Monday, July 8, 2013

oh my english!


tadi mcm biasa lepas isyak ajar muhammad hakim buat keje sekolah..mula2 matematik, xbnyak sangat pon..lepastu sains ade la 3 4 soalan aje yang dia tinggal sbb xtau, lepastu arab..aku kool lagi main taram aje mane yang ingt..wakakakakakkaka...dah siap semua hakim kate ade satu je lagi,bahasa inggeris..pastu dia kuakan kertas, ada 3 helai kot..dia kate xtau nak buat cemane...aku pon konon terer sangat la nih mintak kertas tuh ngan dia, "meh dedi tengok".. tapi memang betol la tengok aje pon..huakakakakkakaka
dia ade table banyak2 untuk past tense, present tense,past participle, bla3...lepastu ade yang kene tmbah -ing, ade yang kene letak urop blakang yg -ed tuh la..banyak la wess..

terus terang cakap, bab macam nih aku xreti...ini siriyess!!! 
mende nih memang kelemahan terbesar pacik,nak..aku xtipu wess aku memang xreti..
beta adalah sangat lemah bab grammar..xdapat dibantu dah..tsk2
dari dulu smpai skang aku xtau past participle tu cemane sebenarnya XD
siyesli, grammar aku memang mcm sampah! muakakakakakkaka
cakap omputeh berkepuk2 haa tp grammar?? mcm nohoromm..huakakakakakaka...
tapi cakap senang aje pon kalo ko tanak  letak grammar pon gasak ko la asal org paham kan? tapi kalau menulis...... T___T
aku paling tensen bab ni la mase tingkatan 3 dulu..
pacik memang benci grammar!! XD aku xreti dan xtau pon dalam keadaan apekah perlu letak had ke has ke..paling pening dia combine dua2, has had *nangis sorang2 bawah katil*
aku terer past tense aje..sume bende nak letak d..huakakakakaka
xtau la apsal tapi mmg otak xbleh terima grammar..aku menulis pon ikot sedap nak sebut aje..mungkin sebab banyak membaca kot..so aku pakai grammar ikot buku2 yang aku bace aje..muakakakakaka..
tapi kalo aku marah, sume ayat makian aku betol aje grammarnya..kenapekah??huakakakakakakkakaka...
tampo kang pariz aserap nih!!!
lagi satu aku selalu keliru nak letak -s time bile..kadang2 kalo rase sedap ade s aku letak la..kdg2 aku xletak..ikot suke ati masing2 ye anak2..wkakakakaka
tapi nih memang betol2 siriyes wess bila aku kate aku xterer grammar maknanye mmg aku xterer..bukan takat xterer, xreti siap!

tapi kalo spiking beta kompiden! *semangat mahsuri kan?* wakakakakkaka.. aku tade masalah ngan vocabulary..
masalah pacik cuma pada grammar..urghhh!!
dulu masa kat england pon aku cakap main taram aje rasanya..grammar hancor tp sebab vocab oke so tade masalah..aku xbape nak ingt sgt..tapi seingt aku tade plak kene ejek ke buli ke ape ke..sakses aje..muahahahaha
mase pindah amereka lagi teruk wess..
hancor gile la tatabahasa *betol la kan?* aku ..mau xhancor sume main taram aje..kawan aku sorang tu lagi best, pompuan pon dia bantai 'he' pastu yang past tense dia tibai letak future tense..wakakakaka..tapi kami kool..asal paham kan?
meke cakap omputeh lagi teruk wess...
makanya, lagi la aku kompiden main bantai grammar sesuka ati..wkakakakakakka..
sebab tu smpai skang lembab bab nih..
balik mesia, hamik kauuu!! tekial2 aje past participle pon xtau..
teacher pelik gile, budak nih baru balik amereka tp xreti mende nih??
tapi skang aku dah xkesah pon dengan grammar aku..aku guna aje mane2 yang aku rasa bekenan dihati..huakakakakakaka
kalo ko bace pacik meroyan dalam base omputeh tuh tayah komen la ye grammar pacik..
memang sejak azali nak, pacik bengap bab mende nih..hahahha
ini adalah kelemahan tebesar pariz aserap!!

sebab tu tadi aku tengok aje kertas hakim tuh..huakakakakakaka
makanya aku panggil firdie aserap aje la ajar beliau..
ape guna ade ankel kan? *tetibe aje* XD
base arab bleh lagi aku nak ajar tetapi tidak grammar..wuwuuuu
meh la kite pegi masok  tuisen balik..hihik
tapi kat itali best!!! sebab meke xreti sgt ckap omputeh makanya meh la kite spiking2 broken ingeris..muakakakakaka
rasanya aku kene masok kelas bahase inggeris sama dengan muhammad hakim la nnt :P


demam-xkebah2,
marco.



3 comments:

Nur Hafiza Rahsid said...

get well soon pariz asrap dan hakim!!

beta: baja itam! said...

time kaseh macik..harapnya cepat la sehat xtahan dh ni saket tekak sore seksi sgt nnt ramai plak nak mitak otograp..muakakakaka..

Nur Hafiza Rahsid said...

mengadee sangat stetmen tuu ok. Hahahaha. Semoga cepat sihat la pacik.. Semoga diberi kekuatan untuk bepuasa ;)