempok oke..kdg2 aku tegelak sorg2 kalo tgok dia..tp dia baek kalo dia xde mcm xde seri rumah ye tuan2 dan puan2..umo beliau adelah tua setaon dr adek beta..dia 21 la taon ni tp mcm abg dia jgk la akhir taon baru masok 21...tskk2..umiiii kenapekah beranak lewat dkat beliau2 ini? kan dh pasan mude.. 
aku dh anggap dia mcm adek sndri dh..kalo salah aku tego kalo dia degel aku marah kalo dia baek aku syg la..ahahhaha..seyes mcm adek aku sndri..dia pon xkesah kalo aku marah2 dia *dia mmg xpenah kesah pon dia wat xtau je..tsk2* dia salu lepak umah aku..kdg2 aku ngn fir tade kt umah pon dia dtg lepak jgk..smpai org ingt dia ni anak mak aku oke..wakakakakkaka
gasak la kal..kalo ko tnye ape sumbngan tebesar dia dlm grup kami....semestinye la aku kate
BMX!!!!! 
dia sgt terer oke maen beskal tu..aku xtau la dia blaja kt mane tp dia terer maen pusen2 terbang2..aritu dia masok petandingan hape tah..JUARA yee anak2 sekalian alam...dpt lapan ratos..rilek2 aje dia begolek2 dgn lapan ratos tu..aku mcm..eh ini duet jatuh dr langit ke ape kal?tsk2.. kalo jeming2 beliau ni lebeh suke duk blakang maen drum..tp tayah nak arap sgt duk blakang ye kal..time abg fari nyanyi bleh la besenang lenang ketok2 drum tu...kalo fir ke iskal ke nyanyi mesti aku tarek dia bgun dr kusi tu suh dia maen gitar bia aku ketuk drum..kalo dia tanak meh aku ketok dia plak..wkakakakaka..aku xsuke la maen gitar xtau nape..pastu mesti dia buat muke..adek badek dia mmg muke jambu..hukakakakaka ampon kal..dan beliau sgt pasan comel..T_T
aritu rabu kal ade juin battle bmx..pesday oke la..dia kate flatland..mase ari pes tu aku p tgok jgk..saje la kan bg sapot..pdhal ponteng keje.pastu ari kames aku dpt meset firdie kate kal cedera mase maen..fir kat teruk..aku cuak wesss..aku tros kol fir tp xdpt..aku kol iskal..pon xdpt..aku riso okee..ingt aku xsyg ke kat kal..pastu aku dpt tau tulang lengan kanan dia retak sbb jatuh tehempap atas beskal tu mase dia tgh terbang2...dh la retak tulang tgn tesepit kt rntai plak..T_T kol doblas sengah aku trus cabot dr opis p umah dia..abg dia ngan fir dh ade kt sane..rupe2nye baru aku tau beskal dia tuh ade org godeh2 dlu..dia pon xtau mase bile malaun tu buat mcm tu..kesian la wess smpai cedera parah anak org..aku marah gile kot..ko tgok la kalo aku tau sape yg buat lumat aku kejekan..suke2 ati buat mcm tu kt adek aku..seb baek xtau sape kalo x..aku rase mmg xidup dh org tu kne dgn iskal..dia mengamok okeeee...
terus aje kami diam...kalo dh gaye mngamok mcm tu sape yg xtkot..tsk2.. 
tape la kal tade rezeki..cepat sehat jgn buas2 sgt..nnt dh sehat pegi register lg pstu letak cctv kt beskal tu..hahahahaha...
itula kot alkisah kami2 nih...tapiiiii apsal part kal paling pjg????
kal kne banje abg fari laaaaaa..wkaakkakakkka...
sekian sahaje la pembentangan ketas keje beta bertajuk ISHQ....muakakakakka..
eh kami ade tagline ape...haa hampa hapa tau [bak kate iskal]
inilah diA tagline kami..


ISHQ: WE ARE THE YOUTH OF THE NATION 


dh penat dh menaep dh pukol 2 pagi dh..rasenye td aku bukak belog ni nak taep2 pukol 12..wakakakakakakak..bnyak seh gangguan2..sekeh pale sorg2 kang..dh la nak maen ps plak [kne pkse dgn fir ] aku kan abg mithali mestila kne layan beliau.hihik..
layannnnnnnnnnnnn....zassssssssssssssS!

3 comments:

Nur Hafiza Rahsid said...

wes kurang ajarrr sape godeh tuh?ciskek ciskek nantikan kemunculan goku disana untuk intebiu2 pasal ni.wes jahat siot sape yg buat tuh.tsk2

beta: baja itam! said...

ni bukan kurg aja macik..ni namenye tettttt!! xleh sebut pekataan ditapis..heh..tp td buku sudah betemu ruas..

i-R-a eddie said...

buleh pulak alih bahasa??bahahaha ;)